Nasza-Biedronka.pl Strona Główna

Nasza-Biedronka.pl

Nieoficjalne i prywatne forum dla pracowników i klientów Biedronki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Odpiek pieczywa
Autor Wiadomość
@realistka 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 05 Lis 2012
Posty: 229
Wysłany: 2013-01-16, 12:54   Odpiek pieczywa

Szukałam tego tematu ale chyba go jeszcze nikt nie poruszał,mam pytania w zawiązku z piecem na pieczywo,który mają nam stawiać w tym miesiącu :(
-jak wygląda procedura wypieku,czy pieczemy cały dzień czy tylko w jakiś danych godzinach
-co z czyszczeniem pieca,czy jest go ciężko wyszorować
-czy zwiększyła się przez to sprzedaż pieczywa
Trochę się martwimy,4 osoby na zmianie, 3 kasy chodzą,towar do rozłożenia,porządek na o/w,oferta NF-masakra i kto to ma zrobić ;(
 
     
gregori0708 


Stanowisko:
kierownik sklepu

Dołączyła: 25 Maj 2011
Posty: 378
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2013-01-16, 13:01   

przyłącze się do pytania też mnie to interesuje i również w tym miesiącu mamy stawiany piec ...
 
     
Kacperos 

Stanowisko:
kasjer

Dołączył: 25 Sty 2010
Posty: 300
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2013-01-16, 13:16   

własnie! miejsce juz zrobiłem na piec... ;p :em29: 8) :P ;)
_________________
Nie mowie zegnaj, lecz do zobaczenia...
 
     
@Mała82 


Stanowisko:
klient

Dołączyła: 15 Paź 2010
Posty: 613
1 UP 0 DOWN
Wysłany: 2013-01-16, 13:25   

Pieczywo piecze się w miarę potrzeb, pierwsze pieczenie rano przed otwarciem, a potem różnie. Piec myje się sam, my musimy tylko szorować półki, co zajmuje mniej więcej pół godziny. No i mniej więcej wygląda to tak, że latasz między kasą a towarem, w międzyczasie dzwoni piec, biegniesz z kasy żeby go wyłączyć, rozbijasz kolejkę i potem na jednej nodze wykładasz pieczywo bo znów dzwonek na kasę i tak na okrągło
 
     
@realistka 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 05 Lis 2012
Posty: 229
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2013-01-16, 14:35   

Jednym słowem Sajgon :szczena: bo stawiają na produktywność i trzeba ciąć etaty ;( ta firma spadła tak nisko,że już niżej się nie da bo nie ma takiej możliwości >:D
 
     
PrzyjacielForum
[Usunięty]

Wysłany: 2013-01-16, 17:18   

Mała82 napisał/a:
Pieczywo piecze się w miarę potrzeb, pierwsze pieczenie rano przed otwarciem, a potem różnie. Piec myje się sam, my musimy tylko szorować półki, co zajmuje mniej więcej pół godziny. No i mniej więcej wygląda to tak, że latasz między kasą a towarem, w międzyczasie dzwoni piec, biegniesz z kasy żeby go wyłączyć, rozbijasz kolejkę i potem na jednej nodze wykładasz pieczywo bo znów dzwonek na kasę i tak na okrągło

Zapomniałaś napisać kiedy ogrzewacie niesprzedane pieczywo, by wyglądało na świeże >:D
 
     
@Mała82 


Stanowisko:
klient

Dołączyła: 15 Paź 2010
Posty: 613
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2013-01-16, 18:02   

Nie odgrzewamy pod groźbą zawiśnięcia na suchej gałęzi :P
 
     
PrzyjacielForum
[Usunięty]

Wysłany: 2013-01-16, 18:10   

Jasne ;)
 
     
+marta1 

Stanowisko:
klient

Pomogła: 1 raz
Dołączyła: 13 Gru 2011
Posty: 4495
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2013-01-16, 22:02   

ojej to mnie to też niedługo czeka ;(
 
     
@lokii

Stanowisko:
z-ca kierownika

Dołączył: 18 Gru 2012
Posty: 167
Skąd: ten swąd
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2013-01-16, 22:06   

Mała82 napisał/a:
Piec myje się sam, my musimy tylko szorować półki, co zajmuje mniej więcej pół godziny


dzien dobry
primo

jak sie piec myje to sie polki wklada do srodka i tez sie myja nic nie trzeba szorowac
primo

sprzedazy pieczywa jakos wiekszej nie widac a dzisiaj do nas dotarl pierwszy probny podrecznik wypieku i wychodzi z niego ze kolejne papiery beda do wypelnienia a nie tak jak teraz wg potrzeby i bez harmonogramu
primo
  Ocena JMP: 2/10
     
@Koza 


Stanowisko:
były pracownik

Dołączyła: 17 Wrz 2012
Posty: 260
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2013-01-17, 11:24   

U nas piec gdzieś od miesiąca z kawałkiem stoi.No cóż,początki nie były łatwe,bo ciężko było przewidzieć jak będzie wyglądała sprzedaż nowego produktu i ile go ''wyprodukować''. Teraz wszystko mamy obcykane i przy zgranym zespole nie widzę problemu z wypiekiem.Jedna osoba na zmianie jest odpowiedzialna za załadunek pieca i pilnowanie dostępności asortymentu.Rozładowuje ten,co akurat jest wolny.Dobra komunikacja werbalna i dobrze jest.Pieczywo sprzedaje się świetnie.Tylko faktycznie boli,że odgrzewać nie można :nie: Kolejne jawne marnotrawstwo.Ja osobiście ubóstwiam ciepły chlebek Alpejski.
A że dodatkowa robota?Przecież wszyscy wiemy jak wygląda praca w Biedronce-z piecem czy bez ZAWSZE jest co robić 8)
_________________
Kochana Biedronko-byłam ci jak słonko,co wiosną się budzi i ogrzewa ludzi.
Czemuś mnie zgasiła,w niebyt obróciła,odepchnęłaś skrycie i złamała życie.
 
     
wilku 

Stanowisko:
kasjer

Dołączył: 02 Sie 2012
Posty: 3
Skąd: z nad morza
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2013-01-17, 22:14   

a jakie biedronki go dostaną te wysoko obrotowe czy wszystkie ? :p
_________________
HARDSTYLE <3
 
     
wiewiora
[Usunięty]

Wysłany: 2013-01-18, 10:10   

Zwiększyły się rodzaje pieczywa (bułki,chleb)?
 
     
@Mała82 


Stanowisko:
klient

Dołączyła: 15 Paź 2010
Posty: 613
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2013-01-18, 22:07   

Ostatnio dali jakieś nowe jedne z kapustą i drugie z dżemem
 
     
+marta1 

Stanowisko:
klient

Pomogła: 1 raz
Dołączyła: 13 Gru 2011
Posty: 4495
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2013-01-18, 23:03   

dostają wszystkie
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


phpBB by przemo