Nowy imienny PODRĘCZNIK KASJERA |
Autor |
Wiadomość |
@Virus
Stanowisko: były pracownik
0
0
|
Wysłany: 2011-05-30, 16:12
|
|
|
a ja jeszcze nie czytałem - nie ma czasu na to |
_________________ Wszyscy gramy do jednej siatki, za 8 groszy!! |
|
|
|
|
@malwis19
Stanowisko: kasjer
0
0
|
Wysłany: 2011-05-30, 18:42
|
|
|
Chociażby to,że mamy stać( po zakupy na śniadanie) w kolejce razem z klientami.Nie ma kupowania poza kolejnością .^. ,ale to,że można w każdej kasie to dobrze |
|
|
|
|
@kas
0
0
|
Wysłany: 2011-05-31, 13:56
|
|
|
formalnie to tak wygląda,ale w praktyce póki co nadal jedynka heh..może się ogarną |
|
|
|
|
~advance3
Stanowisko: kierownik rejonu
0
0
|
Wysłany: 2011-10-10, 16:40
|
|
|
Nie ma konieczności kupować w kasie nr 1. Pracownik może kupić jedzenie do spożycia w trakcie przerwy w każdej kasie przy obecności kogoś z kierownictwa sklepu, która zweryfikuje i potwierdzi dokonany zakup- co do ominięcia przepisu polecam zawołać kolegę/koleżankę na zamkniętą kasę żeby otworzyli ja na minutę specjalnie dla nas... |
|
|
|
|
Larrikol [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-10-10, 17:12
|
|
|
Dokladnie, ja zawsze prosze kogos, zeby mnie skasowal, nie czekam w kolejce duzo sprawniej |
|
|
|
|
@Blondi86
0
0
|
Wysłany: 2011-10-10, 18:16
|
|
|
No tak , zawsze tak robimy |
|
|
|
|
Larrikol [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-10-10, 18:25
|
|
|
Fajnie, ze KR ma czas na odpisywanie na forum |
|
|
|
|
@Blondi86
0
0
|
|
|
|
|
paclan1
0
0
|
Wysłany: 2012-02-22, 13:16
|
|
|
fanaberia napisał/a: | A wracając do podręczników – zauważyliście jeszcze coś nowego oprócz FIFO?
Bo ja wychwyciłam tylko o naszych zakupach mniej roboty w końcu będzie |
z nowości jakie zawiera podręcznik jest np. to ze jesteśmy od teraz odpowiedzialni za pozostawione przez klienta zakupy w boksie kasowym |
|
|
|
|
@Blondi86
0
0
|
Wysłany: 2012-02-22, 13:28
|
|
|
paclan1, A od czego są szafki dla klientów u mnie tam zazwyczaj chowają klienci swoje zakupy, jak chcą zostawić przy kasjerce to grzecznie mówimy że od tego są szafki |
|
|
|
|
Larrikol [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-02-22, 13:32
|
|
|
paclan1 napisał/a: | z nowości jakie zawiera podręcznik jest np. to ze jesteśmy od teraz odpowiedzialni za pozostawione przez klienta zakupy w boksie kasowym |
Nie wiem, czy to nowosc, raczej uswiadomienie pracownika. Bo taki klient, ktory zostawil u Ciebie torebke, przyjdzie pozniej i powie, ze brakuje mu portfela, to Ty jestes za to prawnie odpowiedzialny, bo zostalo pod Twoja opieka. Tak samo jesli sa wieszaki w jakims lokalu i zostawiasz tam kurtke, moga sobie pisac, ze nie odpowiadaja za rzeczy pozostawione w szatni, ale jest to klauzula niedozwolona i taki lokal jak najbardziej za to odpowiada, tak jak Ty odpowiadasz za rzeczy, ktore powierza Tobie klient. Dlatego najlepiej nie brac pod opieke zadnych toreb, bo nie wiesz z jakim czlowiekiem masz do czynienia. |
|
|
|
|
_malutka_
0
0
|
Wysłany: 2012-02-22, 14:19
|
|
|
Blondi86,nie wszystkie sklepy posiadają szafki dla klientów,w mojej "byłej"Biedronce takich nie ma.Czasami tylu klientów zostawiało zakupy że człowiek nie pamiętał co czyje jest. |
|
|
|
|
@Blondi86
0
0
|
Wysłany: 2012-02-22, 14:26
|
|
|
_malutka_, Jak nie ma szafek to naprawde utrudnienie, a żeby nie wchodzili z zakupami to się je od nich bierze, i nie daj Boże jak coś zginie albo się potłucze... |
|
|
|
|
paclan1
0
0
|
Wysłany: 2012-02-22, 15:28
|
|
|
Larrikol napisał/a: | paclan1 napisał/a: | z nowości jakie zawiera podręcznik jest np. to ze jesteśmy od teraz odpowiedzialni za pozostawione przez klienta zakupy w boksie kasowym |
Nie wiem, czy to nowosc, raczej uswiadomienie pracownika. |
podałem to za nowość dlatego ze w poprzednim podręczniku nie ma tej informacji a co do pozostawiania przez klienta torby\reklamówki to czasami nie jestem w stanie za każdym razem spoglądać co się dzieje za moimi plecami bądź pod krzesłem gdyż klienci nawet nie mówią często nic przy zostawianiu czy już zabieraniu swojej torby/reklamówki. fakt powinny być szafki na torby klijentowskie ale jak były u nas takowe były one nie szanowane przez klientów(ułamane kluczyki, zapchane wsady dla monet) |
|
|
|
|
@kordi179
0
0
|
Wysłany: 2012-02-23, 10:08
|
|
|
No ale po to masz drzwiczki że się chyba zorientujesz że ktoś coś za Tobą majstruje
Inna sprawa że chyba nie mamy obowiązku przyjmować zakupów klientów.
Bo gdyby to był nasz obowiązek to jeśli jakaś staruszka zostawi u nas zakupy, pójdzie na sklep, my rozbijemy kolejkę to nie będziemy chyba 20 min siedzieć i pilnować jej toreb
A z innych ciekawszych rzeczy które wyczytałem to 1, mamy parkować jak najdalej od wejścia... Żeby ich nie zawieźć będę wpierw jechał kilka km w przeciwną stronę a potem truchcikiem z powrotem i do roboty :D
No i druga rzecz to to że wszystkie pozostawione produkty na kasie mamy jak najszybciej odnieść na swoje miejsce - nic nowego
Z tym że jeśli ktoś zostawi produkt z chłodni, lodówek, czy zamrażarek to od razu na stół odpisowy
Jeśli się do tego stosować to przecież straty będą kolosalne |
|
|
|
|
|