zacne pytanie do KS i ZKS - ALARM, praca nocna, dojazd? |
Autor |
Wiadomość |
#home_designer
Stanowisko: kierownik sklepu
|
Wysłany: 2012-06-09, 01:22 zacne pytanie do KS i ZKS - ALARM, praca nocna, dojazd?
|
|
|
Takie mam oto pytanie zacne
Dzwonią do mnie z gwaranta, że załączył się alarm i trzeba jechać otworzyć sklep ekipie interwencyjnej.
Sytuacja taka, iż nie mam czym dojechać, biorę taksówkę - kurs w obie strony w sumie 50 zł...
Dzisiaj tak musiałem uczynić właśnie.
Wcześniej jechałem swoim autem.
Proszę o odpowiedzi co potem ? Jak się to rozlicza? Czy koszty mi są zwracane ? Bo w podręczniku jest napisane, że tak, ale w praktyce jak to wygląda? Mam paragon od taksówkarza
pzdr i czekam na odpowiedzi |
|
|
|
|
#Jahanna
Czekam...
0
0
|
Wysłany: 2012-06-09, 09:29
|
|
|
musisz miec fakture do paragonu dajesz w sklepie kr zwraca kase |
_________________ ''Idziemy przez ten świat samotnie, ale jeśli mamy szczęście, to przez jedną chwilę należymy do kogoś
i ta jedna chwila pozwala nam przetrwać całe wypełnione samotnością życie.'' |
|
|
|
|
jan kowalski [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-06-09, 17:41
|
|
|
home_designer napisał/a: | Wcześniej jechałem swoim autem. |
Powinieneś poprosić KS lub KR o druk delegacji, umowę o użyczenie pojazdu i druk ewidencji przebiegu pojazdu. Wypełniasz komplet i pozostawiasz u KS. On przekazuje KR a ty czekasz aż kasa zostanie przelana na twoje konto. |
|
|
|
|
@kluq
Stanowisko: centrum dystrybucyjne
0
0
|
Wysłany: 2012-06-09, 22:25
|
|
|
jan kowalski napisał/a: | umowę o użyczenie pojazdu i druk ewidencji przebiegu pojazdu |
To chyba nie w przypadku korzystania z taxi ,bo tu podstawą jest rachunek od taksówkarza |
_________________ Niejeden, komu się wydaje, że umie mówić, po prostu nie umie milczeć. Epicharm |
|
|
|
|
#home_designer
0
0
|
Wysłany: 2012-06-09, 23:13
|
|
|
juz sie dowiedzialem wszysstkiego
otóż gdy jade taksówka to potrzebna faktura - mam paragon bede musial zdobyc fakture
gdy samochodem swoim to druk delegacji
pzdr |
|
|
|
|
@pracownik
Stanowisko: były pracownik
0
0
|
Wysłany: 2012-06-10, 09:10
|
|
|
Taxi nie da ci faktury ewentualnie rachunek uproszczony trzeba to zgłosic taryfiarzowi jak jedziesz i zamiast paragonu drukuje ci rachunek uproszczony.Ale pogadaj z kr możesz napisac oświadczenie do tego paragonu. |
|
|
|
|
jan kowalski [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-06-10, 15:49
|
|
|
kluq napisał/a: | jan kowalski napisał/a: | umowę o użyczenie pojazdu i druk ewidencji przebiegu pojazdu |
To chyba nie w przypadku korzystania z taxi ,bo tu podstawą jest rachunek od taksówkarza |
Miałem na myśli sytuację jak jedzie się własnym samochodem. Tak jak kolega pisał |
|
|
|
|
@nn79
Stanowisko: kasjer
0
0
|
Wysłany: 2012-06-10, 16:24
|
|
|
pracownik napisał/a: | Taxi nie da ci faktury ewentualnie rachunek uproszczony trzeba to zgłosic taryfiarzowi jak jedziesz i zamiast paragonu drukuje ci rachunek uproszczony.Ale pogadaj z kr możesz napisac oświadczenie do tego paragonu. |
Do każdego paragonu można wystawić fakturę. |
|
|
|
|
@pracownik
Stanowisko: były pracownik
0
0
|
Wysłany: 2012-06-10, 19:38
|
|
|
Miałam sytuacje,że musiałam jechac taxi ale uprzedzono mnie aby poprosic o rachunek uproszczony stąd tej mój wpis może i dają fartury tego nie wiem. |
|
|
|
|
@Alotquestions
Stanowisko: z-ca kierownika
0
0
|
Wysłany: 2012-06-10, 19:40
|
|
|
ale dlaczego taksówką?
byliście po drinku? |
|
|
|
|
~Skarbus
Stanowisko: kasjer
0
0
|
Wysłany: 2012-06-10, 19:54
|
|
|
Alotquestions napisał/a: | ale dlaczego taksówką?
byliście po drinku? |
Napisał przecież że nie miał czym dojechać :eee: |
|
|
|
|
@Alotquestions
0
0
|
Wysłany: 2012-06-10, 20:03
|
|
|
nie.. zastanawiałam się tylko....co zrobić w takiej sytuacji... każdy z kierownictwa... wypił po piwku.. zgodnie z procedurą nie ma prawa pojawić się w pracy...
tak.. zwrot kosztów... ja kilka razy jechałam... prawie 40 km.. a KR, nawet nie chciał słyszeć o zwrocie kosztów za dojazd... |
|
|
|
|
jan kowalski [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-06-10, 20:20
|
|
|
Alotquestions napisał/a: | ja kilka razy jechałam... prawie 40 km.. a KR, nawet nie chciał słyszeć o zwrocie kosztów za dojazd... |
Skoro taki mądry to powinien ci teraz zwrócić koszta z własnej kieszeni. |
|
|
|
|
@Alotquestions
0
0
|
Wysłany: 2012-06-10, 20:51
|
|
|
tak.. zwróci... jeszcze miał pretensje.. że się zbulwersowałam... |
|
|
|
|
#home_designer
0
0
|
Wysłany: 2012-06-10, 21:59
|
|
|
dzisiaj odnalazłem swojego taksówkarza
wymieniłem paragon na rachunek uproszczony.
KR powiedział, że bez problemu z następną wypłata mi oddadzą.
Jechałem taksówką bo po drodze mi auto padło i musiałem się przesiąść w taxi
[ Dodano: 2012-06-10, 23:00 ]
Alotquestions napisał/a: | nie.. zastanawiałam się tylko....co zrobić w takiej sytuacji... każdy z kierownictwa... wypił po piwku.. zgodnie z procedurą nie ma prawa pojawić się w pracy...
tak.. zwrot kosztów... ja kilka razy jechałam... prawie 40 km.. a KR, nawet nie chciał słyszeć o zwrocie kosztów za dojazd... |
jechałeś otworzyć sklep ochronie ? to albo masz nie uaktualnione stanowisko pod nickiem (kasjer) albo jest tu coś nie tak >:D |
|
|
|
|
|