Nasza-Biedronka.pl Strona Główna

Nasza-Biedronka.pl

Nieoficjalne i prywatne forum dla pracowników i klientów Biedronki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zasady wycofywania towaru ze sprzedaży!!!
Autor Wiadomość
~ankab831

Dołączył: 09 Sie 2012
Posty: 32
Wysłany: 2012-11-04, 21:37   Zasady wycofywania towaru ze sprzedaży!!!

Hej jestem nowym pracownikiem i nie "robiłam terminów" jeszcze ale pewnie mnie to wkrótce czeka.
Proszę o informacje co kiedy się wycofuje. Wiem że mięso i ryby z chłodziarek wycofuje się 1 dzień przed terminem i sałatę z rukolą i roszponką tak samo a reszta? Proszę o pomoc i z góry dziękuję!!! :pa1:
 
     
@pracownik 

Stanowisko:
były pracownik

Dołączyła: 24 Lut 2010
Posty: 487
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2012-11-04, 21:40   

W podręczniku kasjera jest napisane ale jak będą ci kazac zdjąc to zapytaj nowi pracownicy raczej tego nie robią.
 
     
~Kokowy 


Stanowisko:
były pracownik

Dołączył: 30 Gru 2011
Posty: 51
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2012-11-05, 00:06   

Oprócz podręcznika masz przełożonych żeby Ci wyjaśnili wszystko.
  Ocena JMP: 1/10
     
biedronka1477

Dołączył: 26 Sie 2012
Posty: 662
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2012-11-05, 08:24   

Dokładnie masz zastępcę i kierownika po ta są, żeby Ci wyjaśnić choć nie zawsze maja czas.
 
     
Larrikol
[Usunięty]

Wysłany: 2012-11-05, 09:10   

Generalnie to kasjer sam powinien to wiedziec, gdyby nie musial, nie byloby to opisane w podreczniku kasjera, więc dobrze, że pyta :)
Ostatnio zmieniony przez Larrikol 2012-11-05, 09:23, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
biedronka1477

Dołączył: 26 Sie 2012
Posty: 662
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2012-11-05, 09:21   

Lepiej żeby kasjer się zapytał jak nie wie, bo później to kierownik dostanie po dupie za niedopilnowanie.
 
     
@Blondi86 


Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 01 Lis 2010
Posty: 787
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2012-11-05, 11:27   

ankab831, mieso i te sałatki z rukola - 1 dzień a w chłodni - 2 dni, pieczywo u nas też jest 2 dni ;)
 
     
+marta1 

Stanowisko:
klient

Pomogła: 1 raz
Dołączyła: 13 Gru 2011
Posty: 4494
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2012-11-05, 12:33   

u nas jest tak jak napisała Blondi86 ale jest też napisane że ostateczną decyzję podejmuje kierownik zmiany więc zawsze dobrze jest zapytać
 
     
@Mała82 


Stanowisko:
klient

Dołączyła: 15 Paź 2010
Posty: 613
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2012-11-05, 13:06   

2 dni jak jest napisane ,,należy spożyć do:'', a 3 dni jak jest ,,należy spożyć przed''
 
     
DarkSide 


Stanowisko:
były pracownik

Dołączył: 22 Sty 2011
Posty: 3461
Skąd: Polska
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2012-11-05, 15:20   

ja proponuje nie mącic w temacie, niech zainteresowana osoba uda się do KS lub ZKS lub zapozna się podręcznikiem kasjera :)
_________________
Życie bez biedronki jest możliwe a do tego wspaniałe!!!
  Ocena JMP: 1/10
     
~Tom21231

Stanowisko:
były pracownik

Dołączył: 06 Kwi 2012
Posty: 47
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2012-11-05, 21:06   

Ktoś zapomniał dopisać jeżeli jest napisane na produkcie spożyć Przed: XX XX XXX to ściągasz 2 dni przed jeżeli opisane jest Do: XX XX XXX ściągasz 1 dzień przed żadna filozofia.

Pozdrawiam.

Mała82 napisał/a:
2 dni jak jest napisane ,,należy spożyć do:'', a 3 dni jak jest ,,należy spożyć przed''


To chyba różnie nas uczą i inne mamy podręczniki bo ja wyczytałem co innego i dostałem od przełożonych inne informację gdy się szkoliłem.
 
     
@Mała82 


Stanowisko:
klient

Dołączyła: 15 Paź 2010
Posty: 613
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2012-11-05, 21:14   

Weź to teraz na logikę: piszesz że to co należy spożyć do ściągasz dzień wcześniej, to jakim cudem wszyscy chłodnię ściągają 2 dni przed terminem skoro jest ,,do''?

[ Dodano: 2012-11-05, 21:15 ]
1 dzień przypada na mięso i sałatki
 
     
Larrikol
[Usunięty]

Wysłany: 2012-11-05, 21:23   

Chłodnia, pieczywo - 2 dni
mięso, sałatki, zapiekanka z chlodni - 1 dzień
brokuł, pieczarka - pod koniec dnia podanego na naklejce
 
     
~ankab831

Dołączył: 09 Sie 2012
Posty: 32
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2012-11-05, 21:33   

Dzięki Larrikol o taką konkretną odpowiedź mi chodziło. :em29:
 
     
~zula 

Stanowisko:
były pracownik

Dołączyła: 09 Kwi 2012
Posty: 34
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2012-11-05, 21:47   

Pieczywo i wszystko co się znajduje na półkach z pieczywem spożyc do ściągamy 1 dzień przed , spożyć przed ściągamy 2 dni przed.
mięso , ryby ściągamy 1 dzień przed
mix sałat i kiełki 1 dzień przed
reszta chłodni spożyć do sciagasz 2 dni przed , a spożyć przed ściągasz 3 dni przed .
Wszystko masz opisane w podręczniku kasjera który czyta każdy nowo przyjęty pracownik , więc jeżeli uważnie przeczytałaś powinnaś to wiedzieć :)
  Ocena JMP: 1/10
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


phpBB by przemo