Podwyżki stażowe |
Autor |
Wiadomość |
edi-72 [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-12-07, 11:41
|
|
|
nie wiem czy przeczytaliście cały tekst i a same podteksty nasuwają się na myśl i nie chodziło tu bynajmniej o kopalnię ( w artykule tak) ale o sens...... trochę wyobraźni, a nie same literki |
|
|
|
|
pawelix
Stanowisko: były pracownik
0
0
|
Wysłany: 2013-12-12, 19:38
|
|
|
do kogo należy się zwrócić jeżeli jeszcze nie dostałem stażowego chociaż pracuje od lipca 2012. czy dostane jakieś wyrównanie |
|
|
|
|
Larrikol [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-12-12, 20:25
|
|
|
widziałeś pasek, czy wnosisz po tym, że nie dostałeś aneksu? |
|
|
|
|
@kluq
Stanowisko: centrum dystrybucyjne
0
0
|
Wysłany: 2013-12-12, 20:31
|
|
|
a skąd wiesz ,ze nie dostałeś ?? to nie jest jakaś zawrotna suma więc może nawet nie zauważyłeś a jeśli rzeczywiście nie to rozmowa z Kr i telefon do kadr. |
_________________ Niejeden, komu się wydaje, że umie mówić, po prostu nie umie milczeć. Epicharm |
|
|
|
|
katarzynka12
0
0
|
Wysłany: 2013-12-12, 22:55
|
|
|
pawelix napisał/a: | do kogo należy się zwrócić jeżeli jeszcze nie dostałem stażowego chociaż pracuje od lipca 2012. czy dostane jakieś wyrównanie |
Sprawdź pasek od wypłaty kwota brutto-2050 ja nie dostałam aneksu |
|
|
|
|
@Muminka
Stanowisko: kasjer
0
0
|
Wysłany: 2014-01-30, 09:13
|
|
|
ale jak uważasz ze w tych czasach znajdziesz dyskont który da Ci równo po 12 miesiącach podwyżkę to powodzenia [/quote]
Takim Dyskontem jest LIDL po 3 próbnych miesiącach dostajesz pierwszą podwyżkę później po roku , później po dwóch , a i co roku w marcu wszyscy pracownicy dostają podwyżki bez względu od stażu , ale płaca nie adekwatna do wykonywanej pracy ..... ciągle po godzinach zabierane dni wolne łamanie praw pracownika itd długa lista.... |
|
|
|
|
maja82
0
0
|
Wysłany: 2014-02-24, 09:44
|
|
|
Mam pytanie. Jakie są stawki stazowe? U nas są zatrudnione 3 osoby od listopada a w grudniu dostały całe etaty i pensje mają taka samą co ja, a ja pracuje 8 rok. Nie żałuje nikomu kasy ale dlaczego mamy równe pensje skoro Oni nie maja uprawnien na wózki i trzeba im wszystko podstawic pod nos, nie potrafią nawet odpisac uszkodzonego towaru. Pracuje na sklepie wysokoobrotowym i na zmianie jest nieraz tylko jedna osoba z uprawnieniami na wózek lub dwie. Robisz swoje a tu ciagle słyszysz "przywiez mi to" lub "przewiez mi tamto" albo "co ja mam robic". Czasami czuje sie jakbym miała 1,5 lub 2 etaty a kasa ta sama co inni. |
|
|
|
|
#daszu
0
0
|
Wysłany: 2014-02-24, 11:35
|
|
|
maja82 napisał/a: | Mam pytanie. Jakie są stawki stazowe? U nas są zatrudnione 3 osoby od listopada a w grudniu dostały całe etaty i pensje mają taka samą co ja, a ja pracuje 8 rok. Nie żałuje nikomu kasy ale dlaczego mamy równe pensje skoro Oni nie maja uprawnien na wózki i trzeba im wszystko podstawic pod nos, nie potrafią nawet odpisac uszkodzonego towaru. Pracuje na sklepie wysokoobrotowym i na zmianie jest nieraz tylko jedna osoba z uprawnieniami na wózek lub dwie. Robisz swoje a tu ciagle słyszysz "przywiez mi to" lub "przewiez mi tamto" albo "co ja mam robic". Czasami czuje sie jakbym miała 1,5 lub 2 etaty a kasa ta sama co inni. |
Zgadzam się z tym. Ten system nie jest sprawiedliwy. Wg. mnie KS i KR powinni mieć wpływ na nasze stawki i doceniać tych co się angażują.
. |
|
|
|
|
@Hell
Stanowisko: z-ca kierownika
0
0
|
Wysłany: 2014-02-24, 11:50
|
|
|
Tak to wtedy dopiero by były pretensje i kwasy że po znajomości i uważaniu :rool: niech już lepiej zostanie tak jak jest a nowych ścignąć do roboty. |
_________________ Ludzie zapomną to co powiedziałeś, zapomną to co zrobiłeś ale nigdy nie zapomną jak poczuli się dzięki Tobie.... |
|
|
|
|
maja82
0
0
|
Wysłany: 2014-02-24, 14:43
|
|
|
Ale ja na taka stawke musiałam 5 lat czekac a inni maja po 2 m-cach. Tez bym chciała usiaść na kase i miec taka sama pensje co Ci co harują na sklepie. Ja ostatnio siedziałam na kasie nr 1 w sylwestra i jeszcze były do mnie pretensje. To czyli nie ma już stawek stażowych? Kiedys wszyscy sie starali dobrze pracowac zeby firma nie zwolniła i dotrwac do jak najwiekszej pensji i nikt do nikogo nie miał pretensji. |
|
|
|
|
~Avonelka
0
0
|
Wysłany: 2014-02-26, 13:04
|
|
|
maja82 napisał/a: | Ale ja na taka stawke musiałam 5 lat czekac a inni maja po 2 m-cach. Tez bym chciała usiaść na kase i miec taka sama pensje co Ci co harują na sklepie. Ja ostatnio siedziałam na kasie nr 1 w sylwestra i jeszcze były do mnie pretensje. To czyli nie ma już stawek stażowych? Kiedys wszyscy sie starali dobrze pracowac zeby firma nie zwolniła i dotrwac do jak najwiekszej pensji i nikt do nikogo nie miał pretensji. |
Pomyśl że niektórzy ( w tym ja ) wiele by dałi żeby jak to mówisz"harować" na sklepie.
Pracuje prawie rok i na sklepie byłam może z 20 razy. Czemu ? Bo ja jedna jedyna nie mam uprawnień na wózek. A proszę się o nie od miesięcy. I ciągle słyszę ze za mało osób chętnych i nie mogą mnie wysłać. Wiec czemu niby miałabym mieć niższą pensję ? Głupota... |
Ostatnio zmieniony przez 2014-02-26, 15:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
maja82
0
0
|
Wysłany: 2014-02-28, 12:30
|
|
|
My tez miałysmy dziewczyny które 2 lata czekały na uprawnienia ale swietnie dawały sobie rade na sklepie. Mi chodzi o osoby które po miesiacu pracy dostaja taka sama kase co ja a nie potrafia nawet odpisac uszkodzonego towaru. Schodząc z kasy nie wiedzą co robic i sie "chowają" na magazynie lub uciekają na socjal i czekaja az bedzie dzwonek na kase. A jak sie im mówi co mają robic to maja focha lub ida na skarge do KS ze czują sie urażone bo ktos im cos powiedział. Jak ktos dobrze pracuje to i bez uprawnien bierzemy go na sklep bo wiemy ze dużo pomoże. U nas jest w tej chwili 6 osób bez uprawnien i kierownictwo nic z tym nie robi. |
|
|
|
|
#brzydalek
0
0
|
Wysłany: 2014-03-02, 06:35
|
|
|
maja82 napisał/a: | U nas jest w tej chwili 6 osób bez uprawnien i kierownictwo nic z tym nie robi. |
U nas to może jest 6 z uprawnieniami plus kierownictwo
I jak tu siedzieć przy kasie, skoro ciągle trzeba im coś wywozić/zwozić...
A kasa ta sama |
|
|
|
|
~Agacisko
Stanowisko: z-ca kierownika
0
0
|
Wysłany: 2015-01-15, 19:40 podwyżka
|
|
|
Prosze wytlumaczcie mi...podwyżka co 1,3,5,10lat ok ale po przepracowaniu na danym stanowisku...? bo np byłam rok kasjerem potem awans więc to się liczy od początku? jest to podwyżka stanowiskowa? |
|
|
|
|
+marta1
Stanowisko: klient
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4494
0
0
|
Wysłany: 2015-01-15, 20:31
|