Zatrudnienie w Biedronce dla obcokrajowców |
Autor |
Wiadomość |
@sebcio
Stanowisko: kasjer
0
0
|
Wysłany: 2016-11-07, 08:42
|
|
|
bolka napisał/a: | sebcio napisał/a: | Ukraińcy i Rosjanie na kasie?, pierwsze słyszę |
U nas jest 3 Ukraincow dwoch pracuje tylko na sklepie a jedna rowniez na kasie i dobrze sobie radzi |
Nie wiedziałem że również na kasie robi,a, ale to chyba ta osoba nieźle zna język polski? |
_________________ Biedronkowy bylem, Biedronkowy jestem, Biedronkowy będę |
|
|
|
|
bolka
0
0
|
Wysłany: 2016-11-07, 09:21
|
|
|
sebcio, zna nie dosc dobrze ale radzi sobie |
_________________ Kochaj to co robisz a nigdy nie będziesz w pracy |
|
|
|
|
@żuczek1
Stanowisko: z-ca kierownika
1
0
|
Wysłany: 2016-11-07, 09:54
|
|
|
U nas było trzech ale tylko towar dokładali i sprzątali. Dwóch w ogóle nie mówiło po polsku a trzeci znał polski na tyle że można się było z nim dogadać wszyscy trzej bardzo dobrze pracowali i mój ks z chęcią by ich na sklepie zatrzymał ale wizy im się skończyły i wyjechali |
|
|
|
|
@Antrykota
0
0
|
Wysłany: 2016-11-07, 18:07
|
|
|
Pracuję z małżeństwem z Ukrainy- świetni ludzie Po Polsku nie mówili za bardzo na początku, my po ukraińsku i rosyjsku też nie, więc na dogadywaliśmy się na migi i każda ze stron udawała że rozumie o co chodzi :D
Teraz mówią już lepiej a i ekipa dostosowała się do innego akcentu i podłapała parę wyrażeń w obcym języku Na kasie też siadają czasami, jak nie mogą porozumieć się z klientem to pomaga inny kasjer
Zatrudnieni są przez firmę zewnętrzną.
Zastanawiam się tylko czy na pewno przeszli szkolenie z wózków- niby jeżdżą, ale na biedronkowym żadnym nie byli. Może mają jeszcze od siebie z kraju papiery. Albo kierownictwo udaje że nie widzi -.- |
|
|
|
|
mysiapl
Stanowisko: klient
0
0
|
Wysłany: 2016-11-07, 18:20
|
|
|
Jak widzę temat ciekawy ale ja szukam konkretów - w jaki sposób są zatrudnieni, przez jaką firmę (pomóżcie proszę). Może w waszych sklepach są tacy pracownicy, zapytajcie proszę
Będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje |
_________________ pozdrawiam pracowników
Marta |
|
|
|
|
+marta1
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4494
0
0
|
Wysłany: 2016-11-07, 18:53
|
|
|
U nas jest to firma Progres |
_________________ Ludzie znają dziś cenę wszystkiego , nie znając wartości niczego... |
|
|
|
|
mysiapl
0
0
|
Wysłany: 2016-11-10, 10:27
|
|
|
Progres a z jakiej miejscowości Olsztyn, Poznań ?
ps. ŚLICZNIE DZIĘKUJĘ |
_________________ pozdrawiam pracowników
Marta |
|
|
|
|
|