Przesunięty przez: DarkSide 2014-04-13, 23:15 |
PREMIA |
Autor |
Wiadomość |
~adolf17
Stanowisko: kierownik sklepu
Dołączył: 27 Paź 2013 Posty: 28 Skąd: POLSKA PÓŁNOCNA
|
Wysłany: 2014-04-13, 22:08 PREMIA
|
|
|
dlaczego sklepy z wypiekiem pieczywa są tak samo rozliczane ze strat jak te,które nie posiadają wypieku???w skali miesiąca jest to spora kwota PL bo wiadomo,że firma wymaga dostępność do końca dnia po kilka sztuk każdego indeksu z wypieku.ta kwota często decyduje o otrzymaniu owej premii.Sklepy te są poprostu pokrzywdzone i myślę,że są osoby,które się ze mną zgodzą w tej sprawie |
|
|
|
|
~justyna86
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 07 Sie 2012 Posty: 59
0
0
|
Wysłany: 2014-04-14, 08:53
|
|
|
w szczególności się zgadzam..tak jak i ryby unas nie schodzą ale zawsze ma być ich pełno..a póżniej nie ma premi bo pl wysokie |
|
|
|
|
#vip
Stanowisko: były pracownik
Dołączyła: 27 Mar 2012 Posty: 75
0
0
|
Wysłany: 2014-04-14, 09:01
|
|
|
zgadzam się w 100%. Codziennie tyle indeksów po te kilka sztuk- miesięcznie wychodzi ładna sumka. Ale chyba o to chodzi aby tej premii nie wypracować - wg.firmy. Po co mają Ci (nam) dać premię, jak bez premii będziesz i tak dalej pracował z wielką nadzieją - a może w tym miesiącu się uda? |
|
|
|
|
@Hell
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączyła: 01 Lip 2012 Posty: 2056
0
0
|
Wysłany: 2014-04-14, 18:49
|
|
|
A co wy myślicie że w sklepach bez odpieku nie ma strat na pieczywie, ze chleby i bułki nie muszą być do końca, że łatwo jest zamówić dzień wcześniej tyle towaru żeby starczyło do końca i nie zostało? Nic bardziej mylnego... |
_________________ Ludzie zapomną to co powiedziałeś, zapomną to co zrobiłeś ale nigdy nie zapomną jak poczuli się dzięki Tobie.... |
|
|
|
|
@lokii
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączył: 18 Gru 2012 Posty: 167 Skąd: ten swąd
0
0
|
Wysłany: 2014-04-15, 16:02
|
|
|
tyle tylko ze na sklepie z odpiekiem oprocz zamiowienia z piekarni o ktorym piszesz musisz miec dostepnosc wypieku i pl z tegoz wieczorem jest kilkadziesiat zl minimalnie a na sklepie bez odpieku nie masz takiej pozycji w pl |
|
|
|
|
biedronella33 [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-04-16, 18:05
|
|
|
lenka*, często trudno tez trafic z zamowieniem na pieczywo bo na wypiek masz 36h (te ktore przyjezdzaja juz rozmrozone) i zalezy od ruchu. Jak nie wypieczesz, albo wypieczesz i sie nie sprzeda to PL takie, ze szok |
|
|
|
|
@Hell
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączyła: 01 Lip 2012 Posty: 2056
0
0
|
Wysłany: 2014-04-16, 18:09
|
|
|
A ja nie mówię że jest łatwo ale bez pieca tez jest ciężko utrafić. :rool: |
_________________ Ludzie zapomną to co powiedziałeś, zapomną to co zrobiłeś ale nigdy nie zapomną jak poczuli się dzięki Tobie.... |
|
|
|
|
biedronella33 [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-04-16, 22:03
|
|
|
lenka*, wiem, rozumiem. Czasami zostaje masa chleba krojonego. U nas teraz najgorzej się sprzedaje. Ale KR każe zamawiać, bo ma być pięknie. A ludzie wolą ciepły chleb.. |
|
|
|
|
#boczek_83
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączył: 17 Kwi 2014 Posty: 92
0
0
|
Wysłany: 2014-04-17, 11:08
|
|
|
Naszym obowiązkiem jest takie robienie zamówień żeby ,,optymalizować " straty przy pełnej dostępności. Nie pracujemy w salonie kosmetycznym żeby robić coś ,,na pięknie " tylko efektywnie i estetycznie. Jeden kosz chleba też można rozłożyć na 3. |
|
|
|
|
#home_designer
Stanowisko: kierownik sklepu
Dołączył: 09 Mar 2012 Posty: 67
0
0
|
Wysłany: 2014-04-17, 21:19
|
|
|
dokładnie zgadzam się z kolegą wyżej
po drugie zawsze można chleb zamówić interwencyjnie do ktorejś godziny, lub też umniejszyć drugi rzut |
|
|
|
|
@anipa
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączyła: 02 Lut 2012 Posty: 146
0
0
|
Wysłany: 2014-04-18, 00:03
|
|
|
z tym umniejszaniem nie do końca zależy gdzie u nas dystrykt zakazał umniejszania drugich dostaw"proszę robić tak zamówienia żeby była dostępność i małe straty" i tyle w temacie |
|
|
|
|
biedronella33 [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-04-18, 00:49
|
|
|
tak, tylko, ze jak nawet rozlozymy chleb na 3 kosze i KR to widzi to zaraz jest awantura, ze nie ma! ze ma byc! więcej! |
|
|
|
|
@anipa
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączyła: 02 Lut 2012 Posty: 146
0
0
|
Wysłany: 2014-04-18, 12:19
|
|
|
i tak właśnie powstaje błędne koło, za dużo źle za mało też nie dobrze obojętnie czy jest wypiek czy go nie ma |
|
|
|
|
@Hell
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączyła: 01 Lip 2012 Posty: 2056
0
0
|
Wysłany: 2014-04-18, 14:59
|
|
|
home_designer, tak możesz umniejszać drugi rzut do godz. 9 ,powodzenia w kalkulacji. ;] |
_________________ Ludzie zapomną to co powiedziałeś, zapomną to co zrobiłeś ale nigdy nie zapomną jak poczuli się dzięki Tobie.... |
|
|
|
|
@Muminka
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 27 Sty 2014 Posty: 140
0
0
|
Wysłany: 2014-04-26, 19:54
|
|
|
A ja powiem inaczej niektórym Kr w główce się miesza i jest zastaw się a postaw się przy wcześniejszej kr sklep nie miał takich strat jak przy obecnej ta zamawia wszystko bez względu na to czy się sprzedaje czy też nie do listwy ma być dużo ,magazyn zawalony sklep też, a później takie PL że hoho już od ponad 6 miesięcy premii nie widać i widzieć już nie będziemy - nie wspomnę że ciężej się pracuje nie mając pola manewru bo wszystko zalega towarem.... :nie: |
_________________ Bo w życiu piękne są tylko chwile .... |
|
|
|
|
|