Praca w Biedronce

Zapraszam i zachęcam do.........

oddawania krwi i jego składników :D oraz pozdrawiam tych oddających sam oddaję od kilku dobrych lat i krew i osocze... to ostatnie wykorzystuje się między innymi dla chorych na nowotwory... za dzień krwiodawstwa należy się wam dzień wolny oznaczony jako PK , i informujecie że wybieracie się oddać krew np w przyszłym tygodniu i należy wam zaplanować dzień pracy z absencją PK , (płatne krwiodawstwo) podobnie jak to jest w przypadku 2 dni w roku opieki nad dzieckiem. Sam znam kr co widząc moją absencję oburzony stwierdził że pierwszy raz spotkał się z taką absencją,ale na taką uwagę odpowiada się grzecznie że "pracodawca jest taki dobry że oddaję krew i mam dzień wolny gdyż nigdy nie wiadomo komu kiedyś z zarządu przyda się moja krew" >:D
Nie rozumiem czemu bez problemu daje się 2 dni opieki z których każdy korzysta ( niekoniecznie bo jest taka potrzeba,ale jest możliwość ;) ) a w przypadku wolnego w dniu oddania krwi musimy wysłuchiwać głupie i niepotrzebne komentarze że "można iść w dniu wolnym".... a ten dzień wolny od pracy na oddanie krwi po prostu potrzebny jest na regenerację
Sortuj: 12 komentarzy

Komentarze