zwolnienie kierownika sklepu |
Autor |
Wiadomość |
werona
|
Wysłany: 2012-10-14, 02:00 zwolnienie kierownika sklepu
|
|
|
JESTEM ZASTĘPCĄ .ZWOLNILI MOJĄ KIEROWNICZKĘ SKLEPU ZA ŚCIĄGANIE PIECZYWA PRZED SKANOWANIE . CHCEMY WALCZYĆ O JEJ PRZYWRÓCENIE DO PRACY . DALI JEJ ROZWIĄZANIE UMOWY ZA POROZUMIENIEM STRON BEZ OKRESU WYPOWIEDZENIA. CZY OTRZYMA ODPRAWĘ? CO MAMY ZROBIĆ KO BYŁ KIEDYŚ NASZYM REJONEM I JUŻ WTEDY ZASTRASZAŁ NAS TERAZ DOPIĄŁ SWEGO KAŻDY Z NAS BOI SIĘ IŚĆ DO PRACY CHCEMY WALCZYĆ.POMOCY!!!! BOIMY SIĘ ŻE NAS TĘŻ WYWALĄ |
|
|
|
|
DarkSide
Stanowisko: były pracownik
0
0
|
Wysłany: 2012-10-14, 09:07
|
|
|
Cytat: | CZY OTRZYMA ODPRAWĘ? |
nie otrzyma
werona, pisaniem na forum nic nie zdziałasz od tego są odpowiednie instytucje...
A kolejna rzecz to nie pisz Caps Lockiem... |
_________________ Życie bez biedronki jest możliwe a do tego wspaniałe!!! |
|
|
|
|
@Hell
Stanowisko: z-ca kierownika
0
0
|
Wysłany: 2012-10-14, 09:19
|
|
|
za co ją zwolnili? |
|
|
|
|
Larrikol [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-10-14, 10:08
|
|
|
Żeby to bylo takie straszne, to nie dawaliby jej porozumienia stron, tylko dyscyplinarke. A KS to nie wiedziala, ze czegos takiego nie musi podpisywac? Po prostu pewnie chcieli sie jej pozbyc i juz... |
|
|
|
|
Robertty [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-10-14, 12:35
|
|
|
jak za ściąganie pieczywa przed skanowaniem? czyli świadczyła pracę nim ją poświadczyła w ohr? widocznie nie była członkiem z-z ,bo by musieli najpierw spytać z-z o opinię. Często zastraszają,przyjeżdżają dają do podpisu a ludzie podpisują. W moim przypadku skończyło by się na ironicznym spojrzeniu na ich propozycję... Fakt zastraszają,szukają haczyków by wypowiedzieć umowę itp... Pewnie byli w piątek przed końcem jej pracy? bo w piątki robią Ci na rano a potem przyjeżdżają z wypowiedzeniem. Larrikol do dyscyplinarek to oni nie są tacy szybcy,ale fakt z ludźmi postępują jak z najgorszym bydłem. Kiedyś jeździł dystrykt z kierownikem działu kadr i płac,teraz to na ogół kr i ko... Unikajcie piątków,zwłaszcza jak zmieniają wam grafik na rano (oczywiście kadra kierownicza) , a jak czujecie że czeka was wyjebka to l4 |
|
|
|
|
zz-biedronka
piotr.a
Stanowisko: kierownik sklepu
0
0
|
Wysłany: 2012-10-14, 15:10
|
|
|
Dla kierowniczki pozostała walka w sądzie ( problem jest jeden jeśli podpisała za porozumieniem) co do reszty osób które pracują, ratunek jeden to wstąpienie do ZZ.
Dużo o tym wszystkim piszemy i osobiście na marketach tłumaczymy , ale takie sytuacje jak tu zostały opisane będą jeszcze bardziej narastać. JMP szuka oszczędności ale chyba nie w tym kierunku bo konkurencja się z tego powodu cieszy, że fachowców na marketach tracimy. Mam nadzieje, że ludzie dojdą do rozumu i zaczną wstępować do zz tak aby w tych trudnych czasach ktoś ich bronił. |
|
|
|
|
Konto: OFICJALNE - Związki Zawodowe "Solidarność" w Jeronimo Martins
|
|
|
|
|
jan kowalski [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-10-14, 18:51
|
|
|
Werona, napisz raz jeszcze w miarę po polsku za co zwolniono twoją KS. Jeśli przyjmowała pieczywo po wejściu do sklepu przed zarejestrowaniem się w OHR i nie nanosiła podczas skanowania odpowiedniej godziny rozpoczęcia pracy to niestety robiła źle. I może być problem |
|
|
|
|
renat71r
0
0
|
Wysłany: 2012-10-16, 07:56
|
|
|
cześć wszystkim,to mnie w piątek zwolnili,zaje***ie jest...
-----------------------------------------
Bez wulgaryzmów proszę. DarkSide
----------------------------------------- |
Ostatnio zmieniony przez DarkSide 2012-10-16, 09:16, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
karolcia23t
0
0
|
Wysłany: 2012-10-16, 08:54
|
|
|
renat71r jak to się stało? za taką błachostkę?porażka :nie: |
|
|
|
|
renat71r
0
0
|
Wysłany: 2012-10-16, 10:29
|
|
|
jak większość,najpierw dyscyplinarka,potem łaskawie porozumienie stron i wypad!za to,że przychodziłam wcześniej,wciągałam pieczywo i spokojnie mogliśmy przed pracą wypić kawę.Porozumienie wyszło dopiero od kadrowca po tym jak wspomniałam,że 10 lat temu jakoś się nikt tym nie przejmował,że pracowałam po 14 godz.dziennie |
|
|
|
|
Larrikol [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-10-16, 10:38
|
|
|
No to wybacz, ale wcale to nie byla blahostka i tak naprawde nie masz sie co oburzac, bo wiadomo, ze predzej czy pozniej musialo sie to tak skonczyc. W pracy nie jestes po to, zeby pic kawke, tylko wlasnie pracowac. Trzeba bylo przychodzic wczesniej, zeby wypic kawe, a nie odwrotnie. Dziwne, ze wczesniej zadna kontrola tego nie ujawnila. Przykro mi, ze Cie zwolnili, bo wiadomo, jak wyglada u nas sytuacja z praca, ale niestety stalo sie to na Twoja prosbe. |
|
|
|
|
@malenstwo20088
0
0
|
Wysłany: 2012-10-16, 11:09
|
|
|
renat71r napisał/a: | jak większość,najpierw dyscyplinarka,potem łaskawie porozumienie stron i wypad!za to,że przychodziłam wcześniej,wciągałam pieczywo i spokojnie mogliśmy przed pracą wypić kawę.Porozumienie wyszło dopiero od kadrowca po tym jak wspomniałam,że 10 lat temu jakoś się nikt tym nie przejmował,że pracowałam po 14 godz.dziennie |
Dziwię się, że tak robilas po aferach sprzed 3 lat |
|
|
|
|
lory7
Stanowisko: z-ca kierownika
0
0
|
Wysłany: 2012-10-16, 12:00
|
|
|
Panno Larrikol chyba masz malutko latek że jesteś taka uprzejma albo masz wielkie parcie na karierę w Naszej B.... to więc nie blokujemy Cię i fora z tego FORA!!!!!!!!
Popracuj najpierw pod ogromną presją tak jak my staruchy a niejedną głupotę odwiniesz chociażby ze stresu,ponieważ człowiek ,który jest dobrym fachowcem i chce aby wszystko było ok trochę sobie na głowę bierze,zapierdziela i wszystko jest n/ok
Wy nowo nominowani macie luzik ale jeszcze trochę i też was wezmą na palelnię lecz najpierw przemielą,MIŁEGO WTEDY SMAŻENIA!
TAk więc zanim zabierzesz następnym razem głos POZNAJ DZIECKO TEMAT!
Ja ten temat znam dowiedziałam się o tym wczoraj i w razie czego służę pomocą bo prędzej czy pózniej wszystkich staruchów taki los czeka !Pytanie tylko czy na to zasłużyliśmy i czy powinniśmy wtedy milczeć?? |
|
|
|
|
#agi 555
0
0
|
Wysłany: 2012-10-16, 12:12
|
|
|
Kazdy ma prawo do własnych opinii wiec szanujmy to i siebie nawzajem.
Firma przymyka oko na takie naruszenia przepisów, KR to mało interesuje ile siedzisz w pracy - dla niego praca ma być zrobiona i tyle, jezeli nie jest tzn , że sobie nie radzisz. Niestety w momencie, w którym chca Cie zwolnić, zaczynaja szukać.Jednak żle zrobiłaś podpisujac porozumienie stron Nie masz teraz prawa do zasiłku czy dochodzenia swoich praw w sądzie.
Jezeli nie zostaniesz po pracy - nie wykonasz zadania - zwolnia Cie, zostaniesz - tez Cie zwolnia. Jak tu ku..a normalnie pracowac??? |
_________________ facet to skarb ... więc zakop go w ogródku |
|
|
|
|
renat71r
0
0
|
Wysłany: 2012-10-16, 12:15
|
|
|
wszyscy przychodzili bo chcieli,a na nadgodziny nikt nie pozwalał,rejon o tym wiedział,a musiałam być wcześniej,żeby inne sklepy miały pieczywo na czas |
|
|
|
|
|