Egzamin dla kasjerów i kierowników 2015 |
Czy ocena SOP i egzaminy z podręczników |
jest dobrym rozwiązaniem |
|
[ 88 ] |
nie jest dobrym rozwiązaniem |
|
[ 170 ] |
nie mam zdania |
|
[ 22 ] |
|
Głosowań: 280 |
Wszystkich Głosów: 280 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
@Hell

Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączyła: 01 Lip 2012 Posty: 2056
1
0
|
Wysłany: 2015-02-23, 21:13
|
|
|
alan12, wiem że nie ma lekko ale czym jest ciężej tym bardziej potrzeba wykwalifikowanych pracowników.
Nikt nie powiedział skąd wzięto oficjalne informacje o egzaminach. ;/ |
_________________ Ludzie zapomną to co powiedziałeś, zapomną to co zrobiłeś ale nigdy nie zapomną jak poczuli się dzięki Tobie.... |
|
|
|
 |
+marta1
Stanowisko: klient
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4501
0
0
|
Wysłany: 2015-02-23, 21:15
|
|
|
..może nie są oficjalne ? |
|
|
|
 |
#Katarina09
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączył: 10 Wrz 2013 Posty: 104
0
0
|
Wysłany: 2015-02-24, 13:08
|
|
|
egzaminy czy test z kodów to po to zeby dac do zrozumienia gdzie lezy problem który należałoby poprawic ,pracy zawsze było dużo ,a czy jej bedziemy miec wiecej czy mniej zależy tylko od nas samych czy jestesmy w stanie zorganizowac sobie prace w zespole i pracowac czy to w 3czy 8 osób tak zeby każdej osobie z osobna i wszystkim razem było łatwiej ,pomimo ze zawsze ,,góra "bedzie twierdzic ze jest zle to my mósimy wiedziec że zespołowo jak bedziemy pracowac i bedą male efekty to juz dla nas jest duży krok do przodu, wiec mysle ze jak ktoś chce pracowac i lubi to co robi to zaangażowanie jest i efekty widać
[ Dodano: 2015-02-24, 13:10 ]
a marudni ludzie ,byli ,są i zawsze sie znajda, tylko taka ,,choroba " jest dośc szybko zarażliwa i trzeba ja tepić wiec jak najmniej słuchać tych marudzących |
|
|
|
 |
@jakihno
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączył: 11 Gru 2014 Posty: 194
0
0
|
Wysłany: 2015-03-15, 22:05
|
|
|
A ja tam sie cieszę z tego egzaminu. Bedzie mozna zobaczyć ile się wie, ile trzeba sobie przypomnieć, a i szansa na zapunktowanie u KS. Ale to chyba docenią kasjerzy którzy mają chęć w przyszłości awansować bądź Ci którzy chcą być po prostu dobrymi kasjerami.
Dużo zastrzeżeń było co do rozbieżności teorii i praktyki. Ale niklt nie podał przykładu, na którym można by się wyłożyć. Ciężko mi uwierzyć, że ktoś nie odróżni na przykład nie umycia podłogi pod paletami przy wyjeżdżaniu calakami (praktyka, dość częsta z powodu braku czasu ) od umycia tej podłogi (teoria, uskuteczniana w razie konieczności). |
|
|
|
 |
#alan12
Stanowisko: kasjer
Dołączył: 09 Gru 2013 Posty: 87
0
0
|
Wysłany: 2015-03-16, 07:56
|
|
|
Na naszym sklepie mówili że to nie jest test tylko ankieta dla każdego z podręcznika |
_________________ alan |
|
|
|
 |
+marta1
Stanowisko: klient
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4501
0
0
|
Wysłany: 2015-03-16, 08:08
|
|
|
W rt jest mowa o teście ale jak zwał tak zwał wypełnić trzeba będzie... |
|
|
|
 |
~Mirabe
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 09 Gru 2014 Posty: 34
0
0
|
Wysłany: 2015-03-16, 20:12
|
|
|
A jak jest z testem z kodów? Nie miałam go a pracuje od listopada.
Co do egzaminu z podręcznika kasjera, ma swoje plusy i minusy.
Ostatnio byłam oddelegowana na inny sklep i przy rozkładaniu dostawy dostałam opierdziel od tamtejszej pracownicy z długim stażem, ze najpierw wykładamy mrozonk, zapytała przy tym "Ile pracujesz w biedronce? Oczywiście w praktyce tam wywala sie wszystko na sklep i najpierw wykłada mrożonki a mięsko sobie czeka. W moim sklepie mrozonki czekają na swoją kolej w przenosniej tej chłodni czy tam zwał jak zwał. |
|
|
|
 |
+marta1
Stanowisko: klient
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4501
0
0
|
Wysłany: 2015-03-16, 20:20
|
|
|
No i tu się myliła kasjerka z długim stażem ponieważ najpierw wykładamy świeże mięso i ryby |
|
|
|
 |
@jakihno
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączył: 11 Gru 2014 Posty: 194
0
0
|
Wysłany: 2015-03-16, 20:23
|
|
|
w podreczniku jest schemat co pokolei najpierw mrozone, potem zimne, pieczywo, warzywa i reszta (aczkolwiek moglem walnac babola) aczkolwiek w praktyce, przynajmniej u mnie, jedna osoba robi kotenery, druga warzywniak, a jedynka pieczywo. potem chlodnia, mixy, calaki....
Co do kodow, to ja swoj pierwszy test mialem po 3 miesiącach, w dniu dostania calego etatu. Kierownik mi mowil ze te testy robi co jakis czas jak jest czas albo jak widzi ze jest duzo pomylek w systemie i sa tworzone stany wirtualne. |
|
|
|
 |
@Gazela34
Stanowisko: kasjer
Dołączył: 17 Cze 2014 Posty: 585
0
0
|
Wysłany: 2015-03-16, 20:31
|
|
|
Marta dobrze pisze ,nawet bardzo dobrze
Mirabe no to ciąg chłodniczy na bank zachowany wspolczuje osoba na zmianie jak kontroli wpadnie.... |
|
|
|
 |
+marta1
Stanowisko: klient
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4501
0
0
|
Wysłany: 2015-03-16, 20:32
|
|
|
najpierw mięsko potem mrożone , warzywa , chłodnia i suche na końcu |
|
|
|
 |
@jakihno
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączył: 11 Gru 2014 Posty: 194
0
0
|
Wysłany: 2015-03-16, 20:37
|
|
|
No tak..zapomnialem ze w kontenerach zdaża sie mieso ;D Ale jak sie nie robi to sie zapomino. Ja jak mam rano to pierwsze kroki po warzywka
Choć powiem szczerze że jak jest ileś kontenerow, to bierzemy po kolei a nie otwieramy kazdego i nie sprawdzamy czy mieso czy pizza. |
|
|
|
 |
+marta1
Stanowisko: klient
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4501
0
0
|
Wysłany: 2015-03-16, 20:44
|
|
|
Mirabe napisał/a: | A jak jest z testem z kodów? Nie miałam go a pracuje od listopada.
Co do egzaminu z podręcznika kasjera, ma swoje plusy i minusy.
Ostatnio byłam oddelegowana na inny sklep i przy rozkładaniu dostawy dostałam opierdziel od tamtejszej pracownicy z długim stażem, ze najpierw wykładamy mrozonk, zapytała przy tym "Ile pracujesz w biedronce? Oczywiście w praktyce tam wywala sie wszystko na sklep i najpierw wykłada mrożonki a mięsko sobie czeka. W moim sklepie mrozonki czekają na swoją kolej w przenosniej tej chłodni czy tam zwał jak zwał. | ...i właśnie dlatego wiedza powinna być zweryfikowana , często jest tak że powielamy jakies schematy bo uważamy że długo pracujemy i wszystko wiemy najlepiej , ale coraz częściej spotykam młodych ambitnych kasjerów |
|
|
|
 |
gosia1321
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 10 Mar 2015 Posty: 4
0
0
|
Wysłany: 2015-03-16, 21:00
|
|
|
Mirabe napisał/a: | A jak jest z testem z kodów? Nie miałam go a pracuje od listopada.
Co do egzaminu z podręcznika kasjera, ma swoje plusy i minusy.
Ostatnio byłam oddelegowana na inny sklep i przy rozkładaniu dostawy dostałam opierdziel od tamtejszej pracownicy z długim stażem, ze najpierw wykładamy mrozonk, zapytała przy tym "Ile pracujesz w biedronce? Oczywiście w praktyce tam wywala sie wszystko na sklep i najpierw wykłada mrożonki a mięsko sobie czeka. W moim sklepie mrozonki czekają na swoją kolej w przenosniej tej chłodni czy tam zwał jak zwał. |
U mnie w sklepie jest podobnie. Towar wykłada się z kontenerów, które od razu wracają autem. I wtedy na pierwszy ogień idą mrożonki - nikt nie czeka aż rozmrożą się lody czy ciastka. A jest co wykładać - dostajemy 2 - 3 kontenery mrożonek dziennie i drugie tyle kontenerów z mięsem. Do tego na sklepie czekają palety z nabiałem/wędlinami bo wszystkie nie zmieszczą się do domku. |
|
|
|
 |
~kasiunia77
Stanowisko: kasjer
Dołączył: 27 Paź 2014 Posty: 53
0
0
|
Wysłany: 2015-03-17, 17:47
|
|
|
JESTEM po egzaminie nie było tak źle a nadmienię że pracuje dopiero 5 m-cy, wzięli mnie z zaskoczenia 90 % pytania niektóre podchwytliwe, ale większość oczywistych nad którymi nie trzeba mocno myśleć |
|
|
|
 |
|