serki maskarpone |
Autor |
Wiadomość |
Anulka12
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 06 Gru 2011 Posty: 6
|
Wysłany: 2013-08-30, 13:38 serki maskarpone
|
|
|
chciałam wam przekazać informację że serki maskarpone to jakiś niewypał ponieważ zrobiłam ciasto tiramisu które mi się po prostu rozjechało .Serki są rozwodnione ,po otwarciu trzeba odlać białawy płyn ,ale i tak się rozjeżdżają.Chyba producent poszedł na ilość ,a nie na jakość. To samo dotyczy sera na serniki ,bo kiedyś z lumiksa 1 kg. wychodził sernik wysoki na 5 cm. ,a z obecnego wychodzi 2 cm .Wydaje mi się,że jakość tych produktów bardzo się pogorszyła i firma powinna zareagować.pozdrowienia. |
|
|
|
|
biedroneczka000
Stanowisko: klient
Dołączył: 07 Maj 2013 Posty: 18
0
0
|
Wysłany: 2013-08-30, 16:33
|
|
|
Podobnie śmietana 30%.. Za nic w świecie nie chce się normalnie ubić. Kiedyś były w Biedronce takie w mniejszych opakowaniach i były świetne, teraz trzeba bardzo długo ubijać i wstawiać na kilka godzin do lodówki, bo efekt jest jak u Ciebie. |
|
|
|
|
@fruzia1
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 10 Gru 2012 Posty: 115
0
0
|
Wysłany: 2013-08-30, 18:56
|
|
|
Są to święte słowa w jednym i drugim z powyższych postów. Oba produkty są niby dobre ale jeżeli je trzeba dość kunsztownie użyć - okazują się do ..... no do bani ;( |
|
|
|
|
~aghni
Stanowisko: klient
Dołączył: 02 Gru 2012 Posty: 29
0
0
|
Wysłany: 2013-08-30, 21:30
|
|
|
używam tych serków do zrobienia do polewy do ciasta marchewkowego i nigdy się nie zwiodłam, nic nie spływa , nic nie zjeżdza, tylko ładnie na cieście zastyga (mascarpone z dodatkiem masła)
a śmietanę 30% ostatnio używałam, pierwszy raz kupiłam , do pavlovej i się bardzo dobrze i mocno ubiła i nic nie spływało nawet następnego dnia mimo że leżały na niej truskawki (wcześniej odmrożone) |
|
|
|
|
@Biedroneczka791
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączyła: 09 Kwi 2010 Posty: 139 Skąd: DC07
0
0
|
Wysłany: 2013-08-30, 22:03
|
|
|
Słuchajcie ja też używam śmietany 30% i jeszcze się na niej nie zawiodłam.Przeważnie do 3 bita i wychodzi rewelacja |
|
|
|
|
biedroneczka000
Stanowisko: klient
Dołączył: 07 Maj 2013 Posty: 18
0
0
|
Wysłany: 2013-09-01, 12:11
|
|
|
To mam dziwnego pecha, bo tamte poprzednie ubijały mi się od razu, te 3 razy używałam i za każdym razem musiałam użyć tortownicy i wstawić na jakieś 3 godziny do lodówki, bo wcześniej śmietana pływała, a przyzwyczajona jestem do świetnie ubitej, którą nakładam i mogę od razu tort dekorować.
Jest możliwość, że w innym regionie w opakowaniach znajdziemy produkt innego producenta? |
|
|
|
|
+marta1
Stanowisko: klient
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4494
0
0
|
Wysłany: 2013-09-02, 12:31
|
|
|
jest taka możliwość |
|
|
|
|
|