praca na odpieku |
Autor |
Wiadomość |
@mortis
Stanowisko: kasjer
Dołączył: 16 Lip 2018 Posty: 165 Skąd: wawka
0
0
|
Wysłany: 2018-07-28, 23:11
|
|
|
słonecznikowy i pełne ziarno ciężki
reszta lekki
bułki bagietki
ciastka i snacki lub mrożone c i s
tyle właściwie starcza
u mnie dwa pierwsze wózki robi nocka heh jak da radę to i ciastka
przychodzę na 6:15 to tylko wykładam odpiek i spc
na odpieku byłem góra trzy razy ale ogarniam podobno
co mi poradzili żeby wyszło ładnie
kieszonka na górnej blasze ładniej wyrasta heh |
_________________ morituri te salutant |
|
|
|
|
Biurowa
Stanowisko: klient
Dołączył: 19 Wrz 2016 Posty: 427
0
0
|
Wysłany: 2018-07-29, 04:17
|
|
|
My kieszonkę z jabłkiem i pasztecik z kapustą pieczemy na programie "Chleb lekki' i wychodzi wysoki i puszysty :D |
|
|
|
|
@MalaAsia
Stanowisko: starszy kasjer
Dołączyła: 08 Wrz 2016 Posty: 1532
0
0
|
Wysłany: 2018-07-29, 09:58
|
|
|
my na chlebach lekkich: kieszonkę, gyrosa, berlinkę, pasztecika dawno tak nie próbowałam, ale dzięki Biurowa, skorzystam z pomysłu, bo zapomniałam że tak można -.- wczoraj piekłam lutenicę na snackach i nie wyszła za ładna i też mam zamiar spróbować na chlebie, bo taka blada nie schodzi wcale.
Na bułkach pieczemy:pizzy, zapiekankę i czosnkową i wczoraj się pojawiła przekąska bolognese i też na bułkach wyszła fajnie podpieczona, nowość, a ludzie kupowali bo ładnie wyglądała
Na ciężkim chlebie: całe ziarno, żytni, słonecznikowy |
|
|
|
|
tadam
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 06 Gru 2012 Posty: 678
0
0
|
Wysłany: 2018-07-29, 16:09
|
|
|
Formularze wypieku wypełniacie? u mnie ostatnio to problem. Na nic nie ma czasu , a jestesmy przed kontrolą |
|
|
|
|
aleczka
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączyła: 10 Sie 2017 Posty: 12 Skąd: okolice Wrocławia
0
0
|
Wysłany: 2018-07-29, 17:52
|
|
|
są dwie pizze trojkatne wegetariańska 460 i z pieczarkami 564 jesli je dam na chlebie lekkim ok ale jak dam na bagietki surowe same ciasto |
|
|
|
|
Biurowa
Stanowisko: klient
Dołączył: 19 Wrz 2016 Posty: 427
1
0
|
Wysłany: 2018-07-29, 21:11
|
|
|
Ja ostatnio piekłam bagietki czosnkowe na programie "Ciastka" i też ładne wyszły. A wszyscy mi wmawiali, że się spalą.
A co do trójkątnych pizz popieram przedmówczynię rzeczywiście wychodzą jakieś niedopieczone na programach "Bułki" i "Ciastka", więc czas wypróbować program "Chleb lekki" 8) |
|
|
|
|
@MalaAsia
Stanowisko: starszy kasjer
Dołączyła: 08 Wrz 2016 Posty: 1532
0
0
|
Wysłany: 2018-07-30, 17:25
|
|
|
na ciastkach na górnych półkach i bagietka i pizza i kieszonka się upiecze, problem w tym, że nie ma tyle "górnych półek", bo nazywamy tak 2 od góry tak? to jest przydatne jak się dopieka ...
Zresztą na bułkach i bagietkach czosnkowa jak jest ciasno ułożona na niższych blachach też wychodzi blada, więc ważny i program i poziom blach i to by za dużo nie nawciskać na raz ...
A jak jest u was z wykładaniem pieczywa od piekarza, wykłada ta osoba, która wypieka? |
|
|
|
|
@mortis
Stanowisko: kasjer
Dołączył: 16 Lip 2018 Posty: 165 Skąd: wawka
0
0
|
Wysłany: 2018-07-30, 22:50
|
|
|
nie zawsze heh czasami ta co ma 6:15
a czasem 6:45 |
_________________ morituri te salutant |
|
|
|
|
@MalaAsia
Stanowisko: starszy kasjer
Dołączyła: 08 Wrz 2016 Posty: 1532
0
0
|
Wysłany: 2018-07-30, 23:07
|
|
|
mortis napisał/a: | nie zawsze heh czasami ta co ma 6:15
a czasem 6:45 |
a my wszyscy na rano na 6;00, nie ma że na 6:15, 6:45 itp chyba, że ktoś wyjątkowo poprosi z jakiegoś powodu, że potrzebuje przyjść później, czasem ktoś na 10:00 do 18:00, ale przeważnie na 6:00 i na 14:00 |
_________________ Cała sztuka polega na tym, żeby będąc sobą, być kimś wyjątkowym |
|
|
|
|
@mortis
Stanowisko: kasjer
Dołączył: 16 Lip 2018 Posty: 165 Skąd: wawka
0
0
|
Wysłany: 2018-07-30, 23:11
|
|
|
u mnie zawsze niepełne h
jeszcze nigdy nie widziałem w punkt heh chyba że noc to 22 |
_________________ morituri te salutant |
|
|
|
|
snappi
Stanowisko: kasjer
Dołączył: 29 Wrz 2018 Posty: 4
0
0
|
Wysłany: 2018-09-29, 21:49
|
|
|
donaty i paczki pierwsze co z rana jak wieczorem sie nie przygotowuje oraz kartony z przenna poranna poznanska codzienna tez mozna przed domek choc po jednym. zyskasz na czasie. program bulki bag. i chleby lekkie i koniec jak z trana robisz wszystko od zera. potem bawic sie mozna. caly odpiek 2 szafy zeby byla dostepnosc. wstawiasz 3 szafe, potem wbijasz donaty poczki opisujesz wystawiasz. wstawiasz 4 i spisujesz z kartonow naklejki potem 5 szafa. o 9 spierdalasz na wazywa albo podlubac w nosie. ok 10-11 siedziesz i ida na przerwy. oczywiscie wczesniej robisz by styklo do tego czasu. potem odpiekasz do wieczora i walisz szafe na rano sprzatasz domek przebierasz warzywa rozliczasz sie i do domu. jak robisz z glowa i masz prrzemyslane co pokolei nie zmeczysz sie nawet z rana zeby na 8 30 miec dostepnosc.przydala by sie pieczatka datownik do kartonow od donatow paczkow. taka firma i nikt nie wymyslil ze to pomoze osoba ktore pisza wolniej jak ja.
z potem na dupie w godzinne zrobisz odpiek z dostepnoscia kazdego pieczywa na 2 szafach bez wylozenia wpisania partii. oraz opieszesz i wbijesz w kolektor 12-15 kartonow z donatami i paczkami bez wylozenia. ale to juz trzeba cisnac.
Papiery i procedury:
https://www.docdroid.net/wgErDrz/odpiek.pdf
sklep na ktorym poranna schodzi w iloscii 1000-2000 dziennie.
najwazniejsze im bardziej sie krecisz im bardziej lazisz z domku do szaf
im bardziej robisz sb pod gorke tym dluzej schodzi.
ale wiadomo kazdy swoje metody ma.
odpiek na 2 szafy zawieral: alepejski roddzinny rycerski slonecznikowy zytnik pasterski foremkowy hotdoga gyros pizze pizze vege ciasto ser moz zapiekanke czosnkowa paryska polbag polbag z ziarnek bag duza bag ab z pradawnej polbag rust
poranna codzienna poznanska bul z dynia bulke graham bul vita bul przenno zyt ta nowa 179 czy cos tedy bulke z ser bul fit bulke orkiszowa ciastko klonowe slimaka duet owoce i morelaser rogal 80 ciastko z czeko kieszonka z jablkiem.
bulki po 1/3 po pol blachy ciastka snaki od 4 szt do 8 bag po 2-3 czosnkowe 5-10 5 zapiek 4 pizze. wszystkie paczki i donaty po kartonie.
uzywano zawsze rekawiczek do pieczywa foliowych. kolektor pobierany tylko raz.
odpowiedni podzial ciastek snakow dolne blachy na 3 szafie z slodkimi z odstpem co 1 polke.
ktos zna jakies ulepszenia jeszcze? |
Ostatnio zmieniony przez 2018-11-26, 11:09, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
@MalaAsia
Stanowisko: starszy kasjer
Dołączyła: 08 Wrz 2016 Posty: 1532
0
0
|
Wysłany: 2018-11-26, 09:00
|
|
|
Seven of Nine napisał/a: | Zastanawiam się jak "widzicie"nowy raport i sposób na pieczywo który dziś właśnie wchodzi u nas w Życie,z tego co na razie dostszegłem mogę powiedzieć że chyba jak zwykle w naszej "kochanej firmie"założenia były dobre ale obawiam się że wykonanie to kolejna lipa,najbardziej budzi mÓj niepokój w tej sprawie kwestia czasu na przygotowanie odpieku zgodnie z CHP |
Moim zdaniem nowym pracownikom będzie łatwiej, bo będą mieli napisane ile czego wypiec, gdzie ułożyć na blachach ... a czy bardziej doświadczeni będą się tego trzymać? zobaczymy |
_________________ Cała sztuka polega na tym, żeby będąc sobą, być kimś wyjątkowym |
|
|
|
|
sylu0001
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 05 Sty 2012 Posty: 3
0
0
|
Wysłany: 2019-05-08, 18:44 Wypiek
|
|
|
Czy wytłumaczyłby mi ktoś,co piecze się na której półce i co z czym można piec? |
|
|
|
|
u8t3io3p
Stanowisko: klient
Dołączył: 06 Kwi 2017 Posty: 873
0
0
|
Wysłany: 2019-05-08, 19:13
|
|
|
ale co konkretnie?
bulki z bulkami
chleby z chlebami
snacki ze snackami
nie ma znaczenia w bulkach/chlebach co na ktorej blaszce jest, jedynie bagietka czosnkowa powinna miec luz miedzy soba by sie ladnie wypiekly (10 na blaszcze - 12 sie nie dopiecze ladnie)
ciastka ukladasz na papierze tak by sie nie dotykaly, na gorze zawsze kladlem gyrosa/mozzarella/pasztecik bo z reszta nigdy nie bylo problemow |
|
|
|
|
~Arizon
Stanowisko: kasjer
Dołączył: 25 Sty 2019 Posty: 29
0
0
|
Wysłany: 2019-05-09, 12:24
|
|
|
MalaAsia, U nas piekarza przyjmuje i wykłada kasa numer 1 ,odpiek robi 2 lub 3 w zależności od liczby osób na zmianie. |
|
|
|
|
|