Nasza-Biedronka.pl Strona Główna

Nasza-Biedronka.pl

Nieoficjalne i prywatne forum dla pracowników i klientów Biedronki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy warto być Starszym Kasjerem?
Autor Wiadomość
biedronek782 

Stanowisko:
kasjer

Wysłany: 2025-01-24, 16:18   Czy warto być Starszym Kasjerem?

Mam propozycję awansu od dłuższego czasu. Pytanie kieruję do tych co już są/byli/były starszymi kasjerami/kasjerkami. Co dokładnie należy do waszych obowiązków w czasie prowadzenia zmian i ile więcej dostajecie na odcinku z wypłaty? Czy odczuwacie większą odpowiedzialność i stres w porównaniu do stanowiska kasjer-sprzedawca? Ja kompletnie nie czuję się na siłach by obejmować takie stanowisko, choć moja kierowniczka by tego chciała. Musiałbym kierować zespołem koleżanek które nie są miłe i szukają cały czas sprzeczek.

Młody_01 

Stanowisko:
z-ca kierownika

0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2025-01-24, 19:09   

Przedewszystkim, jeśli nie czujesz się na siłach to nie warto, ale jeśli nie spróbujesz to czemu nie. Ja akurat miałem podobnie, bałem się, że nie dam sobie rady szczególnie z pracownikami, bo to "trudne" osoby ale jakoś to poszło. ;) Co do wypłaty to masz 4 zł za godzinę prowadzonej zmiany, najlepiej wychodzi SSK prowadząc zmiany na nockach (dodatek + godziny nocne) ale ogólnie zależy od ilości godzin jakie możesz mieć w danym miesiącu, każdy sklep jest różny, zależy ile jest osób z kierownictwa i czy będziesz mieć kiedy te zmiany prowadzić, a czasami można wyjść bardzo dobrze, prawie tyle co zastępcy... Obowiązki prawie takie jak ZKS z tym, że nie robisz zamówień z DC oraz inwentur. Odpowiedzialność jest spora bo odpowiadasz nie tylko za ludzi ale i za pieniądze oraz cały sklep, jak coś się stanie to od razu wszyscy patrzą na Ciebie to wiadome. Stres powinien być raczej tylko na początku, później powinno się to stać rutyną. ;) Jeśli masz aspiracje, chcesz się w jakiś sposób rozwijać żeby na przykład pójść wyżej na ZKS, czujesz, że chcesz spróbować czegoś nowego to warto spróbować, decyzja nalezy do Ciebie. :)

biedronek782 

Stanowisko:
kasjer

0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2025-01-26, 22:28   

Dzięki za odpowiedź.

Odpowiedz do tematu