Awanse za romanse |
Autor |
Wiadomość |
januszek73 [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-06-20, 15:09 Awanse za romanse
|
|
|
Cześć, powiedzcie mi skąd taka niesprawiedliwość? Jest u nas na sklepie zastępca od kilku miesięcy, nagle dostaje awans, niby nikt nic nie wie, ale chłopak sam się chwali na FB i każdemu mówi że dostał awans bo ma romans z rejonową!!! Masakra, dziewczyny jako zastępczynie spinają się na maksa, a zawsze jest źle pomimo że myśleliśmy iż rejonowa jest już urobiona bo nie jedną imprezkę z nami przeżyła, a tu proszę. Takie kwiatki! Jestem z B3073 pomóżcie co zrobić?! Jak walczyć z taką niesprawiedliwością?! |
|
|
|
|
Larrikol [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-06-20, 15:18
|
|
|
trzeba było zrobic screena z FB i pokazac okręgowemu albo rejonowej pokazac i powiedzieć, że też tak chcesz |
|
|
|
|
januszek73 [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-06-20, 15:19
|
|
|
Rejonowa widzi na fb co tam wypisuje i nawet mu miło komentuje
[ Dodano: 2014-06-20, 16:20 ]
znaczy się o awansie mówi publicznie i na fb a nie o romansie o tym że dostał awans za swoją pracę po godzinach powiedział kilku pracownikom aż tak głupi nie jest żeby na fb pisać o ich romansie ale jakaś masakra to jest |
|
|
|
|
Larrikol [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-06-20, 15:38
|
|
|
Napisałeś w taki sposób, że wynika z tego, jakby chwalił się własnie tym romansem na FB. A poza tym to Wiesz... serce nie sługa |
|
|
|
|
januszek73 [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-06-20, 15:56
|
|
|
Jasne, rozumiem to sam żonę poznałem pracując w Biedronce, ale zawsze mi mówiono że nie może być takich związków i zażyłości na jednym sklepie. Jasne serce nie sługa, ale skoro tka już bardzo się kochają to niech dla jasności sytuacji ona zmieni rejon albo niech jego przeniesie poza swoją jurysdykcję, a nie załatwia mu ciepłą posadkę u siebie na rejonie. Szczerze to też tak bym chciał |
|
|
|
|
Larrikol [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-06-20, 16:03
|
|
|
Skoro wszyscy wiedza o tej ich zazyłości, sa ciepłe wpisy na facebook'u, to ile to zgłosic sprawę, gdzie trzeba? |
|
|
|
|
@Hell
Stanowisko: z-ca kierownika
0
0
|
Wysłany: 2014-06-20, 16:03
|
|
|
januszek73 a kto Tobie broni romansować skoro to taka prosta droga do awansu? Co to znaczy że rejonowa jest już "urobiona", czyżby wam też obiecywała awanse? Skoro tak się to u Was załatwia to powinieneś się liczyć z niezrozumiałymi zasadami. :rool: |
|
|
|
|
+marta1
Stanowisko: klient
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4494
0
0
|
Wysłany: 2014-06-20, 17:11
|
|
|
Sam napisał że też tak by chciał więc chyba tak na prawdę tego nie potępia tylko żal mu wiadomo co ściska... hi hi... |
|
|
|
|
@kostuch
Stanowisko: klient
0
0
|
Wysłany: 2014-06-21, 12:29
|
|
|
a fajna z niej chociaż babka? :D |
_________________ \.,./ (*l*) \.,./ |
|
|
|
|
Andzia2001
Stanowisko: kasjer
0
0
|
Wysłany: 2014-06-22, 11:10
|
|
|
Nie bardzo rozumiem - żalisz się, czy chwalisz?
Podajesz nr sklepu i nie masz obaw , że domyślą się kim jesteś i jakie będą tego ("nieoficjalne" oczywiście) konsekwencje? |
|
|
|
|
@krzysieq
0
0
|
Wysłany: 2014-06-22, 16:27 romanse
|
|
|
Może chłopak poprostu zazdrości, że tamtemu się poszczęściło a nie jemu... A pozatym ludzie!!! Zamiast p....ć weźcie się w końcu za robotę. Przyjdzcie do pracy zróbcie swoje 8 godzin i idźcie do domu. U nas na sklepie też gadają o wszystkim tylko nie o pracy a ja za nich muszę to nadrabiać czego nie zdążyli zrobić!!! |
|
|
|
|
@Muminka
0
0
|
Wysłany: 2014-06-23, 11:53 Re: romanse
|
|
|
krzysieq napisał/a: | Może chłopak poprostu zazdrości, że tamtemu się poszczęściło a nie jemu... A pozatym ludzie!!! Zamiast p....ć weźcie się w końcu za robotę. Przyjdzcie do pracy zróbcie swoje 8 godzin i idźcie do domu. U nas na sklepie też gadają o wszystkim tylko nie o pracy a ja za nich muszę to nadrabiać czego nie zdążyli zrobić!!! |
Chwalisz się czy żalisz ,że coś za kogoś musisz dokańczać , a może powiesz ile razy ty się z pracą nie wyrobiłeś i to po twojej zmianie trzeba było niedociągnięcia dociągać taka struktura pracy , a tak na marginesie nikt za nikogo nie robi każdy bierze kase za swoją prace a nie za cudzą więc po co się żalić każdy musi pracować .... |
_________________ Bo w życiu piękne są tylko chwile .... |
|
|
|
|
@czarownica25
0
0
|
Wysłany: 2014-06-23, 12:30 Re: romanse
|
|
|
Muminka napisał/a: |
Chwalisz się czy żalisz ,że coś za kogoś musisz dokańczać , a może powiesz ile razy ty się z pracą nie wyrobiłeś i to po twojej zmianie trzeba było niedociągnięcia dociągać taka struktura pracy , a tak na marginesie nikt za nikogo nie robi każdy bierze kase za swoją prace a nie za cudzą więc po co się żalić każdy musi pracować .... |
Krzysieq ma rację. Nieraz robiąc zakupy na innych biedronach widziałam jak dziewczyny rozmawiały co na obiad wymyśleć? Co musiały dziś robić za poprzednią zmianę itp. I to ma być uzupełnianie się? Powinny zakasać rękawy poprawić co trzeba było i rozmawiać ale o tym jak zrobić szczyty żeby wyglądały jak trzeba, czy poprawić krzywe palety a nie szukać winnego kto wstawiał i donosić kierownikowi. Muminka nie pisz że każdy bierze kase za swoja pracę bo gdyby tak było to nie było by wyróżniania na sklepach na kasjerów których mając na zmianie o nic się nie martwie i takich za którymi trzeba chodzić i wracać 5 razy np. do przebierania warzywniaka czy zbierania kartonów ( z takim samym klikuletnim stażem pracy) i pensje znacznie by się różniły! Kolejny raz czytam jak dublujesz czyjeś słowa... np. Chwalisz się czy żalisz ;/ |
|
|
|
|
~martabiedronka
0
0
|
Wysłany: 2014-06-23, 13:46
|
|
|
Jak wiadać na każdej biedronce są osoby, które lepiej pracują i z nimi zmiana leci szybko i wszystko jest zrobione, a są też takie lewusy po których trzeba jeszcze poprawiać i robić drugi raz to samo. Jeden będzie robił "za dwóch" i dostanie taką samą pensje co ten kto odbębni swoje 8 godzin i koniec, po prostu takie mamy realia. Życie. |
|
|
|
|
@krzysieq
0
0
|
Wysłany: 2014-06-23, 14:41
|
|
|
martabiedronka napisał/a: | Jak wiadać na każdej biedronce są osoby, które lepiej pracują i z nimi zmiana leci szybko i wszystko jest zrobione, a są też takie lewusy po których trzeba jeszcze poprawiać i robić drugi raz to samo. Jeden będzie robił "za dwóch" i dostanie taką samą pensje co ten kto odbębni swoje 8 godzin i koniec, po prostu takie mamy realia. Życie. |
I włąśnie tu trafiłąś w sedno o to mi chodziło. Widać, że ci którym naprawdę zależy na pracy tak aby drugi miał lżej zrozumieją to. Niestety, niektórym tylko się wydaje , że zap... a później gadają, że jest grupa kasjerów która się liże do kierowników. Ja na swoje docenienie na sklepie zarobiłem naprawdę ciężką pracą jak i kilku innych kasjerów. |
|
|
|
|
|