Odpiek pieczywa |
Autor |
Wiadomość |
@realistka
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 05 Lis 2012 Posty: 229
|
Wysłany: 2013-01-16, 12:54 Odpiek pieczywa
|
|
|
Szukałam tego tematu ale chyba go jeszcze nikt nie poruszał,mam pytania w zawiązku z piecem na pieczywo,który mają nam stawiać w tym miesiącu
-jak wygląda procedura wypieku,czy pieczemy cały dzień czy tylko w jakiś danych godzinach
-co z czyszczeniem pieca,czy jest go ciężko wyszorować
-czy zwiększyła się przez to sprzedaż pieczywa
Trochę się martwimy,4 osoby na zmianie, 3 kasy chodzą,towar do rozłożenia,porządek na o/w,oferta NF-masakra i kto to ma zrobić ;( |
|
|
|
|
gregori0708
Stanowisko: kierownik sklepu
Dołączyła: 25 Maj 2011 Posty: 378
0
0
|
Wysłany: 2013-01-16, 13:01
|
|
|
przyłącze się do pytania też mnie to interesuje i również w tym miesiącu mamy stawiany piec ... |
|
|
|
|
Kacperos
Stanowisko: kasjer
Dołączył: 25 Sty 2010 Posty: 300
0
0
|
Wysłany: 2013-01-16, 13:16
|
|
|
własnie! miejsce juz zrobiłem na piec... ;p 8) |
_________________ Nie mowie zegnaj, lecz do zobaczenia... |
|
|
|
|
@Mała82
Stanowisko: klient
Dołączyła: 15 Paź 2010 Posty: 613
1
0
|
Wysłany: 2013-01-16, 13:25
|
|
|
Pieczywo piecze się w miarę potrzeb, pierwsze pieczenie rano przed otwarciem, a potem różnie. Piec myje się sam, my musimy tylko szorować półki, co zajmuje mniej więcej pół godziny. No i mniej więcej wygląda to tak, że latasz między kasą a towarem, w międzyczasie dzwoni piec, biegniesz z kasy żeby go wyłączyć, rozbijasz kolejkę i potem na jednej nodze wykładasz pieczywo bo znów dzwonek na kasę i tak na okrągło |
|
|
|
|
@realistka
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 05 Lis 2012 Posty: 229
0
0
|
Wysłany: 2013-01-16, 14:35
|
|
|
Jednym słowem Sajgon bo stawiają na produktywność i trzeba ciąć etaty ;( ta firma spadła tak nisko,że już niżej się nie da bo nie ma takiej możliwości >:D |
|
|
|
|
PrzyjacielForum [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-01-16, 17:18
|
|
|
Mała82 napisał/a: | Pieczywo piecze się w miarę potrzeb, pierwsze pieczenie rano przed otwarciem, a potem różnie. Piec myje się sam, my musimy tylko szorować półki, co zajmuje mniej więcej pół godziny. No i mniej więcej wygląda to tak, że latasz między kasą a towarem, w międzyczasie dzwoni piec, biegniesz z kasy żeby go wyłączyć, rozbijasz kolejkę i potem na jednej nodze wykładasz pieczywo bo znów dzwonek na kasę i tak na okrągło |
Zapomniałaś napisać kiedy ogrzewacie niesprzedane pieczywo, by wyglądało na świeże >:D |
|
|
|
|
@Mała82
Stanowisko: klient
Dołączyła: 15 Paź 2010 Posty: 613
0
0
|
Wysłany: 2013-01-16, 18:02
|
|
|
Nie odgrzewamy pod groźbą zawiśnięcia na suchej gałęzi |
|
|
|
|
PrzyjacielForum [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-01-16, 18:10
|
|
|
Jasne |
|
|
|
|
+marta1
Stanowisko: klient
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4494
0
0
|
Wysłany: 2013-01-16, 22:02
|
|
|
ojej to mnie to też niedługo czeka ;( |
|
|
|
|
@lokii
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączył: 18 Gru 2012 Posty: 167 Skąd: ten swąd
0
0
|
Wysłany: 2013-01-16, 22:06
|
|
|
Mała82 napisał/a: | Piec myje się sam, my musimy tylko szorować półki, co zajmuje mniej więcej pół godziny |
dzien dobry
primo
jak sie piec myje to sie polki wklada do srodka i tez sie myja nic nie trzeba szorowac
primo
sprzedazy pieczywa jakos wiekszej nie widac a dzisiaj do nas dotarl pierwszy probny podrecznik wypieku i wychodzi z niego ze kolejne papiery beda do wypelnienia a nie tak jak teraz wg potrzeby i bez harmonogramu
primo |
|
|
|
|
@Koza
Stanowisko: były pracownik
Dołączyła: 17 Wrz 2012 Posty: 260
0
0
|
Wysłany: 2013-01-17, 11:24
|
|
|
U nas piec gdzieś od miesiąca z kawałkiem stoi.No cóż,początki nie były łatwe,bo ciężko było przewidzieć jak będzie wyglądała sprzedaż nowego produktu i ile go ''wyprodukować''. Teraz wszystko mamy obcykane i przy zgranym zespole nie widzę problemu z wypiekiem.Jedna osoba na zmianie jest odpowiedzialna za załadunek pieca i pilnowanie dostępności asortymentu.Rozładowuje ten,co akurat jest wolny.Dobra komunikacja werbalna i dobrze jest.Pieczywo sprzedaje się świetnie.Tylko faktycznie boli,że odgrzewać nie można :nie: Kolejne jawne marnotrawstwo.Ja osobiście ubóstwiam ciepły chlebek Alpejski.
A że dodatkowa robota?Przecież wszyscy wiemy jak wygląda praca w Biedronce-z piecem czy bez ZAWSZE jest co robić 8) |
_________________ Kochana Biedronko-byłam ci jak słonko,co wiosną się budzi i ogrzewa ludzi.
Czemuś mnie zgasiła,w niebyt obróciła,odepchnęłaś skrycie i złamała życie. |
|
|
|
|
wilku
Stanowisko: kasjer
Dołączył: 02 Sie 2012 Posty: 3 Skąd: z nad morza
0
0
|
Wysłany: 2013-01-17, 22:14
|
|
|
a jakie biedronki go dostaną te wysoko obrotowe czy wszystkie ? :p |
_________________ HARDSTYLE <3 |
|
|
|
|
wiewiora [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-01-18, 10:10
|
|
|
Zwiększyły się rodzaje pieczywa (bułki,chleb)? |
|
|
|
|
@Mała82
Stanowisko: klient
Dołączyła: 15 Paź 2010 Posty: 613
0
0
|
Wysłany: 2013-01-18, 22:07
|
|
|
Ostatnio dali jakieś nowe jedne z kapustą i drugie z dżemem |
|
|
|
|
+marta1
Stanowisko: klient
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4494
0
0
|
Wysłany: 2013-01-18, 23:03
|
|
|
dostają wszystkie |
|
|
|
|
|