Nowy Sącz - praca bez przerw.... |
Autor |
Wiadomość |
xOanonimOx
|
Wysłany: 2011-05-28, 15:36 Nowy Sącz - praca bez przerw....
|
|
|
Pracownicy kasjerzy nie maja możliwości korzystania z przysługujących im przerw 15 min z powodu dużego nadmiaru pracy, a kierownicy na to " jak na lato ". Udają że o niczym nie wiedzą.
Co o tym myślicie? |
|
|
|
 |
DarkSide

Stanowisko: były pracownik
0
0
|
|
|
|
 |
xOanonimOx
0
0
|
Wysłany: 2011-05-28, 16:18
|
|
|
Gdyby tak nie było to nie zamieściłbym tego postu. Dzieje się to na biedronce, na której pracuję i również na innych, sklepach innych moich kolegów, i nie udajmy że o tym nie wiemy. |
|
|
|
 |
DarkSide

0
0
|
|
|
|
 |
biedronka0805
0
0
|
Wysłany: 2011-06-01, 07:50
|
|
|
ale to jest prawda że nie ma przerw bo roboty do diabła a ludzi do pracy małona zmianie |
|
|
|
 |
@pracownik
0
0
|
Wysłany: 2011-06-01, 08:01
|
|
|
To wasza wina, że nie chodzicie chyba wam nikt nie zabrania.
Ja pracuje na wysokoobrotowym sklepie dostawy mamy o 16-tej i 19-tej i chodzimy na przerwe i nikt nam nie mówi, że jest dużo pracy. |
|
|
|
 |
DarkSide

0
0
|
|
|
|
 |
#Aszka
Stanowisko: kasjer
0
0
|
Wysłany: 2011-06-01, 08:43
|
|
|
xOanonimOx nie przesadzaj że nie możecie sobie przerw robić.Najlepiej to się umawiać między sobą kasjerami.Przecież kierownik nie może wam zabronić zrobić sobie przerwę. |
|
|
|
 |
@pracownik
0
0
|
Wysłany: 2011-06-01, 09:41
|
|
|
My się dogadujemy między sobą i nigdy nie było problemu tylko zgłaszamy osobie prowadzącej zmiane. |
|
|
|
 |
DarkSide

0
0
|
|
|
|
 |
Justine
Stanowisko: z-ca kierownika
0
0
|
Wysłany: 2011-06-01, 14:08
|
|
|
U mnie też jest fatalnie z przerwą - na I zmianie jest zazwyczaj godzinę, pół godziny przed końcem pracy, bo "najpierw trzeba rozłożyć cały towar". To oczywiście zależy od dostawy, jak jest mała i nie ma ruchu, to jest trochę wcześniej. Ale jak jest duża dostawa i duży ruch to masakra. Ostatnio właśnie miałam przerwę niecałą godzinę przed końcem pracy (w brzuchu już mi nawet przestało burczeć), zrobiłam gryza kanapki, a tu kierowniczka przychodzi z głupim uśmiechem: "Kasa". A były 3 osoby z kierownictwa na sklepie i żadna nie pokwapiła się, żeby założyć kasetkę i odkasować, żebyśmy my mogły w spokoju pójść na przerwę. Z innymi pracownikami też nie dokońca da się dogadać - są takie agentki, które nie pójdą na przerwę, bo "chcą stąd wyjść wieczorem", chociaż nie ma dużo pracy i jesteśmy na czasie wyrobione. I idzie ci taka na przerwę o 20:00 albo 20:30, a ty czekaj, bo przychodziłaś później... |
|
|
|
 |
@Biedronek On

Stanowisko: kierownik sklepu
0
0
|
Wysłany: 2011-06-01, 19:58
|
|
|
U Mnie jest tak na I zmianie, priorytet to rozłożenie: Kontenerów, warzyw i nabiału, składanki pozostałe mogą poczekać, nie wyobrażam sobie żeby kasjerów nie puścić na przerwę. Ja rzadko znajduję czas na swoją przerwę, bo pomagam przy dostawie, z reguły moja przerwa to rogal czy pączek w jednej ręce a w drugiej kolektor i pstrykam zamówienie na warzywnym :D a na II zmianie przerwę rozpoczynamy od 17.00, do 17 musimy mieć zrobiony magazyn (calaki, nadwyżki, NF,zwroty, i czasem prace porządkowe) przerwy kończą się o 18 i wtedy zaczynamy sprzątać sklep. Oczywiście kiedy jest ktoś na przerwie i jest ruch nasilony to ktoś z kierowników siada na kasę. Zasadą jest dobra organizacja rozplanowania dnia, jak i na I zmianie, tak i na II zmianie . |
|
|
|
 |
DarkSide

0
0
|
Wysłany: 2011-06-01, 21:54
|
|
|
Justine napisał/a: | A były 3 osoby z kierownictwa na sklepie i żadna nie pokwapiła się, żeby założyć kasetkę i odkasować, żebyśmy my mogły w spokoju pójść na przerwę. |
Przypominam że wszystkie osoby będące na zmianie mają miec kasetki i to zalogowane
Justine napisał/a: | Z innymi pracownikami też nie dokońca da się dogadać - są takie agentki, które nie pójdą na przerwę, bo "chcą stąd wyjść wieczorem", chociaż nie ma dużo pracy i jesteśmy na czasie wyrobione. |
To jak nie chcą to niech nie idą, ich sprawa. Ty wtedy idź i się nie przejmuj nimi
Justine napisał/a: | I idzie ci taka na przerwę o 20:00 albo 20:30, a ty czekaj, bo przychodziłaś później... |
No to już przesada, na ogół na drugiej zmianie idzie sie między 18 a 19.30 czasem wcześniej. Ktoś zapomniał, że pracownik głodny i zmęczony to nie efektywny pracownik
Biedronek On napisał/a: | Zasadą jest dobra organizacja rozplanowania dnia, jak i na I zmianie, tak i na II zmianie . |
Otóż to |
|
 |
@zielonabiedrona

Stanowisko: kasjer
0
0
|
Wysłany: 2011-06-02, 21:55
|
|
|
I u mnie panuje zasada,że towar nie jest ważniejszy od człowieka,idziemy i już!!! |
|
|
|
 |
@Virus

0
0
|
Wysłany: 2011-06-04, 10:14
|
|
|
Na moim wysokoobrotowym kierownictwo zaczęło bardziej dbać o ludzi, otóż siedzi sobie ktokolwiek z naszej ekipy na przerwie chodzą 4 kasy w tym na jednej z nich kierownik ludzi od groma, jeden bardzo długi dzwonek (na osobę będącą na przerwie), oczywiście siedząc na socjalnym nie widać co się dzieje i nikt się nie wychyla - nagle przychodzi kierownik i mówi: "jest dużo ludzi i nie wyrabiany z kasowaniem, mogłabyś/mógłbyś usiąść na kasę? jak się zluzuje to zamkniemy Ci kasę i dokończysz przerwę" takie coś to rozumiem a nie tak jak ktoś napisał powyżej głupi usmiech kierownika i tekst "kasa" |
_________________ Wszyscy gramy do jednej siatki, za 8 groszy!! |
|
|
|
 |
|