nowa praca w ciąży |
Autor |
Wiadomość |
~malgosiek
Stanowisko: kasjer
|
Wysłany: 2017-05-31, 13:29 nowa praca w ciąży
|
|
|
Witajcie, o prace w biedronce starałam się od stycznia w końcu gdy już się udało i mam podpisać od poniedziałku umowę (jestem już po badaniach lekarskich) dowiedziałam się że jestem w 12 tyg ciąży. Nie mam odwagi podpisac umowy bo kierowniczka moze pomyslec ze jestem oszustka czy naciagaczka a z drugiej strony bardzo mi zalezy na tej pracy. Jeśli podejme zatrudnienie będe miała opory powiedzieć o swoim stanie kierowniczce ale wtedy bede pracowała w strachu czy aby napewno nie zaszkodze dziecku np dzwigając. Na chwile obecną mój lekarz nie widzi przeciwskazań do pracy nie wie on jednak jaka mam zamiar prace wykonywac. Doradzcie prosze. |
|
|
|
|
@sylwuńka
Stanowisko: starszy kasjer
0
0
|
Wysłany: 2017-05-31, 13:57
|
|
|
normalnie podpisz umowę... stało się, starasz się od stycznia o pracę już, wiec celowo tego nie zrobiłaś. Ja jestem w ok 24 tyg ciąży i pracuje do chwili obecnej,mam luz w pracy. Lekarz mnie bezczelnie wyśmiał jak chciałam zwolnienie...na dniach idę do innego lekarza może od niego dostane ZL,a jak nie zostanie mi prywatnie iść na wizytę. |
_________________ Jestem zakręcona... |
|
|
|
|
~malgosiek
0
0
|
Wysłany: 2017-05-31, 14:13
|
|
|
a mówić kierowniczce że jestem w ciąży czy lepiej nie na początku? |
|
|
|
|
@kluq
Stanowisko: centrum dystrybucyjne
0
0
|
Wysłany: 2017-05-31, 14:24
|
|
|
Jeśli się zdecydujesz podpisać umowę to oczywiście, ze mówić. Nie ma co ryzykować. |
_________________ Niejeden, komu się wydaje, że umie mówić, po prostu nie umie milczeć. Epicharm |
|
|
|
|
@sylwuńka
Stanowisko: starszy kasjer
0
0
|
Wysłany: 2017-05-31, 14:25
|
|
|
jak powiesz to umowy nie podpiszesz prawdopodobnie, nie mów nic . podpisz idż do lekarza po zaświadczenie że jesteś w ciąży,dostarcz mogą Ci powiedzieć co o tym myślą ale nie bierz tego do siebie i dalej już jakoś pójdzie jak Ci dadzą lżejsze obowiązki w pracy to ok a jak nie to załatwiaj ZL i się o nic nie martw! |
_________________ Jestem zakręcona... |
|
|
|
|
Larrikol [Usunięty]
|
Wysłany: 2017-05-31, 14:59
|
|
|
Przecież 12 tydz. to na kółko już 3 miesiąc, i nie wiedziałas? Jakoś nie chce mi się wierzyć. Sama wiesz jak to wygląda, bo inaczej byś tego nie pisała.
Umowę możesz podpisać i później, pewnie od razu pójdziesz na zwolnienie. Jeśli powiesz, to na pewno nie podpiszą z Tobą umowy, bo to jednoznaczne z tym, że muszą szukać kogoś znowu na Twoje miejsce. Nie wiem, czy powinnas mieć wyrzuty z tego powodu. Każdy orze, jak może |
|
|
|
|
aga66
0
0
|
Wysłany: 2017-05-31, 18:45
|
|
|
jeśli podpiszesz umowę to trzeba będzie przepracować miesiąc żeby było z czego zwolnienie naliczyć |
|
|
|
|
Biurowa
Stanowisko: klient
0
0
|
Wysłany: 2017-05-31, 20:06
|
|
|
Podpisz umowę i za miesiąc im powiedz, że jesteś w ciąży i idź na L4. Biedronka od tego nie zbiednieje, a Ty przynajmniej będziesz miała stały dopływ gotówki do dnia porodu. Potem pewnie rozwiążą z Tobą umowę.
Ja bym nie miała skrupułów. Skoro oni na każdym kroku wykorzystują ludzi, to czemu ludzie mają nie wykorzystywać ich. |
|
|
|
|
Olciaa00
0
0
|
Wysłany: 2017-06-06, 12:26
|
|
|
Ja przepracowalam 2 miesiace, w zasadzie mialam fajna atmosfere i na jakosc pracy nie narzekalam. W maju okazalo sie ze jestem w 4 tyg ciazy. Nie chcieli mnie ani siebie narazac na ewentualne powiklania i poszlam na ZL. Nikt mi za zle nie mial, bo widzieli ze sama bylam przerazona.
Jestem w 7 tyg ciazy zygam jak kot. Jakim cudem jestes w 12 tyg i NIC nie zauwazylas?? |
|
|
|
|
|