|
Nasza-Biedronka.pl
Nieoficjalne i prywatne forum dla pracowników i klientów Biedronki
|
Brak przedłużenia umowy |
Autor |
Wiadomość |
barowiczka88
|
Wysłany: 2012-08-17, 22:03 Brak przedłużenia umowy
|
|
|
Dowiedziałam sie jakiś czas temu że rejonowa nie przedłuży mi umowy chociaż juz pracuje ponad 2 lata:( co ja mam zrobić w takiej sytuacji mam cieżką sytuacje fiansową, chciałam to załatwić chociaż jakimś przeniesieniem ale ta rejonowa powiedziala ze mi sie nie oplaca dojezdzac za taka kase:/ Co ja mam zrobić ? Pomóżcie:(:* |
|
|
|
|
~Realia_1986
Stanowisko: z-ca kierownika
0
0
|
Wysłany: 2012-08-18, 10:43 Re: Brak przedłużenia umowy
|
|
|
barowiczka88 napisał/a: | Dowiedziałam sie jakiś czas temu że rejonowa nie przedłuży mi umowy chociaż juz pracuje ponad 2 lata:( co ja mam zrobić w takiej sytuacji mam cieżką sytuacje fiansową, chciałam to załatwić chociaż jakimś przeniesieniem ale ta rejonowa powiedziala ze mi sie nie oplaca dojezdzac za taka kase:/ Co ja mam zrobić ? Pomóżcie:(:* |
Jeśli pracujesz ponad 2 lata, to teraz powinnaś dostać umowę na czas nieokreślony, wiem, że już nie ma takiego wymogu, ale firma nadal stosuje zasadę, 3 umowa = umowa na stałe. Nie zrozum mnie źle, ale trzeba się zastanowić dlaczego KR nie chce Ci przedłużyć umowy, nie wiem jak tam u was z etatatami, jeśli macie komplet, to sorry, ale albo podpadłaś KS, (to chyba on decyduje o dalszej współpracy) albo nie nadajesz się, dobrego pracownika, kasjera nie pozbyliby się od tak, podrkeślam, że nie chcę Cię urazić co innego, jeśli macie za dużo etatów wtedy idzie to inaczej wytłumaczyć, ale też raczej przenieśliby Cię na inny sklep. pozdrawiam |
|
|
|
|
@kluq
Stanowisko: centrum dystrybucyjne
0
0
|
Wysłany: 2012-08-19, 23:35
|
|
|
Realia_1986 napisał/a: | wiem, że już nie ma takiego wymogu |
To chyba coś źle wiesz ,bo właśnie od 1 stycznia przestała obowiązywać ustawa antykryzysowa i teraz każda 3 umowa będzie musiała być zawarta na czas nieokreślony.
Biedronka i tak nie kierowała się zasadą ustawy i 3 umowę dawał na stałe no chyba ,że ciąża to już niekoniecznie |
_________________ Niejeden, komu się wydaje, że umie mówić, po prostu nie umie milczeć. Epicharm |
|
|
|
|
Larrikol [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-08-20, 08:32
|
|
|
Warto tez dodac, ze kazda umowa konczaca sie po 1. stycznia traktowana jest jako pierwsza Więc jesli sie podpisalo w czasie trwania ustawy 2 umowy, to teraz i tak nie dostanie sie na stale, bo traktowane jest jakby podpisalo sie dopiero jedna. |
|
|
|
|
bziubzia [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-08-20, 09:00
|
|
|
Nie czaję.Pierwsza umowa kończyła mi się w marcu 2012 i była na 3/4 etatu.Drugą podpisałam na rok czyli do końca marca 2013 też na 3/4 etatu,ale po dwóch miesiącach podpisałam nową bo wskoczyłam na cały etat.Jak to się ma do tego co tu piszecie bo mam zaćmienie?Z rozmowy z KR wywnioskowałam że następna będzie stała,ale czy na pewno? |
|
|
|
|
Larrikol [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-08-20, 10:00
|
|
|
Podpisalas tylko aneks do umowy, a nie kmolejna umowe Umowe masz ciagle ta druga. |
|
|
|
|
bziubzia [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-08-20, 10:15
|
|
|
Dzięki.Czyli wszystko jest spoko i jak dalej będzie tak dobrze jak jest teraz, to martwić się na zapas nie zamierzam |
|
|
|
|
~Realia_1986
Stanowisko: z-ca kierownika
0
0
|
Wysłany: 2012-08-20, 17:12
|
|
|
kluq napisał/a: | Realia_1986 napisał/a: | wiem, że już nie ma takiego wymogu |
To chyba coś źle wiesz ,bo właśnie od 1 stycznia przestała obowiązywać ustawa antykryzysowa i teraz każda 3 umowa będzie musiała być zawarta na czas nieokreślony.
Biedronka i tak nie kierowała się zasadą ustawy i 3 umowę dawał na stałe no chyba ,że ciąża to już niekoniecznie |
Dobrze, może i zmieniła się ustawa, ale zauważ, że podkreśliłam, że Biedronka nie kieruje/kierowała się ustawą i dawała 3 umowę na stale. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
phpBB by
przemo
|