Ile powinien zarabiac kasjer-sprzedawca |
Autor |
Wiadomość |
kasiagosia [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-03-08, 17:57 Ile powinien zarabiac kasjer-sprzedawca
|
|
|
Uważam ze kasjer-sprzedawca powinien zarabiać na starcie najmniej 1500 zl netto.Po roku pracy stawka powinna być na poziomie 2000 netto.Po każdym kolejnym roku dodatkowo 5% ekstra.Czy to są wygórowane żądania?Oczywiście premie osobno dla kasjerów i kierowników.Każdemu za dobrze wykonana prace.Kierownikom za zamówienia a kasjerom za porządek na sklepie.Obecna średnia krajowa płaca wynosi 2850 zl. netto (4000 brutto) |
|
|
|
|
biedronkaaa
Stanowisko: kierownik sklepu
0
0
|
Wysłany: 2012-03-08, 18:15
|
|
|
to zastępca musiał by dostać po roku te 3 tysiące a KS 5,5 tysiąca :D
nie rozumiem z tą premią... kasjerom za porządek na sklepie ? a Kierownictwo już za to nie jest odpowiedzialne ?:D
wydaje mi się ze jesteś kolejną osobą która myśli iż nie ma premii ponieważ kierownictwo robi źle zamówienia
na szczęście u mnie na sklepie jest jeden za wszystkich, wszyscy za jednego. |
|
|
|
|
~blacki
Stanowisko: kasjer
0
0
|
Wysłany: 2012-03-08, 18:24
|
|
|
zgadzam się z kasiagosia kasjerzy powinni mieć godziwe wynagrodzenie przy swojej pracy którą wykonują pozdrawiam |
|
|
|
|
@malenstwo20088
Stanowisko: były pracownik
0
0
|
Wysłany: 2012-03-08, 18:25
|
|
|
W naszym kraju jest coraz gorzej ja nie mówie żeby wszyscy kokosy zarabiali ale wraz ze wzrostem cen powinny i wzrastać płace bo co komu po podwyżce np 100zł jak po zrobieniu zakupów czy opłaceniu rachunków płacimy 150zł wiecej jak w poprzednich miesiącach także Polak zawsze wyjdzie na - |
|
|
|
|
skorpionka26
Stanowisko: z-ca kierownika
0
0
|
Wysłany: 2012-03-08, 18:51
|
|
|
A jednak na zamówienia nie mamy wpływu. To kierownicy decydują co zamówić a , że nie zawsze są przemyślane....to juz nie wina kasjerów. U nas w mieście jest bardzo duzo sklepów wędliniarskich i piekarni....a oni ładują mięsa i pieczywo...co skutkuje pozniej rosnącymi PL. Niestety co wolno wojewodzie to nie Tobie smrodz... |
|
|
|
|
Larrikol [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-03-08, 22:40
|
|
|
Na pewno tez z winy kierownictwa kasjer rozkladajac swieze mixy, zamiast przyniesc np chleb z magazynu, to wystawia dzisiejszy I to na pewno z winy kierownictwa trzeba pozniej karton zlocistego wrzucic w PL, ot takie tam tylko 50 zl, co to jest dobrze, jesli tylko raz na jakis czas cos sie wyrzuci, bo kasjer zapomina na czym polega FIFO, a na czym LIFO, ale na pewno zapomina bo ma niedobre kierownictwo Jak nie powie klientowi dzien dobry i do widzenia, przez TK zabierze nam KR premie, to tez wina kierownictwa, bo nie przypomnieli po raz setny takiej oczywistosci
Jak widać nie ma głębszego sensu wzajemne obwinianie się, bo każdemu może powinać się noga. |
|
|
|
|
#wydra
0
0
|
Wysłany: 2012-03-09, 10:44
|
|
|
Larriko to chyba jakaś z-ks lub ks :0 bo wszystko co piszą kasjerzy to źle a władza dobrze wszystko robi rozkładałaś kiedyś towar sama pr5zez całą dniówkę nie odczułaś zmęczenia i cały czas myślałaś o tym że akurat ten towar jest na magazynie a co do zabierania premii to jestem takiego zdanie że nawet kierownictwo nie mówi dzień dobry w pierwszej alei a co do kas to już długa historia bo nie wiadomo co my kasjerzy byśmy nie robili ta i tak zawsze będzie za wolno lub źle pozdrawiam |
|
|
|
|
Larrikol [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-03-09, 11:40
|
|
|
Nie pisalam o dzien dobry w pierwszej alei, ale ogolnie. Poza tym ile razy rozkladam pieczywo centralne, pierwsze co zrobie zanim wyloze to pojde i sprawdze, czy przypadkiem nie zostalo z dnia wczorajszego. Masz w obowiazku przestrzegac FIFO, wiec co za tym idzie musisz MYSLEC o tym, co jest na magazynie. Poza tym, sens calej wypowiedzi zawarty jest w ostatnim zdaniu, gdzie jest napisane, ze bez sensu zwalac wine z kasjerow na kierownictwo, a z kierownictwa na kasjerow. |
|
|
|
|
@babajaga2
Stanowisko: były pracownik
0
0
|
Wysłany: 2012-03-09, 12:00
|
|
|
W skali kraju niby mieścimy się w widełkach ale mam pomysł za zbudowanie stadionu 300 tyś premii to dla nas za otwarcie sklepu po 10 tyś dla każdego co Wy na to ? I obchofdzić ŚWIĘTO HANDLOWCA a co za tym idzie znów premia :D :D |
_________________ Czas na zmiany |
|
|
|
|
@gangi kubusia
0
0
|
Wysłany: 2012-03-09, 12:12
|
|
|
Jestem ZA !!!!!!
I popieram wypowiedz Larikol.Tak jak kasjer może być zmęczony bo wykłada towar i zapomni o fifo,lifo,i towarze na magazynie tak i kierownik może zle zamówić,zapomnieć o czymś.Jesteśmy tylko ludźmi i nie ma sensu wszystkich wpychać do jednego wora.Sa i ci i ci co olewają ale sa tez i tacy co naprawdę sie starają.I tych olewaczy powinno sie odsiewać bo przez nawet 1 osobe moze cierpieć cały zespół.A reszta powinna sie wspierać.Kazdy ma swoje zadania i powinniśmy je jak najlepiej robic dla nas samych i dla całego zespołu. |
_________________ Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają, jak latać. Antoine de Saint-Exupéry |
|
|
|
|
~QRVA
0
0
|
Wysłany: 2012-03-09, 16:46
|
|
|
Larrikol napisał/a: | bo kasjer zapomina na czym polega FIFO, a na czym LIFO |
LIFO już co najmniej pół roku nie obowiązuje |
|
|
|
|
kasiagosia [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-03-09, 19:34 wydawalo mi sie ze zadalam proste pytanie
|
|
|
ale nie!!!!!! Dyskusja odbiegła od tematu.Nie macie żadnych pomysłów na to ile powinien zarabiać kasjer?Oczywiście chodzi o zarobki realne takie które byłyby adekwatne do wykonywanej pracy i możliwe do zapłacenia przez pracodawce.Bez zbytniej przesady uważam ze powinnam bez niczyjej łaski zarabiać te 2000 na rękę.Czy przesadzam?Pracuje od trzech lat i nadal mam 1300 zl. Nie interesuje mnie wysokość zarobków KS I ZKS.Zwłaszcza po tym jak przeczytałam post ze skoro kasjer na starcie 1500 netto to Ks powinien mieć 5500.Ciekawe za co aż tyle i kim są ze się aż tak cenią.Proszę o wpisy tylko zainteresowane osoby tzn. kasjerów.Dziękuję |
|
|
|
|
@celina
0
0
|
Wysłany: 2012-03-09, 19:38
|
|
|
Ja pracuje 4 lata i mam takie samo brutto jak kolezanka która pracuje rok masakra |
|
|
|
|
kasiagosia [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-03-09, 20:00 masakra?
|
|
|
to mało powiedziane!!!! |
|