Pytanie do KS-etaty? |
Autor |
Wiadomość |
@lokii
Stanowisko: z-ca kierownika
|
Wysłany: 2014-04-26, 10:45 Pytanie do KS-etaty?
|
|
|
Mam takie pytanie do Was czy tez macie permanentny brak etatow na sklepach czy to w zks czy w kasjerach ?
bo do konca kwartalu daleka droga a u mnie juz wiadomo ze godzin braknie pod koniec maja. Sklep dziala na zasadzie byle przetrwac kasjerzy maja dosc srednio 6 dniowego tygodnia pracy a jedyna reakcja KR jest tak wiem o tym ale na razie nic sie nie da zrobic musicie sobie poradzic
jak tak dalej pojdzie sklep superbig bedzie dzialal na zasadzie 1 max 2 kasjerow + 1 kierownik na zmianie |
|
|
|
|
@owadzik2
Stanowisko: były pracownik
0
0
|
Wysłany: 2014-04-26, 11:43
|
|
|
U mnie tak było, KR ciągle mówił, że nie ma możliwości zatrudnić ludzi, na ten sklep przypisana jest taka ilość etatów. Dziwne, bo zmienił się KR i zatrudnił 3 osoby. Można? Można |
_________________ Ludzie sukcesu koncentrują się na szansach, przeciętni koncentrują się na przeszkodach |
|
|
|
|
#Helmut
Stanowisko: kierownik sklepu
0
0
|
Wysłany: 2014-04-26, 13:01
|
|
|
lokii napisał/a: | jedyna reakcja KR jest tak wiem o tym ale na razie nic sie nie da zrobic musicie sobie poradzic |
I właśnie w tym jest problem... ludzie w sklepach z brakami personalnymi często stają na głowie i jakoś sobie radzą więc KR nie widzi powodów by zatrudnić pracowników. |
|
|
|
|
biedronella33 [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-04-26, 13:12
|
|
|
Jaki z tego morał?
Nie radzić sobie.
A w konsekwencji out! |
|
|
|
|
@Hell
0
0
|
Wysłany: 2014-04-26, 13:49
|
|
|
Jest jakiś złoty środek? :D |
_________________ Ludzie zapomną to co powiedziałeś, zapomną to co zrobiłeś ale nigdy nie zapomną jak poczuli się dzięki Tobie.... |
|
|
|
|
biedronella33 [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-04-26, 17:03
|
|
|
Robić wszystko dokładnie, ale wolno? :D
|
|
|
|
|
@Muminka
Stanowisko: kasjer
0
0
|
Wysłany: 2014-04-26, 19:42
|
|
|
Bo ludzie są głupi zabijają się , a nie potrzebnie w każdym dyskoncie próbują ciąć koszty na personelu w imię czego w imię tego ze góra dostanie lepsze premie :D I nie ma co się dawać wykorzystywać
|
_________________ Bo w życiu piękne są tylko chwile .... |
|
|
|
|
biedronella33 [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-04-26, 20:18
|
|
|
A jak się nie dać wykorzystywac? :D Chyba tylko mozna sie zwolnic |
|
|
|
|
@lokii
0
0
|
Wysłany: 2014-04-27, 08:21
|
|
|
owadzik2 napisał/a: | U mnie tak było, KR ciągle mówił, że nie ma możliwości zatrudnić ludzi, na ten sklep przypisana jest taka ilość etatów. Dziwne, bo zmienił się KR i zatrudnił 3 osoby. Można? Można |
a nie mamy wplywu na zmiane kr macie jakis sposob jak spowodowac zmiane ???
[ Dodano: 2014-04-27, 09:24 ]
Helmut napisał/a: | lokii napisał/a: | jedyna reakcja KR jest tak wiem o tym ale na razie nic sie nie da zrobic musicie sobie poradzic |
I właśnie w tym jest problem... ludzie w sklepach z brakami personalnymi często stają na głowie i jakoś sobie radzą więc KR nie widzi powodów by zatrudnić pracowników. |
na glowie stajemy ale sklep sie coraz bardziej zasyfia bo na nic nie ma czasu juz teraz zrobienie odpieku to jest wyzwanie i zazwyczaj rano piecze sie tak zeby do pieca nie podchodzic do czasu przyjscia 2 zmiany bo nie ma kto wypiec ani dolozyc |
|
|
|
|
20081692
0
0
|
Wysłany: 2014-04-27, 10:25
|
|
|
Ilość etatów zależy od miesięcznych obrotów.U nas jednak była taka sytuacja, że siedziałem na kasie z 3-ma kasjerami po czym przyszedł P.M.Dopierała zrobił obchód po sklepie i zadzwonił do KO aby ten przyjął na ten sklep 2 kasjerów. Z tego co się orientuję to jeszcze KO wymyślił, że pozbędziemy się ochrony( nie oszukujmy się 95% ich sukcesów to zasługa kasjerów) dzięki czemu zatrudni kasjera. |
_________________ Nie każdy chłop z widłami to Posejdon |
|
|
|
|
|