nowy sposób wykładania towaru |
Autor |
Wiadomość |
@stoneczka
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączyła: 28 Lis 2011 Posty: 284
|
Wysłany: 2017-07-07, 10:40 nowy sposób wykładania towaru
|
|
|
Co sądzicie o nowym pomyśle firmy dotyczący wykladania towaru nie zachowując fifo, chodzi o suche? może zaoszczędzi to czasu przy wykładaniu, ale za to kierownicy będą mieli za zadanie podczas inwentur układać zgodnie z datami. taka trochę robota głupiego. rano poprawisz, wieczorem znowu będzie bałagan.... |
|
|
|
|
Zuza0011
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączyła: 04 Sie 2015 Posty: 8
0
0
|
Wysłany: 2017-07-07, 11:53
|
|
|
Bezsens , i większe prawdopodobieństwo ,że posypią się terminy |
|
|
|
|
+marta1
Stanowisko: klient
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4494
0
0
|
Wysłany: 2017-07-07, 15:18
|
|
|
Za tym powinien pójść inny sposób zatowarowania sklepu ale wątpię w to , nie jest to zły pomysł jeśli chodzi o codzienną pracę z towarem i pewnie pozwoli zaoszczędzić czas i oszczędzi nasze mięśnie |
_________________ Ludzie znają dziś cenę wszystkiego , nie znając wartości niczego... |
|
|
|
|
@pitus
Stanowisko: kierownik sklepu
Dołączył: 08 Sty 2010 Posty: 144
2
1
|
Wysłany: 2017-07-07, 15:30
|
|
|
Moim zdaniej totalna głupota tego co to wymyślił. Kierownicy już teraz mają problem z czasem na inwentury, bo sa jedynymi osobami na sklepie. A teraz jeszcze oprócz liczenia towaru jeszcze maja sprawdzać jego terminy.
Dodatkowo co chwile trzeba bedzie na zmiane wchodzic w zakładki aplikacji kolektorowej "inwentaryzacja" i "wprowadzanie terminow".
Niedlugo zabraknie dla kierownika czasu, aby kasjera rozliczyc |
|
|
|
|
u8t3io3p
Stanowisko: klient
Dołączył: 06 Kwi 2017 Posty: 873
0
0
|
Wysłany: 2017-07-07, 15:41
|
|
|
Eee? Otwarty karton przerzucam zawsze, ale nigdy nie przerzucam wszystkiego.. Nie mam na to czasu i gwarantuje ze 90% jak nie woecej tak robi, umnie wszyscy |
|
|
|
|
justysia
Dołączył: 28 Kwi 2011 Posty: 19
0
0
|
Wysłany: 2017-07-08, 18:57
|
|
|
fajny pomysł nie dość że kokosów z tego nie ma to jeszcze tylko dokładają więcej roboty .Powinni pozwalniać co mają takie fantastyczne pomysły i zatrudnić ludzi na sklepy bo teraz to nie praca tylko obóz pracy |
|
|
|
|
Włodarz
Stanowisko: były pracownik
Dołączył: 12 Sty 2015 Posty: 837
1
0
|
Wysłany: 2017-07-08, 20:58
|
|
|
Za niedługo może kierownik jeszcze będzie dupę podcierał innym osobom... już biegnę i sprawdzam na tym wszystkim terminy... ktoś naprawdę myśli że ludzi podchodzą rzetelnie do robienia tych inwentur? Jak? Jak towar czasami po kilka dni stoi na magazynie bo nie ma kto go wyłożyć... |
_________________ If you were a king up there on your throne,
would you be wise enough to let me go. |
|
|
|
|
u8t3io3p
Stanowisko: klient
Dołączył: 06 Kwi 2017 Posty: 873
0
0
|
Wysłany: 2017-07-08, 22:11
|
|
|
akurat z terminami nie ma problemu, zbyt czesto sa promocje i zazwyczaj to co jest na promocji brakuje, jedynie co to magazyn ,jesli kierownik zamawia za duzo i nie patrzy na magazyn (tak zdaje sobie sprawe z tego ze nie zawsze macie na to czas) |
|
|
|
|
Biurowa
Stanowisko: klient
Dołączył: 19 Wrz 2016 Posty: 427
0
0
|
Wysłany: 2017-07-08, 22:50
|
|
|
Może nie patrzenie na FIFO rzeczywiście wg. kogoś "z góry" oszczędza czas wykładania, ale w dłużej perspektywie zacznie zwiększać straty sklepu ;/
Te towary poupychane w głąb półki tym sposobem nigdy nie zejdą, skoro z przodu będziemy ciągle dopychać nowe. |
|
|
|
|
@kachen
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączyła: 15 Mar 2012 Posty: 393
0
0
|
Wysłany: 2017-07-10, 14:20
|
|
|
Dobrze wiemy że mnóstwo jest pracowników którzy do tej pory tak wykładami towar na suchym brak fifo |
|
|
|
|
@vitalyzd
Stanowisko: kierownik okręgu
Dołączył: 30 Wrz 2011 Posty: 149
0
0
|
Wysłany: 2017-07-10, 20:18
|
|
|
Ja tam Fifa nie stosowałam zawsze tylko na tych towarach z krótszym datami np. Majonezu. Chipsy . Słodycze konserwy mają długie daty. A napoje to raz na jakiś czas . Inaczej by człowiek nie był w stanie wyłożyć towaru a po za tym często jest tak ze większość towaru się wyprzedaje więc daty same schodzą. Firma jest pierdolnieta że kierownik ma zrobić wszystko haha . |
|
|
|
|
@żuczek1
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączyła: 09 Maj 2015 Posty: 297
0
0
|
Wysłany: 2017-07-10, 20:55
|
|
|
Chyba od roku już nie robimy fifo na suchych >:D |
|
|
|
|
~kapsw
Stanowisko: były pracownik
Dołączyła: 13 Cze 2013 Posty: 36
0
0
|
Wysłany: 2017-07-10, 21:31
|
|
|
3 lata pracowałam, przez 3 lata nie trzymałam FIFO na suchych na sklepach wysokoobrotowych.
To jest większy problem na sklepach innych sieci, w Biedrze co do zasady właściwie przynajmniej raz w miesiącu każdy towar schodzi do zera (tak pi razy drzwi, nigdy nie miałam do czynienia z przeterminowanymi towarami suchymi z powodu fifo) i daty lecą od nowa.
Co innego w sklepach innych sieci. |
_________________ "I to, co nazywaliśmy kochaniem się, znaczyło może, że stałem przed tobą z żółtym kwiatem w ręce, ty zaś przytrzymywałaś dwie zielone świece, a wiatr wiał nam w twarze deszcz wyrzeczeń, pożegnań, biletów metra."
- Julio Cortázar |
|
|
|
|
ellsi
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 16 Gru 2016 Posty: 14
0
0
|
Wysłany: 2017-08-13, 10:18
|
|
|
Z jednej strony dobry pomysł. Bo głupotą jest przerzucanie puszek kukurydzy czy innych konserw co mają ważność po 2 czy 3 lata. A różnica w partiach to tydzień. Nie ma na to czasu. Można by było jednak wprowadzić na pół roku miesiąc zgodny z FIFO. Albo dać produkty wyjątki. Bo jednak majonez to daty góra 2 miesiące. A przy towarze i partiach firma wie co ma jaką datę ważności więc nic trudnego wysłać informację "sprawdźcie towar x, y, p bo mogą być zagrożone daty". |
_________________ ellsi |
|
|
|
|
@woles
Dołączył: 08 Paź 2010 Posty: 186 Skąd: GMW.cn
0
0
|
Wysłany: 2017-08-24, 16:28
|
|
|
konserwy nigdy nie robie fifo po co kto wie ile popracuje |
|
|
|
|
|