Nasza-Biedronka.pl Strona Główna

Nasza-Biedronka.pl

Nieoficjalne i prywatne forum dla pracowników i klientów Biedronki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: DarkSide
2014-04-13, 23:15
PREMIA
Autor Wiadomość
~adolf17 

Stanowisko:
kierownik sklepu

Dołączył: 27 Paź 2013
Posty: 28
Skąd: POLSKA PÓŁNOCNA
Wysłany: 2014-04-13, 22:08   PREMIA

dlaczego sklepy z wypiekiem pieczywa są tak samo rozliczane ze strat jak te,które nie posiadają wypieku???w skali miesiąca jest to spora kwota PL bo wiadomo,że firma wymaga dostępność do końca dnia po kilka sztuk każdego indeksu z wypieku.ta kwota często decyduje o otrzymaniu owej premii.Sklepy te są poprostu pokrzywdzone i myślę,że są osoby,które się ze mną zgodzą w tej sprawie
  Ocena JMP: 2/10
     
~justyna86 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 07 Sie 2012
Posty: 59
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2014-04-14, 08:53   

w szczególności się zgadzam..tak jak i ryby unas nie schodzą ale zawsze ma być ich pełno..a póżniej nie ma premi bo pl wysokie
 
 
     
#vip 

Stanowisko:
były pracownik

Dołączyła: 27 Mar 2012
Posty: 75
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2014-04-14, 09:01   

zgadzam się w 100%. Codziennie tyle indeksów po te kilka sztuk- miesięcznie wychodzi ładna sumka. Ale chyba o to chodzi aby tej premii nie wypracować - wg.firmy. Po co mają Ci (nam) dać premię, jak bez premii będziesz i tak dalej pracował z wielką nadzieją - a może w tym miesiącu się uda?
  Ocena JMP: 3/10
     
@Hell 


Stanowisko:
z-ca kierownika

Dołączyła: 01 Lip 2012
Posty: 2056
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2014-04-14, 18:49   

A co wy myślicie że w sklepach bez odpieku nie ma strat na pieczywie, ze chleby i bułki nie muszą być do końca, że łatwo jest zamówić dzień wcześniej tyle towaru żeby starczyło do końca i nie zostało? Nic bardziej mylnego... :bu:
_________________
Ludzie zapomną to co powiedziałeś, zapomną to co zrobiłeś ale nigdy nie zapomną jak poczuli się dzięki Tobie....
 
     
@lokii

Stanowisko:
z-ca kierownika

Dołączył: 18 Gru 2012
Posty: 167
Skąd: ten swąd
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2014-04-15, 16:02   

tyle tylko ze na sklepie z odpiekiem oprocz zamiowienia z piekarni o ktorym piszesz musisz miec dostepnosc wypieku i pl z tegoz wieczorem jest kilkadziesiat zl minimalnie a na sklepie bez odpieku nie masz takiej pozycji w pl
  Ocena JMP: 2/10
     
biedronella33
[Usunięty]

Wysłany: 2014-04-16, 18:05   

lenka*, często trudno tez trafic z zamowieniem na pieczywo :/ bo na wypiek masz 36h (te ktore przyjezdzaja juz rozmrozone) i zalezy od ruchu. Jak nie wypieczesz, albo wypieczesz i sie nie sprzeda to PL takie, ze szok :/
 
     
@Hell 


Stanowisko:
z-ca kierownika

Dołączyła: 01 Lip 2012
Posty: 2056
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2014-04-16, 18:09   

A ja nie mówię że jest łatwo ale bez pieca tez jest ciężko utrafić. :rool:
_________________
Ludzie zapomną to co powiedziałeś, zapomną to co zrobiłeś ale nigdy nie zapomną jak poczuli się dzięki Tobie....
 
     
biedronella33
[Usunięty]

Wysłany: 2014-04-16, 22:03   

lenka*, wiem, rozumiem. Czasami zostaje masa chleba krojonego. U nas teraz najgorzej się sprzedaje. Ale KR każe zamawiać, bo ma być pięknie. A ludzie wolą ciepły chleb..
 
     
#boczek_83 

Stanowisko:
z-ca kierownika

Dołączył: 17 Kwi 2014
Posty: 92
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2014-04-17, 11:08   

Naszym obowiązkiem jest takie robienie zamówień żeby ,,optymalizować " straty przy pełnej dostępności. Nie pracujemy w salonie kosmetycznym żeby robić coś ,,na pięknie " tylko efektywnie i estetycznie. Jeden kosz chleba też można rozłożyć na 3.
 
     
#home_designer 

Stanowisko:
kierownik sklepu

Dołączył: 09 Mar 2012
Posty: 67
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2014-04-17, 21:19   

dokładnie zgadzam się z kolegą wyżej ;)

po drugie zawsze można chleb zamówić interwencyjnie do ktorejś godziny, lub też umniejszyć drugi rzut :yeah:
 
     
@anipa 

Stanowisko:
z-ca kierownika

Dołączyła: 02 Lut 2012
Posty: 146
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2014-04-18, 00:03   

z tym umniejszaniem nie do końca zależy gdzie u nas dystrykt zakazał umniejszania drugich dostaw"proszę robić tak zamówienia żeby była dostępność i małe straty" i tyle w temacie
 
     
biedronella33
[Usunięty]

Wysłany: 2014-04-18, 00:49   

tak, tylko, ze jak nawet rozlozymy chleb na 3 kosze i KR to widzi to zaraz jest awantura, ze nie ma! ze ma byc! więcej!
 
     
@anipa 

Stanowisko:
z-ca kierownika

Dołączyła: 02 Lut 2012
Posty: 146
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2014-04-18, 12:19   

i tak właśnie powstaje błędne koło, za dużo źle za mało też nie dobrze obojętnie czy jest wypiek czy go nie ma
 
     
@Hell 


Stanowisko:
z-ca kierownika

Dołączyła: 01 Lip 2012
Posty: 2056
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2014-04-18, 14:59   

home_designer, tak możesz umniejszać drugi rzut do godz. 9 ,powodzenia w kalkulacji. ;]
_________________
Ludzie zapomną to co powiedziałeś, zapomną to co zrobiłeś ale nigdy nie zapomną jak poczuli się dzięki Tobie....
 
     
@Muminka 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 27 Sty 2014
Posty: 140
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2014-04-26, 19:54   

A ja powiem inaczej niektórym Kr w główce się miesza i jest zastaw się a postaw się przy wcześniejszej kr sklep nie miał takich strat jak przy obecnej ta zamawia wszystko bez względu na to czy się sprzedaje czy też nie do listwy ma być dużo ,magazyn zawalony sklep też, a później takie PL że hoho już od ponad 6 miesięcy premii nie widać i widzieć już nie będziemy - nie wspomnę że ciężej się pracuje nie mając pola manewru bo wszystko zalega towarem.... :nie:
_________________
Bo w życiu piękne są tylko chwile ....
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


phpBB by przemo