| Zasady wycofywania towaru ze sprzedaży!!! | 
    
   
      | Autor | Wiadomość | 
            
      | ~ankab831 
 Dołączył: 09 Sie 2012
 Posty: 32
 
 | 
            
               |  Wysłany: 2012-11-04, 21:37   Zasady wycofywania towaru ze sprzedaży!!! |   
 |  
               | 
 |  
               | Hej jestem nowym pracownikiem i nie "robiłam terminów" jeszcze ale pewnie mnie to wkrótce czeka. Proszę o informacje co kiedy się wycofuje. Wiem że mięso i ryby z chłodziarek wycofuje się 1 dzień przed terminem i sałatę z rukolą i roszponką tak samo a reszta? Proszę o pomoc i z góry dziękuję!!!
   |  | 
	
		|   |  | 
	  
      
		|  | 
   
         
      | @pracownik   
 Stanowisko:
 były pracownik
 
 Dołączyła: 24 Lut 2010
 Posty: 487
 
  
	   
	   0
	    0   | 
            
               |  Wysłany: 2012-11-04, 21:40 |   
 |  
               | 
 |  
               | W podręczniku kasjera jest napisane ale jak będą ci kazac zdjąc to zapytaj nowi pracownicy raczej tego nie robią. |  | 
	
		|   |  | 
	  
      
		|  | 
   
         
      | ~Kokowy   
  
 Stanowisko:
 były pracownik
 
 Dołączył: 30 Gru 2011
 Posty: 51
 
  
	   
	   0
	    0   | 
            
               |  Wysłany: 2012-11-05, 00:06 |   
 |  
               | 
 |  
               | Oprócz podręcznika masz przełożonych żeby Ci wyjaśnili wszystko. |  | 
	
		|   |  | 
	  
      
		|  | 
   
         
      | biedronka1477 
 Dołączył: 26 Sie 2012
 Posty: 662
 
  
	   
	   0
	    0   | 
            
               |  Wysłany: 2012-11-05, 08:24 |   
 |  
               | 
 |  
               | Dokładnie masz zastępcę i kierownika po ta są, żeby Ci wyjaśnić choć nie zawsze maja czas. |  | 
	
		|   |  | 
	  
      
		|  | 
   
         
      | Larrikol [Usunięty]
 
 
 | 
            
               |  Wysłany: 2012-11-05, 09:10 |   
 |  
               | 
 |  
               | Generalnie to kasjer sam powinien to wiedziec, gdyby nie musial, nie byloby to opisane w podreczniku kasjera, więc dobrze, że pyta   |  
				| Ostatnio zmieniony przez Larrikol 2012-11-05, 09:23, w całości zmieniany 1 raz |  | 
	
		|   |  | 
	  
      
		|  | 
   
         
      | biedronka1477 
 Dołączył: 26 Sie 2012
 Posty: 662
 
  
	   
	   0
	    0   | 
            
               |  Wysłany: 2012-11-05, 09:21 |   
 |  
               | 
 |  
               | Lepiej żeby kasjer się zapytał jak nie wie, bo później to kierownik dostanie po dupie za niedopilnowanie. |  | 
	
		|   |  | 
	  
      
		|  | 
   
         
      | @Blondi86   
  
 Stanowisko:
 kasjer
 
 Dołączyła: 01 Lis 2010
 Posty: 787
 
  
	   
	   0
	    0   | 
            
               |  Wysłany: 2012-11-05, 11:27 |   
 |  
               | 
 |  
               | ankab831,  mieso i te sałatki z rukola - 1 dzień a w chłodni - 2 dni, pieczywo u nas też jest 2 dni   |  | 
	
		|   |  | 
	  
      
		|  | 
   
         
      | +marta1   
 Stanowisko:
 klient
 
 Pomogła: 1 raz
 Dołączyła: 13 Gru 2011
 Posty: 4503
 
  
	   
	   0
	    0   | 
            
               |  Wysłany: 2012-11-05, 12:33 |   
 |  
               | 
 |  
               | u nas jest tak jak napisała Blondi86 ale jest też napisane że ostateczną decyzję podejmuje kierownik zmiany więc zawsze dobrze jest zapytać |  | 
	
		|   |  | 
	  
      
		|  | 
   
         
      | @Mała82   
  
 Stanowisko:
 klient
 
 Dołączyła: 15 Paź 2010
 Posty: 613
 
  
	   
	   0
	    0   | 
            
               |  Wysłany: 2012-11-05, 13:06 |   
 |  
               | 
 |  
               | 2 dni jak jest napisane ,,należy spożyć do:'', a 3 dni jak jest ,,należy spożyć przed'' |  | 
	
		|   |  | 
	  
      
		|  | 
   
         
      | DarkSide   
  
 Stanowisko:
 były pracownik
 
 Dołączył: 22 Sty 2011
 Posty: 3462
 Skąd: Polska
 
  
	   
	   0
	    0   |  | 
	
		|   |  | 
	  
      
		|  | 
   
         
      | ~Tom21231 
 Stanowisko:
 były pracownik
 
 Dołączył: 06 Kwi 2012
 Posty: 47
 
  
	   
	   0
	    0   | 
            
               |  Wysłany: 2012-11-05, 21:06 |   
 |  
               | 
 |  
               | Ktoś zapomniał dopisać jeżeli jest napisane na produkcie spożyć Przed: XX XX XXX to ściągasz 2 dni przed jeżeli opisane jest Do: XX XX XXX ściągasz 1 dzień przed żadna filozofia. 
 Pozdrawiam.
 
 
  	  | Mała82 napisał/a: |  	  | 2 dni jak jest napisane ,,należy spożyć do:'', a 3 dni jak jest ,,należy spożyć przed'' | 
 
 To chyba różnie nas uczą i inne mamy podręczniki bo ja wyczytałem co innego i dostałem od przełożonych inne informację gdy się szkoliłem.
 |  | 
	
		|   |  | 
	  
      
		|  | 
   
         
      | @Mała82   
  
 Stanowisko:
 klient
 
 Dołączyła: 15 Paź 2010
 Posty: 613
 
  
	   
	   0
	    0   | 
            
               |  Wysłany: 2012-11-05, 21:14 |   
 |  
               | 
 |  
               | Weź to teraz na logikę: piszesz że to co należy spożyć do ściągasz dzień wcześniej, to jakim cudem wszyscy chłodnię ściągają 2 dni przed terminem skoro jest ,,do''? 
 [ Dodano: 2012-11-05, 21:15 ]
 1 dzień przypada na mięso i sałatki
 |  | 
	
		|   |  | 
	  
      
		|  | 
   
         
      | Larrikol [Usunięty]
 
 
 | 
            
               |  Wysłany: 2012-11-05, 21:23 |   
 |  
               | 
 |  
               | Chłodnia, pieczywo - 2 dni mięso, sałatki, zapiekanka z chlodni - 1 dzień
 brokuł, pieczarka - pod koniec dnia podanego na naklejce
 |  | 
	
		|   |  | 
	  
      
		|  | 
   
         
      | ~ankab831 
 Dołączył: 09 Sie 2012
 Posty: 32
 
  
	   
	   0
	    0   | 
            
               |  Wysłany: 2012-11-05, 21:33 |   
 |  
               | 
 |  
               | Dzięki Larrikol o taką  konkretną odpowiedź mi chodziło.   |  | 
	
		|   |  | 
	  
      
		|  | 
   
         
      | ~zula   
 Stanowisko:
 były pracownik
 
 Dołączyła: 09 Kwi 2012
 Posty: 34
 
  
	   
	   0
	    0   | 
            
               |  Wysłany: 2012-11-05, 21:47 |   
 |  
               | 
 |  
               | Pieczywo i wszystko co się znajduje na półkach z pieczywem spożyc do ściągamy 1 dzień przed , spożyć przed ściągamy 2 dni przed. mięso , ryby ściągamy 1 dzień przed
 mix sałat i kiełki 1 dzień przed
 reszta chłodni spożyć do  sciagasz 2 dni przed , a spożyć przed ściągasz 3 dni przed .
 Wszystko masz opisane w podręczniku kasjera który czyta każdy nowo przyjęty pracownik , więc jeżeli uważnie przeczytałaś powinnaś to wiedzieć
   |  | 
	
		|   |  | 
	  
      
		|  | 
   
         
      |  |