Szkolenie na stanowisko kierownicze II Etap |
Autor |
Wiadomość |
@Maefistofeles25
Sir
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączył: 27 Paź 2014 Posty: 182 Skąd: Niybylandia
0
0
|
Wysłany: 2016-03-01, 20:33
|
|
|
otwiersz sklep, odbijasz sie do pracy razem z pracownikiem, zbierasz druki z kas, podpinasz pod druki, chowasz do segregatora, w tym czasie każesz kasjerowi wypiekać. Przyjmujesz dostawce pieczywa, uzupełniasz książke kkw, obchód sklepu, najlepiej wprowadzić od razu sobie PZ i zamówić pieczywo. Przychodzi reszta kasjerów, rozdajesz kasetki, Jak wydasz wszystkie to przeliczasz co zostało w sejfie, potwierdasz sejf. Pamiętaj o wyznaczenie osoby do odpieku. Potem nie wiem jaki jest u Ciebie schemat, zostaje pilnowanie czy jest dostępność pieczywa, przyjmujesz dostawę, kasjerzy rozkładają dostawe ty albo im pomagasz albo zaczynasz robić zamówienie. Przeczytaj pocztę, smsy, telefon przy sobie i dalej luz |
|
|
|
|
+marta1
Stanowisko: klient
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4494
1
0
|
Wysłany: 2016-03-01, 20:34
|
|
|
nie zapomnij otworzyć sklepu i wpuścić klientów :D
powodzenia , dasz radę |
|
|
|
|
@Maefistofeles25
Sir
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączył: 27 Paź 2014 Posty: 182 Skąd: Niybylandia
0
0
|
Wysłany: 2016-03-01, 20:39
|
|
|
Bez klientów będzie o wiele łątwiej ;D |
|
|
|
|
zmijka
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączyła: 15 Maj 2011 Posty: 11
0
0
|
Wysłany: 2016-03-01, 20:42
|
|
|
dzięki bardzo wszystkim jutro wpadnę zdać relację |
|
|
|
|
@Maefistofeles25
Sir
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączył: 27 Paź 2014 Posty: 182 Skąd: Niybylandia
0
0
|
Wysłany: 2016-03-02, 16:34
|
|
|
Jak tam Żmijka ? |
|
|
|
|
zmijka
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączyła: 15 Maj 2011 Posty: 11
0
0
|
Wysłany: 2016-03-03, 19:43
|
|
|
hej ten dzień był dziś ,przełożyła kierowniczka gdyż stwierdziła że poćwiczymy bilans i grafik ,i wiecie co niepotrzebnie się stresowałam,dałam radę .Kurczę jaka jestem zadowolona dziękuję wszystkim za rady |
|
|
|
|
+marta1
Stanowisko: klient
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4494
1
0
|
Wysłany: 2016-03-03, 19:59
|
|
|
zmijka, nie dziękuj , nie ma za co , łatwo jest udzielać rad ale trudniej stanąć przed wyzwaniem i poradzić sobie ze stresem . Ty dałaś radę i ważne jest to że potrafisz się z tego cieszyć , to bardzo cenne w naszej robocie |
|
|
|
|
brodacz1989
Stanowisko: były pracownik
Dołączył: 07 Lis 2014 Posty: 865 Skąd: Polska
1
0
|
Wysłany: 2016-03-03, 21:08
|
|
|
Stres to jest jak dzien wczesniej jestes kasjerem i nagle sie dowiadujesz ze masz podpisac aneks i samodzielnie poprowadzic zmiane ;p |
_________________ bądźmy ubodzy, ale nie głupi... |
|
|
|
|
EMILIAKK
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączyła: 06 Mar 2016 Posty: 4
0
0
|
Wysłany: 2016-03-06, 11:01
|
|
|
moj egzamin na zks juz 9 tego ! strasznie sie boje.. :x .^. |
_________________ kkemilia |
|
|
|
|
@Maefistofeles25
Sir
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączył: 27 Paź 2014 Posty: 182 Skąd: Niybylandia
0
0
|
Wysłany: 2016-03-06, 12:50
|
|
|
daj znać jak poszło i oco pytali Ja czekam żeby posłali mnie na sklep szkoleniowy.
Zdałem egzamin 1 w grudniu , szkole się od października ;D |
|
|
|
|
@makota
Stanowisko: kasjer
Dołączył: 15 Sty 2010 Posty: 222
0
0
|
Wysłany: 2016-03-06, 23:00
|
|
|
EMILIAKK napisał/a: | moj egzamin na zks juz 9 tego ! strasznie sie boje.. :x .^. |
a pierwszy czy drugi? |
_________________ klient w krawacie jest mniej awanturujący się |
|
|
|
|
Evita
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączyła: 07 Mar 2016 Posty: 3
0
0
|
Wysłany: 2016-03-07, 10:47
|
|
|
Maefistofeles25, jakie miasto?
[ Dodano: 2016-03-07, 10:49 ]
Maefistofeles25 napisał/a: | otwiersz sklep, odbijasz sie do pracy razem z pracownikiem, zbierasz druki z kas, podpinasz pod druki, chowasz do segregatora, w tym czasie każesz kasjerowi wypiekać. Przyjmujesz dostawce pieczywa, uzupełniasz książke kkw, obchód sklepu, najlepiej wprowadzić od razu sobie PZ i zamówić pieczywo. Przychodzi reszta kasjerów, rozdajesz kasetki, Jak wydasz wszystkie to przeliczasz co zostało w sejfie, potwierdasz sejf. Pamiętaj o wyznaczenie osoby do odpieku. Potem nie wiem jaki jest u Ciebie schemat, zostaje pilnowanie czy jest dostępność pieczywa, przyjmujesz dostawę, kasjerzy rozkładają dostawe ty albo im pomagasz albo zaczynasz robić zamówienie. Przeczytaj pocztę, smsy, telefon przy sobie i dalej luz |
Ja bym zrobiła obchód na początku zaraz po odbiciu, reakcja na ewentualne zdarzenia/awarie wpływa na dalszy plan dnia, ustalenie priorytetów i wydawanie poleceń |
|
|
|
|
EMILIAKK
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączyła: 06 Mar 2016 Posty: 4
0
0
|
Wysłany: 2016-03-07, 13:22
|
|
|
Juz drugi ostatni z dystryktem:P :rool:
[ Dodano: 2016-03-07, 13:25 ]
Maefistofeles25 napisał/a: | daj znać jak poszło i oco pytali Ja czekam żeby posłali mnie na sklep szkoleniowy.
Zdałem egzamin 1 w grudniu , szkole się od października ;D |
strasznie dlugo sie szkolisz.. ja zdalam 1 egz 13 lutego i zaraz po tym na szkoleniowy. |
_________________ kkemilia |
|
|
|
|
@Maefistofeles25
Sir
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączył: 27 Paź 2014 Posty: 182 Skąd: Niybylandia
0
0
|
Wysłany: 2016-03-07, 15:57
|
|
|
Wiem że strasznie długo ale to przez kierownictwo na sklepie od października mamy już 3 kierownika, w między czasie zmiana rejonów, koniec kwartału, okres przedświąteczny itp
No od kwietnia mam iść na sklep szkoleniowy i egzamin.
[ Dodano: 2016-03-07, 15:58 ]
Evita , Warszawa, rejon w02 |
|
|
|
|
EMILIAKK
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączyła: 06 Mar 2016 Posty: 4
1
0
|
Wysłany: 2016-03-07, 16:16
|
|
|
Moge Wam narazie powiedziec co mialam na egzaminie wstepnym monitorowanym przez Kiero od Szkolen:) Mowila ze to wszystko bedzie na egzaminie.
A wiec: Zamowienia na oferte wybranych indeksów i zrobienie estymacji, zrobic obchod sklepu i opisac kazda grupe towarowa, omowic raport operacyjny, omowic baze Workflow, Rw- co na pozostale i co na potrzeby własne. Omowic etapy inwentaryzacji. W OHR pytania do bilansu co bierzemy pod uwage jakich procedur sie trzymac i to samo do grafiku. Punkty krytyczne audytu, i co robic aby je zminimalizowac.
Zasady reklamacji. System premiowy omowic dla kasjera, ks i zks.
Pytania odnosnie zwiekszenia sprzedazy, co wplywa na straty i jakie mamy straty. Co wiesz o zarzadzaniu. Sytuacje niestandardowe na sklepie. Jak motywowac pracownika do pracy.
Kilka zagadnien z maretu, harmonogram dostaw, raport 157 i chyba wszystko co pamietam. Trzeba pamietac zeby powiedziec o celach firmy i o tym ze glownym celem w roku 2016 jest realizacja budzetu i poprawa efektywnosci i produktywnosci. |
_________________ kkemilia |
|
|
|
|
|