Zasady wycofywania towaru ze sprzedaży!!! |
Autor |
Wiadomość |
~ankab831
Dołączył: 09 Sie 2012 Posty: 32
|
Wysłany: 2012-11-04, 21:37 Zasady wycofywania towaru ze sprzedaży!!!
|
|
|
Hej jestem nowym pracownikiem i nie "robiłam terminów" jeszcze ale pewnie mnie to wkrótce czeka.
Proszę o informacje co kiedy się wycofuje. Wiem że mięso i ryby z chłodziarek wycofuje się 1 dzień przed terminem i sałatę z rukolą i roszponką tak samo a reszta? Proszę o pomoc i z góry dziękuję!!! |
|
|
|
|
@pracownik
Stanowisko: były pracownik
Dołączyła: 24 Lut 2010 Posty: 487
0
0
|
Wysłany: 2012-11-04, 21:40
|
|
|
W podręczniku kasjera jest napisane ale jak będą ci kazac zdjąc to zapytaj nowi pracownicy raczej tego nie robią. |
|
|
|
|
~Kokowy
Stanowisko: były pracownik
Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 51
0
0
|
Wysłany: 2012-11-05, 00:06
|
|
|
Oprócz podręcznika masz przełożonych żeby Ci wyjaśnili wszystko. |
|
|
|
|
biedronka1477
Dołączył: 26 Sie 2012 Posty: 662
0
0
|
Wysłany: 2012-11-05, 08:24
|
|
|
Dokładnie masz zastępcę i kierownika po ta są, żeby Ci wyjaśnić choć nie zawsze maja czas. |
|
|
|
|
Larrikol [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-11-05, 09:10
|
|
|
Generalnie to kasjer sam powinien to wiedziec, gdyby nie musial, nie byloby to opisane w podreczniku kasjera, więc dobrze, że pyta |
Ostatnio zmieniony przez Larrikol 2012-11-05, 09:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
biedronka1477
Dołączył: 26 Sie 2012 Posty: 662
0
0
|
Wysłany: 2012-11-05, 09:21
|
|
|
Lepiej żeby kasjer się zapytał jak nie wie, bo później to kierownik dostanie po dupie za niedopilnowanie. |
|
|
|
|
@Blondi86
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 01 Lis 2010 Posty: 787
0
0
|
Wysłany: 2012-11-05, 11:27
|
|
|
ankab831, mieso i te sałatki z rukola - 1 dzień a w chłodni - 2 dni, pieczywo u nas też jest 2 dni |
|
|
|
|
+marta1
Stanowisko: klient
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4494
0
0
|
Wysłany: 2012-11-05, 12:33
|
|
|
u nas jest tak jak napisała Blondi86 ale jest też napisane że ostateczną decyzję podejmuje kierownik zmiany więc zawsze dobrze jest zapytać |
|
|
|
|
@Mała82
Stanowisko: klient
Dołączyła: 15 Paź 2010 Posty: 613
0
0
|
Wysłany: 2012-11-05, 13:06
|
|
|
2 dni jak jest napisane ,,należy spożyć do:'', a 3 dni jak jest ,,należy spożyć przed'' |
|
|
|
|
DarkSide
Stanowisko: były pracownik
Dołączył: 22 Sty 2011 Posty: 3461 Skąd: Polska
0
0
|
Wysłany: 2012-11-05, 15:20
|
|
|
ja proponuje nie mącic w temacie, niech zainteresowana osoba uda się do KS lub ZKS lub zapozna się podręcznikiem kasjera |
_________________ Życie bez biedronki jest możliwe a do tego wspaniałe!!! |
|
|
|
|
~Tom21231
Stanowisko: były pracownik
Dołączył: 06 Kwi 2012 Posty: 47
0
0
|
Wysłany: 2012-11-05, 21:06
|
|
|
Ktoś zapomniał dopisać jeżeli jest napisane na produkcie spożyć Przed: XX XX XXX to ściągasz 2 dni przed jeżeli opisane jest Do: XX XX XXX ściągasz 1 dzień przed żadna filozofia.
Pozdrawiam.
Mała82 napisał/a: | 2 dni jak jest napisane ,,należy spożyć do:'', a 3 dni jak jest ,,należy spożyć przed'' |
To chyba różnie nas uczą i inne mamy podręczniki bo ja wyczytałem co innego i dostałem od przełożonych inne informację gdy się szkoliłem. |
|
|
|
|
@Mała82
Stanowisko: klient
Dołączyła: 15 Paź 2010 Posty: 613
0
0
|
Wysłany: 2012-11-05, 21:14
|
|
|
Weź to teraz na logikę: piszesz że to co należy spożyć do ściągasz dzień wcześniej, to jakim cudem wszyscy chłodnię ściągają 2 dni przed terminem skoro jest ,,do''?
[ Dodano: 2012-11-05, 21:15 ]
1 dzień przypada na mięso i sałatki |
|
|
|
|
Larrikol [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-11-05, 21:23
|
|
|
Chłodnia, pieczywo - 2 dni
mięso, sałatki, zapiekanka z chlodni - 1 dzień
brokuł, pieczarka - pod koniec dnia podanego na naklejce |
|
|
|
|
~ankab831
Dołączył: 09 Sie 2012 Posty: 32
0
0
|
Wysłany: 2012-11-05, 21:33
|
|
|
Dzięki Larrikol o taką konkretną odpowiedź mi chodziło. |
|
|
|
|
~zula
Stanowisko: były pracownik
Dołączyła: 09 Kwi 2012 Posty: 34
0
0
|
Wysłany: 2012-11-05, 21:47
|
|
|
Pieczywo i wszystko co się znajduje na półkach z pieczywem spożyc do ściągamy 1 dzień przed , spożyć przed ściągamy 2 dni przed.
mięso , ryby ściągamy 1 dzień przed
mix sałat i kiełki 1 dzień przed
reszta chłodni spożyć do sciagasz 2 dni przed , a spożyć przed ściągasz 3 dni przed .
Wszystko masz opisane w podręczniku kasjera który czyta każdy nowo przyjęty pracownik , więc jeżeli uważnie przeczytałaś powinnaś to wiedzieć |
|
|
|
|
|