| praca na odpieku | 
    
   
      | Autor | Wiadomość | 
            
      | @mortis   
  
 Stanowisko:
 kasjer
 
 Dołączył: 16 Lip 2018
 Posty: 165
 Skąd: wawka
 
  
	   
	   0
	    0   | 
            
               |  Wysłany: 2018-07-28, 23:11 |   
 |  
               | 
 |  
               | słonecznikowy i pełne ziarno ciężki reszta lekki
 bułki bagietki
 ciastka i snacki lub mrożone c i s
 tyle właściwie starcza
 
 u mnie dwa pierwsze wózki robi nocka heh jak da radę to i ciastka
 przychodzę na 6:15 to tylko wykładam odpiek i spc
 
 na odpieku byłem góra trzy razy ale ogarniam podobno
   
 co mi poradzili żeby wyszło ładnie
 kieszonka na górnej blasze ładniej wyrasta heh
 |  
				| _________________ morituri te salutant
 |  | 
	
		|   |  | 
	  
      
		|  | 
   
         
      | Biurowa   
 Stanowisko:
 klient
 
 Dołączył: 19 Wrz 2016
 Posty: 427
 
  
	   
	   0
	    0   | 
            
               |  Wysłany: 2018-07-29, 04:17 |   
 |  
               | 
 |  
               | My kieszonkę z jabłkiem i pasztecik z kapustą pieczemy na programie "Chleb lekki' i wychodzi wysoki i puszysty  :D |  | 
	
		|   |  | 
	  
      
		|  | 
   
         
      | @MalaAsia   
  
 Stanowisko:
 starszy kasjer
 
 Dołączyła: 08 Wrz 2016
 Posty: 1532
 
  
	   
	   0
	    0   | 
            
               |  Wysłany: 2018-07-29, 09:58 |   
 |  
               | 
 |  
               | my na chlebach lekkich: kieszonkę, gyrosa, berlinkę, pasztecika dawno tak nie próbowałam, ale dzięki Biurowa, skorzystam z pomysłu, bo zapomniałam że tak można  -.-  wczoraj piekłam lutenicę na snackach i nie wyszła za ładna i też mam zamiar spróbować na chlebie, bo taka blada nie schodzi wcale. Na bułkach pieczemy:pizzy, zapiekankę i czosnkową i wczoraj się pojawiła przekąska bolognese i też na bułkach wyszła fajnie podpieczona, nowość, a ludzie kupowali bo ładnie wyglądała
 Na ciężkim chlebie: całe ziarno, żytni, słonecznikowy
 |  | 
	
		|   |  | 
	  
      
		|  | 
   
         
      | tadam   
 Stanowisko:
 kasjer
 
 Dołączyła: 06 Gru 2012
 Posty: 679
 
  
	   
	   0
	    0   | 
            
               |  Wysłany: 2018-07-29, 16:09 |   
 |  
               | 
 |  
               | Formularze wypieku wypełniacie? u mnie ostatnio to problem.  Na nic nie ma czasu , a jestesmy przed kontrolą   |  | 
	
		|   |  | 
	  
      
		|  | 
   
         
      | aleczka   
 Stanowisko:
 z-ca kierownika
 
 Dołączyła: 10 Sie 2017
 Posty: 12
 Skąd: okolice Wrocławia
 
  
	   
	   0
	    0   | 
            
               |  Wysłany: 2018-07-29, 17:52 |   
 |  
               | 
 |  
               | są dwie pizze trojkatne wegetariańska 460  i  z pieczarkami 564 jesli je dam  na chlebie lekkim ok ale jak dam na bagietki surowe same ciasto |  | 
	
		|   |  | 
	  
      
		|  | 
   
         
      | Biurowa   
 Stanowisko:
 klient
 
 Dołączył: 19 Wrz 2016
 Posty: 427
 
  
	   
	   1
	    0   | 
            
               |  Wysłany: 2018-07-29, 21:11 |   
 |  
               | 
 |  
               | Ja ostatnio piekłam bagietki czosnkowe na programie "Ciastka" i też ładne wyszły. A wszyscy mi wmawiali, że się spalą. 
 A co do trójkątnych pizz popieram przedmówczynię rzeczywiście wychodzą jakieś niedopieczone na programach "Bułki" i "Ciastka", więc czas wypróbować program "Chleb lekki"  8)
 |  | 
	
		|   |  | 
	  
      
		|  | 
   
         
      | @MalaAsia   
  
 Stanowisko:
 starszy kasjer
 
 Dołączyła: 08 Wrz 2016
 Posty: 1532
 
  
	   
	   0
	    0   | 
            
               |  Wysłany: 2018-07-30, 17:25 |   
 |  
               | 
 |  
               | na ciastkach na górnych półkach i bagietka i pizza i kieszonka się upiecze, problem w tym, że nie ma tyle "górnych półek", bo nazywamy tak 2 od góry tak? to jest przydatne jak się dopieka ... Zresztą na bułkach i bagietkach czosnkowa jak jest ciasno ułożona na niższych blachach też wychodzi blada, więc ważny i program i poziom blach i to by za dużo nie nawciskać na raz ...
 
 A jak jest u was z wykładaniem pieczywa od piekarza, wykłada ta osoba, która wypieka?
 |  | 
	
		|   |  | 
	  
      
		|  | 
   
         
      | @mortis   
  
 Stanowisko:
 kasjer
 
 Dołączył: 16 Lip 2018
 Posty: 165
 Skąd: wawka
 
  
	   
	   0
	    0   | 
            
               |  Wysłany: 2018-07-30, 22:50 |   
 |  
               | 
 |  
               | nie zawsze heh czasami ta co ma 6:15   a czasem 6:45
 |  
				| _________________ morituri te salutant
 |  | 
	
		|   |  | 
	  
      
		|  | 
   
         
      | @MalaAsia   
  
 Stanowisko:
 starszy kasjer
 
 Dołączyła: 08 Wrz 2016
 Posty: 1532
 
  
	   
	   0
	    0   | 
            
               |  Wysłany: 2018-07-30, 23:07 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | mortis napisał/a: |  	  | nie zawsze heh czasami ta co ma 6:15   a czasem 6:45
 | 
 a my wszyscy na rano na 6;00, nie ma że na 6:15, 6:45 itp chyba, że ktoś wyjątkowo poprosi z jakiegoś powodu, że potrzebuje przyjść później, czasem ktoś na 10:00 do 18:00, ale przeważnie na 6:00 i na 14:00
 |  
				| _________________ Cała sztuka polega na tym, żeby będąc sobą, być kimś wyjątkowym
 |  | 
	
		|   |  | 
	  
      
		|  | 
   
         
      | @mortis   
  
 Stanowisko:
 kasjer
 
 Dołączył: 16 Lip 2018
 Posty: 165
 Skąd: wawka
 
  
	   
	   0
	    0   | 
            
               |  Wysłany: 2018-07-30, 23:11 |   
 |  
               | 
 |  
               | u mnie zawsze niepełne h   jeszcze nigdy nie widziałem w punkt heh chyba że noc to 22
 |  
				| _________________ morituri te salutant
 |  | 
	
		|   |  | 
	  
      
		|  | 
   
         
      | snappi   
 Stanowisko:
 kasjer
 
 Dołączył: 29 Wrz 2018
 Posty: 4
 
  
	   
	   0
	    0   | 
            
               |  Wysłany: 2018-09-29, 21:49 |   
 |  
               | 
 |  
               | donaty i paczki pierwsze co z rana jak wieczorem sie nie przygotowuje oraz kartony z przenna poranna poznanska codzienna tez mozna przed domek choc po jednym. zyskasz na czasie. program bulki bag. i chleby lekkie i koniec jak z trana robisz wszystko od zera. potem bawic sie mozna. caly odpiek 2 szafy zeby byla dostepnosc. wstawiasz 3 szafe, potem wbijasz donaty poczki opisujesz wystawiasz. wstawiasz 4 i spisujesz z kartonow naklejki potem 5 szafa. o 9 spierdalasz na wazywa albo podlubac w nosie. ok 10-11 siedziesz i ida na przerwy. oczywiscie wczesniej robisz by styklo do tego czasu. potem odpiekasz do wieczora i walisz szafe na rano sprzatasz domek przebierasz warzywa rozliczasz sie i do domu. jak robisz z glowa i masz prrzemyslane co pokolei nie zmeczysz sie nawet z rana zeby na 8 30 miec dostepnosc.przydala by sie pieczatka datownik do kartonow od donatow paczkow. taka firma i nikt nie wymyslil ze to pomoze osoba ktore pisza wolniej jak ja. 
 z potem na dupie w godzinne zrobisz odpiek z dostepnoscia kazdego pieczywa na 2 szafach bez wylozenia wpisania partii. oraz opieszesz i wbijesz w kolektor 12-15 kartonow z donatami i paczkami bez wylozenia. ale to juz trzeba cisnac.
 
 
 Papiery i procedury:
 https://www.docdroid.net/wgErDrz/odpiek.pdf
 
 
 sklep na ktorym poranna schodzi w iloscii 1000-2000 dziennie.
 
 
 najwazniejsze im bardziej sie krecisz im bardziej lazisz z domku do szaf
 im bardziej robisz sb pod gorke tym dluzej schodzi.
 
 ale wiadomo kazdy swoje metody ma.
 
 
 odpiek na 2 szafy zawieral: alepejski roddzinny rycerski slonecznikowy zytnik pasterski foremkowy hotdoga gyros pizze pizze vege ciasto ser moz zapiekanke czosnkowa paryska polbag polbag z ziarnek bag duza bag ab z pradawnej polbag rust
 poranna codzienna poznanska bul z dynia bulke graham bul vita bul przenno zyt ta nowa 179 czy cos tedy bulke z ser bul fit bulke orkiszowa ciastko klonowe slimaka duet owoce i morelaser rogal 80 ciastko z czeko kieszonka z jablkiem.
 
 bulki po 1/3 po pol blachy ciastka snaki od 4 szt do 8 bag po 2-3 czosnkowe 5-10 5 zapiek 4 pizze. wszystkie paczki i donaty po kartonie.
 
 uzywano zawsze rekawiczek do pieczywa foliowych. kolektor pobierany tylko raz.
 odpowiedni podzial ciastek snakow dolne blachy na 3 szafie z slodkimi z odstpem co 1 polke.
 
 
 ktos zna jakies ulepszenia jeszcze?
 |  
				| Ostatnio zmieniony przez  2018-11-26, 11:09, w całości zmieniany 1 raz |  | 
	
		|   |  | 
	  
      
		|  | 
   
         
      | @MalaAsia   
  
 Stanowisko:
 starszy kasjer
 
 Dołączyła: 08 Wrz 2016
 Posty: 1532
 
  
	   
	   0
	    0   | 
            
               |  Wysłany: 2018-11-26, 09:00 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Seven of Nine napisał/a: |  	  | Zastanawiam się jak "widzicie"nowy raport i sposób na pieczywo który dziś właśnie wchodzi u nas w Życie,z tego co na razie dostszegłem mogę powiedzieć że chyba jak zwykle w naszej "kochanej firmie"założenia były dobre ale obawiam się że wykonanie to kolejna lipa,najbardziej budzi mÓj niepokój w tej sprawie kwestia czasu na przygotowanie odpieku zgodnie z CHP | 
 
 Moim zdaniem nowym pracownikom będzie łatwiej, bo będą mieli napisane ile czego wypiec, gdzie ułożyć na blachach ... a czy bardziej doświadczeni będą się tego trzymać? zobaczymy
   |  
				| _________________ Cała sztuka polega na tym, żeby będąc sobą, być kimś wyjątkowym
 |  | 
	
		|   |  | 
	  
      
		|  | 
   
         
      | sylu0001   
 Stanowisko:
 kasjer
 
 Dołączyła: 05 Sty 2012
 Posty: 3
 
  
	   
	   0
	    0   | 
            
               |  Wysłany: 2019-05-08, 18:44   Wypiek |   
 |  
               | 
 |  
               | Czy wytłumaczyłby mi ktoś,co piecze się na której półce i co z czym można piec? |  | 
	
		|   |  | 
	  
      
		|  | 
   
         
      | u8t3io3p 
 Stanowisko:
 klient
 
 Dołączył: 06 Kwi 2017
 Posty: 873
 
  
	   
	   0
	    0   | 
            
               |  Wysłany: 2019-05-08, 19:13 |   
 |  
               | 
 |  
               | ale co konkretnie? 
 bulki z bulkami
 
 chleby z chlebami
 
 snacki ze snackami
 
 nie ma znaczenia w bulkach/chlebach co na ktorej blaszce jest, jedynie bagietka czosnkowa powinna miec luz miedzy soba by sie ladnie wypiekly (10 na blaszcze - 12 sie nie dopiecze ladnie)
 
 ciastka ukladasz na papierze tak by sie nie dotykaly, na gorze zawsze kladlem gyrosa/mozzarella/pasztecik bo z reszta nigdy nie bylo problemow
 |  | 
	
		|   |  | 
	  
      
		|  | 
   
         
      | ~Arizon   
 Stanowisko:
 kasjer
 
 Dołączył: 25 Sty 2019
 Posty: 29
 
  
	   
	   0
	    0   | 
            
               |  Wysłany: 2019-05-09, 12:24 |   
 |  
               | 
 |  
               | MalaAsia,  U nas piekarza przyjmuje i wykłada kasa numer 1 ,odpiek robi 2 lub 3 w zależności od liczby osób na zmianie. |  | 
	
		|   |  | 
	  
      
		|  | 
   
         
      |  |