Anime :) |
Autor |
Wiadomość |
c1n3k
Stanowisko: z-ca kierownika
|
Wysłany: 2016-04-24, 22:29 Anime :)
|
|
|
Tak bardzo jestem ciekawy czy ktoś z Was Biedroneczki/Biedrony ogląda może ANIME ?
Jeśli tak to, które są waszymi ulubionymi i dlaczego.... |
|
|
|
|
DarkSide
Stanowisko: były pracownik
|
Wysłany: 2016-04-24, 22:48
|
|
|
moja córka ogląda, czyta i rysuje anime |
_________________ Życie bez biedronki jest możliwe a do tego wspaniałe!!! |
|
|
|
|
c1n3k
|
Wysłany: 2016-04-24, 23:00
|
|
|
DarkSide napisał/a: | moja córka ogląda, czyta i rysuje anime |
Wiem Ogląda Anime ale rysuje Mangę |
|
|
|
|
@Maefistofeles25
Sir
|
Wysłany: 2016-04-24, 23:47
|
|
|
Uwielbiam, właśnie jestem po Pyrkonie. Fairy tails, Dbz, high Scholl dxd, full metal alhemist brotherhood i wiele innych. |
|
|
|
|
DarkSide
Stanowisko: były pracownik
|
Wysłany: 2016-04-25, 06:49
|
|
|
c1n3k, skąd wiesz ? |
_________________ Życie bez biedronki jest możliwe a do tego wspaniałe!!! |
|
|
|
|
@Maefistofeles25
Sir
|
Wysłany: 2016-04-25, 07:28
|
|
|
Manga to japoński styl rysowania , a anime to ekraznizacja. Manga (jap. 漫画?) – komiks, obraz, rysunek, szkic, karykatura[1]. Japońskie słowo wywodzące się ze sposobu ozdabiania rycin i innych form sztuki użytkowej. Współcześnie używane poza Japonią oznacza japoński komiks[1].
Manga wyewoluowała z połączenia ukiyo-e i wschodniego stylu rysowania, a swoją obecną formę przybrała krótko po II wojnie światowej. Manga jest drukowana głównie w czerni i bieli, nie licząc okładek i ewentualnie kilku pierwszych stron.
Anime (jap. アニメ?) – skrócone angielskie słowo animation (jap. アニメーション animēshon?) oznaczające film animowany. W Japonii terminem tym określa się wszystkie filmy i seriale animowane, bez względu na kraj ich pochodzenia. Poza Japonią słowo anime służy do określenia japońskich filmów animowanych oraz stylu japońskiej animacji[1]. Istniejąca również teoria o pochodzeniu terminu anime od francuskiego słowa animé (animowany) lub les dessins animés (animowane obrazy)[2] jest dyskusyjna[1]. Obie formy – pierwotna animēshon i skrócona anime – są rozpoznawane przez Japończyków[3][4]. Po raz pierwszy terminu anime użył japoński teoretyk filmowy Taihei Imamura w latach 40. XX wieku, zastępując nim dotychczasowe określenie manga-eiga (jap. 漫画映画 |
|
|
|
|
~ewamarchewa
Stanowisko: kasjer
|
Wysłany: 2016-04-26, 22:24
|
|
|
Polecam "Wilcze dzieci"(Ōkami Kodomo no Ame to Yuki) porwał mnie bez reszty choć nie jestem fanką gatunku. Bardziej dla dorosłych. |
|
|
|
|
|