Podwyżki u konkurencji |
Autor |
Wiadomość |
@Gazela34
Stanowisko: kasjer
2
0
|
Wysłany: 2017-04-04, 12:04
|
|
|
Zaczepnie odpowiem
Premia za brak absensji musiala by byc duzooo wyzszaa aby ci co choruja przestali chorowac otto |
|
|
|
|
Kacperos
0
0
|
Wysłany: 2017-04-04, 12:09
|
|
|
500+ za brak absencji polecam ;p |
_________________ Nie mowie zegnaj, lecz do zobaczenia... |
|
|
|
|
Biurowa
Stanowisko: klient
2
1
|
Wysłany: 2017-04-04, 12:51
|
|
|
Mnie to 350zł brutto do niczego nie motywuje.
Jak zaczynam rzygać tą pracą i mam psychicznie i fizycznie dość, to biorę L4, a nie patrzę ile nam rzucili ochłapów za "brak absencji". |
|
|
|
|
DarkSide
Stanowisko: były pracownik
0
0
|
Wysłany: 2017-04-04, 15:03
|
|
|
Temat jest o podwyżkach u konkurencji a nie w Biedronie !! Nie zapędziliście się zbytnio ?? |
_________________ Życie bez biedronki jest możliwe a do tego wspaniałe!!! |
|
|
|
|
#qmaks
Stanowisko: kierownik sklepu
8
0
|
Wysłany: 2017-04-04, 15:39
|
|
|
Biurowa napisał/a: | Mnie to 350zł brutto do niczego nie motywuje.
Jak zaczynam rzygać tą pracą i mam psychicznie i fizycznie dość, to biorę L4, a nie patrzę ile nam rzucili ochłapów za "brak absencji". |
Właśnie przez takich ludzi co mają takie podejście do pracy tak wygląda nigdy się nie zastanowiłeś że jak ktoś bierzę l4 to ktoś inny musi za niego przyjść do pracy i dlatego dzieje się taka patologia i nigdy nie będzie dobrze jestem nawet za tym żeby 1000zł było za obecność docenienie tych pracy którzy przychodzą nikt nikomu nie broni chodzić na zwolnienia ale jak ktoś wyskakuje z tekstem że jest zmęczony fizycznie to pozdrawiam w przyszłości a Ty myślałes że będziesz siedział na kasie i tyle no to przykro mi że się zawiódłes tyle w temacie moja osobista opinia do której mam prawo aha a jak chodzisz tak często zwolnienia to lepiej się zwolnij i daj możliwość łudzia którzy z Tobą pracują żeby im nikt nie zmieniał grafiku dlatego że Ty poszedłes na zwolnienie bo jesteś zmęczony |
|
|
|
|
Waffen77
0
0
|
Wysłany: 2017-04-04, 15:52
|
|
|
100 % poparcia qmaks. Takie Biurowe i celiny nie rozumieją niczego, dlatego czasami wszystko się sypie przez jednego takiego "pokemona"... |
|
|
|
|
+marta1
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4494
0
0
|
Wysłany: 2017-04-04, 15:57
|
|
|
qmaks, poniekąd się z Tobą zgadzam ale jest jedno "ale" , firma podnosząc nagrodę za obecność a zostawiając podstawę bez zmian promuje właśnie takich którym się nie chce .
DarkSide nie złość się podpowiedz moderatorowi tego działu jak to się robi żeby temat był tam gdzie być powinien lub co się robi by nie było postów nie na temat :D , chociaż nie , to drugie to akurat potrafi |
_________________ Ludzie znają dziś cenę wszystkiego , nie znając wartości niczego... |
|
|
|
|
~Ola_196
Stanowisko: z-ca kierownika
0
0
|
Wysłany: 2017-04-04, 16:08
|
|
|
Mam pytanie mam już za sobą rok pracy. Od 1 kwietnia dostałam drugą umowę na rok. Przy podwyżkach było napisane że po roku pracy 2200+ 350( za absencje) czyli razem 2550 . Teraz tak czy tyle dostanę już przy wypłacie w Maju ? Bo na umowie mam podstawę 2100 i ktoś mi mówił że podwyżki stażowe są w Październiku a ZKS mówiła że powinnam dostać już przy wypłacie w Maju. Ktoś coś wie na ten temat. |
|
|
|
|
bolka
0
0
|
Wysłany: 2017-04-04, 16:10
|
|
|
qmaks, zgadzam sie w 100% |
_________________ Kochaj to co robisz a nigdy nie będziesz w pracy |
|
|
|
|
~ZibiRozalski
1
0
|
Wysłany: 2017-04-04, 16:54
|
|
|
Qmaks 100% prawdy... zreszta lepiej dostac premie za absencje niz tak jak my do premii ktora nie zawsze jest
Ps dzisiaj rozmawialem z SOMem i powiedzial ze firma planuje isc w ta strone w podwyzkach u kasjerow (w najblizszych latach) .....
i bardzo dobrze
Ola 196 zalezy od kiedy masz umowe o prace. Generalnie podwyzki stazkwe sa w aneksach w kwietniu i pazdzierniku. Jesli jestes zztrudniona od 1 kwietnia badz przed 1 kwietnia 2016 to Przyjedzie SOM i z dniem 1 kwietnia bedziesz miala nowy aneks i od maja dostaniesz wiecej. Jesli po - to dopiero w pazdzierniku |
|
|
|
|
Włodarz
Stanowisko: były pracownik
0
0
|
Wysłany: 2017-04-04, 17:01
|
|
|
ZibiRozalski aneks możesz wydrukować sam i masz pieczątkę do podbicia go. Sum nie jest do tego potrzebny.
qmaks szacun za wypowiedź. Podpisuje się wszystkimi łapkami pod nią. |
_________________ If you were a king up there on your throne,
would you be wise enough to let me go. |
|
|
|
|
~Ola_196
Stanowisko: z-ca kierownika
0
0
|
Wysłany: 2017-04-04, 17:05
|
|
|
Umowę mam od 1.04 także dostanę teraz tą podwyżkę stażową:) |
|
|
|
|
~ZibiRozalski
0
0
|
Wysłany: 2017-04-04, 17:07
|
|
|
Nie moge sam bo od czerwca dopiero mozemy sami |
|
|
|
|
+marta1
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4494
0
0
|
Wysłany: 2017-04-04, 17:09
|
|
|
ZibiRozalski, u nas już w październiku aneksy drukował ks |
_________________ Ludzie znają dziś cenę wszystkiego , nie znając wartości niczego... |
|
|
|
|
@MalaAsia
Stanowisko: starszy kasjer
1
0
|
Wysłany: 2017-04-04, 17:53
|
|
|
qmaks napisał/a: | Biurowa napisał/a: | Mnie to 350zł brutto do niczego nie motywuje.
Właśnie przez takich ludzi co mają takie podejście do pracy tak wygląda nigdy się nie zastanowiłeś że jak ktoś bierzę l4 to ktoś inny musi za niego przyjść do pracy i dlatego dzieje się taka patologia i nigdy nie będzie dobrze jestem nawet za tym żeby 1000zł było za obecność docenienie tych pracy którzy przychodzą nikt nikomu nie broni chodzić na zwolnienia ale jak ktoś wyskakuje z tekstem że jest zmęczony fizycznie to pozdrawiam w przyszłości a Ty myślałes że będziesz siedział na kasie i tyle no to przykro mi że się zawiódłes tyle w temacie moja osobista opinia do której mam prawo aha a jak chodzisz tak często zwolnienia to lepiej się zwolnij i daj możliwość łudzia którzy z Tobą pracują żeby im nikt nie zmieniał grafiku dlatego że Ty poszedłes na zwolnienie bo jesteś zmęczony |
Po pierwsze zawsze myślałam, że na l4 idzie się z powodu choroby, a nie z powodu jakiegoś niezadowolenia, focha na coś lub kogoś w pracy i z tego powodu twoja wypowiedź Biurowa budzi mój niesmak. Rozumiem, że mam przyjść z wolnego do pracy, bo ktoś zachorował, ok, ja też mogę kiedyś zachorować i ktoś przyjdzie za mnie, ale dlatego że ktoś rzuca fochem - to już budzi irytację.
Gmaks masz dużo racji, ale w tak dużej firmie jak jeronimo to raczej nie do wyeliminowania, że ludzie będą na l4 chodzić i mam nadzieję, niekoniecznie z takich powodów jak pisze Biurowa, tylko zwyczajnie przez chorobę swoją lub dziecka i nie powinno to generować takiej jak to określiłeś patologii, że przez czyjąś chorobę wszystko się sypie. Nie powinno się sypać. Powinno być zatrudnionych dość osób, by nie sypało się ani z powodu czyjegoś urlopu, ani czyjegoś zwolnienia. A jest tak jak jest, ludzi do obsadzenia zmian na minimum na styk, a jak coś wyskoczy to dramat i pożyczanie sobie wzajemnie pracowników przez sklepy, by jakoś funkcjonować ...
Gdyby było dość etatów nie byłoby patologii, jakby komuś zależało na dodatku za frekwencję, to by unikał nieobecności, a jak nie to straciłby te 350, 500 czy 1000 zł, ale nie dezorganizowałoby to pracy całego zespołu i to byłoby w porządku, a nie tak jak jest, wszystko jedno jakiej kwoty to dotyczy. A jeśli ktoś faktycznie zachoruje i musi iść na zwolnienie to musi i cóż, szkoda kasy, ale zdrowie ważniejsze i żaden dodatek tego nie zmieni. |
|
|
|
|
|