Pytania związane z praca na kasie |
Autor |
Wiadomość |
@Hell
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączyła: 01 Lip 2012 Posty: 2056
0
0
|
Wysłany: 2015-03-05, 18:48
|
|
|
Kody databar spróbuj tak jak pisze Mirabe, trzeba by pokombinować. |
_________________ Ludzie zapomną to co powiedziałeś, zapomną to co zrobiłeś ale nigdy nie zapomną jak poczuli się dzięki Tobie.... |
|
|
|
|
@HejaBanana
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 15 Lut 2015 Posty: 134
0
0
|
Wysłany: 2015-03-05, 19:10
|
|
|
Dziękuję Wam, kochani jesteście :*
Chcę pracować na kasie sprawnie, aby nie stresować się i nie denerwować , że czegoś nie wiem i muszę dzwonić z głupotą.
Czyli wszystkie mięsne/rybne produkty wymagają przepisania WAGI i kodu kreskowego lub krótkiego i plu.
Czy są jakieś gdzie nie muszę wpisywać wagi, tylko sam kod kreskowy????? |
_________________ Kto pyta, nie błądzi. |
|
|
|
|
@jakihno
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączył: 11 Gru 2014 Posty: 194
0
0
|
Wysłany: 2015-03-05, 20:05
|
|
|
Nie pracuje za długo, raptem 3 miesiące, a i na kasie siadam zazwyczaj jako jeden z ostatnich, ale jak cos nie wchodzi, a nie mam/nie znam krotkiego to przepisuje wszystkie cyferki, łacznie z tymi w nawiasach. wydaje mi sie to szybsze niz myslenie ktore tu wbic a ktore pominac |
|
|
|
|
+marta1
Stanowisko: klient
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4494
0
0
|
Wysłany: 2015-03-05, 20:12
|
|
|
Wszystkie które są "niewagowe" np takie jak pepsi której mój skaner nie czyta :D |
|
|
|
|
#aneta8702
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 26 Sie 2014 Posty: 75
1
0
|
Wysłany: 2015-03-05, 20:18
|
|
|
HejaBanana napisał/a: | a jak z tym łososiem????
Bez używania krótkiego kodu, tylko jak bym chciała zgodnie z opakowaniem to jak to wygląda?
Bo ten kod jest kosmiczny jakiś. :szcz
ena: |
wbijasz wage czyli np 0,344 ilosc 138 to jest krotki kod |
|
|
|
|
~Mirabe
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 09 Gru 2014 Posty: 34
0
0
|
Wysłany: 2015-03-07, 21:24
|
|
|
HejaBanana napisał/a: | Dziękuję Wam, kochani jesteście :*
Chcę pracować na kasie sprawnie, aby nie stresować się i nie denerwować , że czegoś nie wiem i muszę dzwonić z głupotą.
Czyli wszystkie mięsne/rybne produkty wymagają przepisania WAGI i kodu kreskowego lub krótkiego i plu.
Czy są jakieś gdzie nie muszę wpisywać wagi, tylko sam kod kreskowy????? |
HejaBanana, z tego co się orientyuję, wagę trzeba pisac zawsze kiedy masz na produkcie cenę sugerowaną. Dptyczy to wiekszosci prosduktow z zamrazarek w zoltych pojemnikach i na tackach, makreli wedzonej, wszelkich pęt kiełbas itp itd. |
|
|
|
|
~andzia91
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 09 Lis 2015 Posty: 57
0
0
|
Wysłany: 2015-11-15, 11:49
|
|
|
To ja mam inne pytanie. Jest sytuacja, podchodzi klient i pyta się czy mogę na kasie sprawdzić cenę. Idzie to zrobić bez wbicia na rachunek? |
|
|
|
|
+marta1
Stanowisko: klient
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4494
0
0
|
Wysłany: 2015-11-15, 11:53
|
|
|
Masz klawisz "sprawdź cenę" |
|
|
|
|
@etaba
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 25 Kwi 2012 Posty: 310
0
0
|
Wysłany: 2015-11-15, 14:39
|
|
|
U nas klawisz " euro" , albo sprawdzam i wycofuję zeskanowany towar. |
|
|
|
|
~andzia91
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 09 Lis 2015 Posty: 57
0
0
|
Wysłany: 2015-11-15, 16:33
|
|
|
Chyba klawisz euro u nas jest właśnie. Muszę bardziej się przyjrzeć. Też tak robiłam, że sprawdzałam i zeskanowany towar po prostu wycofuje.
Może to jest głupie pytanie, ale nikt mi nie pokazał tą czarną skrzynkę... Czy to ten czarny "kloc" w obudowie pod kasą, ze szczeliną na 100 i 200? |
|
|
|
|
Mariano
Stanowisko: były pracownik
Dołączył: 06 Mar 2015 Posty: 356
0
0
|
Wysłany: 2015-11-15, 17:11
|
|
|
Tak, to skrzynka mniej więcej o rozmiarach 10x30x25cm, zazwyczaj podczepiona pod blatem kasy, w pobliżu taśmy lub gdzieś koło dzwonka (zawsze przymocowana do blatu)
I wrzucasz tam również 50-tki, jeżeli masz ich za dużo w kasetce. |
|
|
|
|
~Monisiaczek27
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 25 Lis 2015 Posty: 58
0
0
|
Wysłany: 2015-11-27, 18:18
|
|
|
Hej dzisiaj był mój 3 dzień pracy i znów wykładałam towar a na kasie wogole sie nie uczyłam narazie ? a jak u was było chyba dziwnw to trochę ??? |
_________________ |
|
|
|
|
@Hell
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączyła: 01 Lip 2012 Posty: 2056
0
0
|
Wysłany: 2015-11-27, 18:43
|
|
|
Dostałaś podręcznik kasjera? |
_________________ Ludzie zapomną to co powiedziałeś, zapomną to co zrobiłeś ale nigdy nie zapomną jak poczuli się dzięki Tobie.... |
|
|
|
|
~Monisiaczek27
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 25 Lis 2015 Posty: 58
0
0
|
Wysłany: 2015-11-27, 18:44
|
|
|
tak |
_________________ |
|
|
|
|
+marta1
Stanowisko: klient
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4494
1
0
|
Wysłany: 2015-11-27, 19:19
|
|
|
Proponuję przeczytać jest tam dużo przydatnych informacji i na zakończenie Twojego szkolenia będziesz miała egzamin z tegoż podręcznika . Praca na kasie wg podręcznika to dopiero 5 dzień szkolenia , chociaż różnie to bywa , wszystko zależy od Twojego ks . Kasę szybko ogarniesz to chyba najłatwiejszy obszar naszej pracy , wszystkie kody wkute na blaszkę , znajomość asortymentu , sprawne łapki i jeszcze nie raz będziesz miała dosyć tej kasy której nie możesz się tak doczekać . Życze dużo wytrwałości |
|
|
|
|
|