|
Nasza-Biedronka.pl
Nieoficjalne i prywatne forum dla pracowników i klientów Biedronki
|
kradzieże |
Autor |
Wiadomość |
@stoneczka
Stanowisko: z-ca kierownika
|
Wysłany: 2014-03-16, 00:16 kradzieże
|
|
|
Mam pytanie szczególnie skierowane do kierowników sklepów ale i kasjerów , którzy cos mogą w tej sprawie powiedzieć.
jestem zks od niedawna.
Szkoleni jesteśmy jedni lepiej drudzy gorzej jak zachować sie w niestandardowych sytuacjach , wiadomo nie wszystko da się przewidzieć, ale jest jedna powtarzająca się na każdym chyba sklepie KRADZIEŻ. Sprawa jest prosta, jak wyłapiemy złodzieja jak kradnie na gorącym uczynku . ale to jest bardzo rzadki przypadek. policja nawet sie pofatyguje ,żeby mandat wypisać .
konkretnie, co robicie, ktoś np klient czy kasjer zgłosi,że chyba ktoś coś ukradł , ale już wyszedł ze sklepu.komu to zgłaszacie? policja w tym przypadku nie przyjedzie, bo nie ma sprawcy.
kolejne pytanie: miałam taki przypadek ,że złodziej napchał pod kurtkę, kasjerowi wydał sie podejrzany więc zgłosił. monitorig wykazał,że gościu ukradł. zadzwoniłam na policję, kazano mi przywieżć nagranie z monitoringu....kto to u nas robi?? chodzi o zawożenie, bo kto zgrywa to wiem, tyle,że jak się zgłasza do zgrania to chyba podaje się nazwisko policjanta prowadzącego sprawe, a policjant nie przyjmie sprawy jak nie ma gotowca na biurku.
w naszym podręczniku nie ma zbyt wielu info na ten temat. godziny ochrony tną jak mogą a złodziei coraz więcej. jak sobie z nimi radzić ??? |
|
|
|
|
#grubymisiu
Stanowisko: z-ca kierownika
0
0
|
Wysłany: 2014-03-16, 05:33
|
|
|
ochrona zapisuje tą sytuację,kr powinien to zgłosić na policję,dostajecie listem info o rpzpoczęciu sprawy i piszecie pocztę o zgranie monitoringu.przyjezdza pan z kontrolingu zgrywa i osobiście zawozi płytę na policję.u nas w ten sposób złapalismy kilku gagatków ,bo chociaż my ich nie znalismy po nazwisku,to policji byli znani aha,jezeli kr nie bedzie miał czasu to zgłasza na policje ks,zkz,lub ochrona w godz. pracy |
_________________ grubymisiu |
|
|
|
|
#DAWID1
Stanowisko: były pracownik
0
0
|
Wysłany: 2014-03-16, 18:02
|
|
|
grubymisiu napisał/a: | ochrona zapisuje tą sytuację,kr powinien to zgłosić na policję,dostajecie listem info o rozpoczęciu sprawy i piszecie pocztę o zgranie monitoringu.przyjezdza pan z kontrolingu zgrywa i osobiście zawozi płytę na policję. |
Dokładnie taka jest procedura. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
phpBB by
przemo
|