Jak długo na 3/4 |
Autor |
Wiadomość |
@Tarantula
0
0
|
Wysłany: 2012-09-04, 20:39
|
|
|
Zazdroszczę wam tych nocnych dostaw..Spokój,nikt się pod nogami nie plącze i nie zadaje głupich pytań co chwilę..U mnie przeważnie codziennie jest cały tir,rzadko zdarza się mniej,a na zmianie 3 osoby +kierownik i sklep wysokoobrotowy.Nie muszę już chyba nic dodawać ;( |
|
|
|
|
Larrikol [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-09-04, 20:54
|
|
|
U mnie dzis na niskoobrotowym sklepie, 3 kasjerow + kierownik, do 14 ledwo nabial i warzywa, a gdzie reszta? Jak ruch jest maly, to spoko, ale kilka pierwszych dni po wyplatach to jest naprawde ciezko. |
|
|
|
|
@smutna
0
0
|
Wysłany: 2012-09-05, 11:54
|
|
|
Larrikol u mnie sklep wysokoobrotowy i pracujemy ranna zmiana 3 osoby +kier prawie codziennie cale auto i dostawa zrobiona do 14...ale zapieprz ze pot leci po dupce druga zmiana juz calaki i ogarnac reszte bajzlu ale juz tylko 2 kasjerów +kier i obojatnie czy noon food padamy juz na pyszczki....no ale TK 94% ..kr pyta dlaczego tyle a my odpowiadamy ze jak sie pracuej w okrojonym skladzie to nie da rady wszystko zrobic na 100% pokiwal glowa i poszedl....a te 6% nam zabrali za burdelik przed sklepem |
|
|
|
|
mK2 [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-09-22, 19:08
|
|
|
Hmmm...bziuzia tu się z Tobą zgodzę jak ja się zatrudniałam ciężko bylo o cały etat mi się udało po 2m-cach ale dziewczyny czekały i rok i dwa a najgorsze że na cały dostawały te niekoniecznie pomocne 8) pupilki heh mnie rejonowa doceniła heheh byłam jej pirwszą zatrudnioną osobą heheheh i myślę że nie ma czego żałować praca jest i trzeba się cieszyć |
|
|
|
|
@frania25
Stanowisko: kasjer
0
0
|
Wysłany: 2012-09-24, 12:19
|
|
|
U mnie wszystkie kasjerki mają 3/4 i zero szans na cały:( |
|
|
|
|
@jagodak
Stanowisko: kierownik sklepu
0
0
|
Wysłany: 2012-09-24, 12:42
|
|
|
Ostatnio rozmawiałam z trenerem wewnętrznym, który mi powiedział, że firma kładzie bardzo duży nacisk na ilość etatów w wymiarze 3/4, a KR są z tego rozliczani, niestety firmie bardziej opłaca sie pracownik na 3/4, choćby ze względu na nadgodziny. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów" Stanisław Lem |
|
|
|
|
zz-biedronka
piotr.a
0
0
|
Wysłany: 2012-09-24, 20:55
|
|
|
jagodak napisał/a: | Ostatnio rozmawiałam z trenerem wewnętrznym, który mi powiedział, że firma kładzie bardzo duży nacisk na ilość etatów w wymiarze 3/4, a KR są z tego rozliczani, niestety firmie bardziej opłaca sie pracownik na 3/4, choćby ze względu na nadgodziny. |
Mniejszy ZUS i brak zagrożenia wypłaty za nadgodziny-ale to się ma zmienić |
|
|
|
|
Konto: OFICJALNE - Związki Zawodowe "Solidarność" w Jeronimo Martins
|
|
|
|
|
~gosienka_k1985
0
0
|
Wysłany: 2012-09-24, 22:40
|
|
|
znam przypadek że ktoś pracuje już 3 lata i o cały etat nie może się doprosić(jest dobrym pracownikiem)a druga przyszła miesiąc temu i dostała już cały etat(nie jest to osoba która rwie się do pracy)ale ma się plecy to można wszystko załatwić. |
|
|
|
|
@mercuwichura
MERCU
Stanowisko: kasjer
0
0
|
Wysłany: 2012-09-24, 22:44
|
|
|
wszędzie tak jest |
|
|
|
|
@jagodak
0
0
|
Wysłany: 2012-09-25, 04:36
|
|
|
gosienka_k1985 napisał/a: | znam przypadek że ktoś pracuje już 3 lata i o cały etat nie może się doprosić(jest dobrym pracownikiem)a druga przyszła miesiąc temu i dostała już cały etat(nie jest to osoba która rwie się do pracy)ale ma się plecy to można wszystko załatwić. |
Dokładnie, tak jak to że wiele KS to żony KR, ja znam osobiście trzy takie przypadki |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów" Stanisław Lem |
|
|
|
|
zz-biedronka
piotr.a
0
0
|
Wysłany: 2012-09-26, 02:09
|
|
|
jagodak napisał/a: | gosienka_k1985 napisał/a: | znam przypadek że ktoś pracuje już 3 lata i o cały etat nie może się doprosić(jest dobrym pracownikiem)a druga przyszła miesiąc temu i dostała już cały etat(nie jest to osoba która rwie się do pracy)ale ma się plecy to można wszystko załatwić. |
Dokładnie, tak jak to że wiele KS to żony KR, ja znam osobiście trzy takie przypadki |
Mało, mało powiedziane ( brat , siostra, kuzyn lub kuzynka) awans przy zatrudnieniu a ci który pracują długo i są naprawdę dobrzy w tym co robią , awansu doczekać się nie mogą. |
|
|
|
|
Konto: OFICJALNE - Związki Zawodowe "Solidarność" w Jeronimo Martins
|
|
|
|
|
@jagodak
0
0
|
Wysłany: 2012-09-26, 04:53
|
|
|
zz-biedronka napisał/a: | jagodak napisał/a: | gosienka_k1985 napisał/a: | znam przypadek że ktoś pracuje już 3 lata i o cały etat nie może się doprosić(jest dobrym pracownikiem)a druga przyszła miesiąc temu i dostała już cały etat(nie jest to osoba która rwie się do pracy)ale ma się plecy to można wszystko załatwić. |
Mało, mało powiedziane ( brat , siostra, kuzyn lub kuzynka) awans przy zatrudnieniu a ci który pracują długo i są naprawdę dobrzy w tym co robią , awansu doczekać się nie mogą. |
To też już zauważyłam, no niestety niby nowoczesna firmava jednak nepotyzm rządzi |
|
|
|
|
~gosienka_k1985
0
0
|
Wysłany: 2012-09-26, 10:13
|
|
|
powiem szczerze że lepsze są awanse wewnętrzne ale osób które się do tego nadają.ja pracuję dość długo by widzieć wszystkie ciemne strony tych awansów a mianowicie-kierownik sklepu załatwia pracę komuś z rodziny a po miesiącu czy dwóch ta osoba dostaje awans dla mnie to kompletna paranoja ponieważ taka osoba nie ma zielonego pojęcia o tej pracy a juz nie wspomnę o tym że kompletnie się do tego nie nadają |
|
|
|
|
michalek710
Stanowisko: kadry
0
0
|
Wysłany: 2012-09-26, 18:31
|
|
|
To wszystko zależy od tego jakim sie jest człowiekiem... Owszem może i tak jest ze niektórzi wprowaadzają swoich ludzi, i pewnie każdy by z nas tak robił... Ale porządny kierownik potrafi docenić nie kolezanke czy kuzynkę a zwykłego robola i to jemu dadzą cały etat Bo jezeli komus zalezy na sklepie to wie jak nim kierowac i co powinno się robić z prawdziwie dobrymi pracownikami |
_________________ a czas tak szybko ucieka... |
|
|
|
|
@Mała82
Stanowisko: klient
0
0
|
Wysłany: 2012-09-26, 19:05
|
|
|
Ja jednak myślę że dużo dają układy bo czy osoba nie umiejąca policzyć do 400 i snująca się po sklepie całą zmianę zasługuje na cały etat? |
|
|
|
|
|