Odpiek pieczywa |
Autor |
Wiadomość |
@sylwuńka
Stanowisko: starszy kasjer
Dołączyła: 06 Lis 2016 Posty: 466 Skąd: warszawa
0
0
|
Wysłany: 2017-07-25, 17:10
|
|
|
poczytajcie chociażby podręcznik sk a się dowiecie albo procedury mrożonego...na kolektorze wpisuje sie date i godz wyjecia oraz zakończenia rozmrażania napisane jak wół na kolekt. a na kartonie tylko godz rozmrożenia. |
_________________ Jestem zakręcona... |
|
|
|
|
Biurowa
Stanowisko: klient
Dołączył: 19 Wrz 2016 Posty: 427
0
0
|
Wysłany: 2017-07-26, 17:26
|
|
|
Kto tak robi ?
Ja jak długo w Biedrze pracuję nigdy rozmrażania w kolektor nie wbijaliśmy, przynajmniej nie przy mnie. Po prostu się kartony długopisem opisuje. |
|
|
|
|
@xxx2011
Stanowisko: kasjer
Dołączył: 07 Lis 2014 Posty: 110
0
0
|
Wysłany: 2017-07-26, 17:38
|
|
|
kiedys wpisywalismy do ksiazki kontroli rozmrazanie paczkow. Od okolo chyba 2 lat juz wbija sie do kolektora |
|
|
|
|
@moli
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 16 Maj 2010 Posty: 309
0
0
|
Wysłany: 2017-07-26, 21:38
|
|
|
Od stycznia 2016 roku tak robimy jak dobrze pamietm |
|
|
|
|
@Gazela34
Stanowisko: kasjer
Dołączył: 17 Cze 2014 Posty: 585
0
0
|
Wysłany: 2017-07-27, 00:07
|
|
|
Dokladnie tak jest |
|
|
|
|
@sylwuńka
Stanowisko: starszy kasjer
Dołączyła: 06 Lis 2016 Posty: 466 Skąd: warszawa
0
0
|
Wysłany: 2017-07-27, 17:18
|
|
|
kasjerzy tego przeważnie nie robią bo albo nie ma czasu i dostępu do kol albo nie umie ale kiero i tak muszą wklepać albo na kol albo ręcznie w kompie bo musi to być tak jak odpiek co robimy, stan wózków elek,temp.lodówek i pomieszczeń.... |
_________________ Jestem zakręcona... |
|
|
|
|
+marta1
Stanowisko: klient
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4494
0
0
|
Wysłany: 2017-07-27, 17:32
|
|
|
specjalista ma obowiązek wprowadzić rozmrażanie w kolektor i nie ma że boli :D , że kolektor gryzie albo że nie umie , to nic trudnego , gorzej jest jak na audycie wychodzą zaniedbania . |
_________________ Ludzie znają dziś cenę wszystkiego , nie znając wartości niczego... |
|
|
|
|
@sylwuńka
Stanowisko: starszy kasjer
Dołączyła: 06 Lis 2016 Posty: 466 Skąd: warszawa
0
0
|
Wysłany: 2017-07-27, 17:39
|
|
|
dlatego kiero muszą to zrobić i sobie tego pilnują u nas specjalisty 1 aleji nie było,i też nie kazali tego robić nikomu bo też czasu na pokazywanie co i jak nie ma aczkolwiek ja jak miałam chwile zawsze zrobiłam jako jedyny kasjer hehe. Kasjerzy co tylko siedzą nie mają pojęcia co to wogóle jest zresztą jak wiele innych rzeczy... |
_________________ Jestem zakręcona... |
|
|
|
|
+marta1
Stanowisko: klient
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4494
1
0
|
Wysłany: 2017-07-27, 17:42
|
|
|
no jacy kierownicy tacy kasjerzy |
_________________ Ludzie znają dziś cenę wszystkiego , nie znając wartości niczego... |
|
|
|
|
~jjzkbmpk
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 18 Lis 2016 Posty: 42
0
0
|
Wysłany: 2017-12-12, 12:30
|
|
|
Czesc biedroneczki. Do ktorej godziny utrzymujecie pełns dostepnosc pieczywa ?. Bo ja staram sie do 18 miec wszystko nie w duzych ilosciach ( nie liczac snakow ) a potem tylko po kilka sztuk dopiekam pieczywa w promocji i tych w combo . A resze tylko rozciagam dla malej pl . Nikt sie nie,czepial ale nw jak swieza . |
|
|
|
|
tadam
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 06 Gru 2012 Posty: 677
0
0
|
Wysłany: 2017-12-12, 17:20
|
|
|
U nas uzgodnione z SOM dostępność do 18 .Do konca ma być poranna ,,pszenno-żytnia jeden rodzaj snacków i ciastek.No i chleb też jeden rodzaj.To wszystko zależy od sklepu,bo w niektórych dopireo po 18 się sprzedaje. |
|
|
|
|
Biurowa
Stanowisko: klient
Dołączył: 19 Wrz 2016 Posty: 427
0
0
|
Wysłany: 2017-12-12, 17:30
|
|
|
U nas pierwsza zmiana przed godz. 14 piecze wszystkiego ile wlezie. Na popołudniówce już nic nie dopiekamy, a i tak po 22 zbieramy przeważnie 2 czarne worki niesprzedanego odpieku.
Dawno, dawno temu na szkoleniu tłumaczono nam, żeby dopiekać co 2 godziny małe ilości, aby klientowi zawsze pachniało pieczywkiem. Tylko ciekawe kto i kiedy ma to piec skoro na wysokoobrotówce rzucają 3 osoby na zmianę :eee:
Nie ma czasu się wysikać, miksy tygodniami leżą na sklepie, a magazyn jest tak zawalony, że żeby dostać się do zamrażarek trzeba nie raz z 10 palet odsunąć.
Czekam, aż ta firma kiedyś przez swoje oszczędzanie na ilości pracowników sama padnie |
|
|
|
|
bolka
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 17 Lis 2015 Posty: 412
0
0
|
Wysłany: 2017-12-13, 05:06
|
|
|
My do 18 wszystko w nieduzych ilościach. Codziennie raport kierownik nam drukuje i sprawdzamy co po 18 się sprzedawalo. Pl z pieczywa w granicach 60 zł nam wychodzi. Do konca u nas musi być poranna polbagietka chleb słowiański i drugi ktory najlepiej się u nas sprzedaje no i jakiś z promocji z danego dnia. |
_________________ Kochaj to co robisz a nigdy nie będziesz w pracy |
|
|
|
|
justyss27
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 12 Sie 2017 Posty: 4
0
0
|
Wysłany: 2018-01-05, 13:27
|
|
|
Witam coraz czesciej zostaje na pierwszej alejce ponieważ uwazaja mnie za dobrego pracownika i wierza we mnie. Co do warzyw to wiadomo ze co jakis czas sie przeleci i ogarnie kartony, przejedzie maszyna . Ale gorzej z wypiekiem rano to wszystko u nas prawie na maxa , po pierwszych klientach jest poprawka wypieku tego co zeszlo ale w mniejszych ilosciach i tak do konca. Gorzej z popoludniowka poniewaz kazdy kierownik co innego sobie zyczy raz wypiekac raz nie mimo tego ze pieczywo jest w takim samym stanie i badz tu madrym . A nie chce ich zawieść ze nie umiem tego ogarnac . Pytam sie zwykle kierownika co wypiec i ile zeby nie zrobic odpału ale wydaje mi sie ze powinnam juz to sama ogarniac . ( na raport nie patrza ) jak wy sobie radzicie ? |
|
|
|
|
martusia19_09
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączyła: 22 Sty 2010 Posty: 5
0
0
|
Wysłany: 2018-01-08, 21:12
|
|
|
My już dawno nie patrzymy na raport, a teraz tym bardziej jak tylko mamy pieczywo odpiekane, dostawca bezpośredni zrezygnował ze współpracy z Biedronka i teraz osoba z pierwszej alejki nic innego nie robi tylko odpieka ;( . |
|
|
|
|
|