Wolna niedziela ? Czy też nie ? Dyskusja + Ankieta |
Wolna Niedziela od Handlu |
Jestem za !! |
|
[ 247 ] |
Jestem przeciwny |
|
[ 15 ] |
Jest mi to obojętne |
|
[ 10 ] |
|
Głosowań: 272 |
Wszystkich Głosów: 272 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
@Skiter1991
Robot
Stanowisko: klient
0
0
|
|
|
|
|
#tmen
Stanowisko: były pracownik
0
0
|
Wysłany: 2016-04-14, 08:50
|
|
|
Co nas obchodzą Węgry? My jesteśmy w Polsce!!! Niedziela powinna być dla rodziny a nie dla handlu co mam kupić w niedziele kupie w sobotę. |
|
|
|
|
@Skiter1991
Robot
Stanowisko: klient
0
0
|
Wysłany: 2016-04-14, 12:11
|
|
|
tmen napisał/a: | Co nas obchodzą Węgry? My jesteśmy w Polsce!!! Niedziela powinna być dla rodziny a nie dla handlu co mam kupić w niedziele kupie w sobotę. |
Jak byś czytał wcześniejsze posty to byś wiedział. |
|
|
|
|
gosia4237
Stanowisko: z-ca kierownika
2
0
|
Wysłany: 2016-04-14, 15:56
|
|
|
Jestem za wolną niedzielą kiedys w sobotę były sklepy otwarte do 13 niedziele były wolne i wszyscy żyli tylko mi żal emerytów co będą robić w niedziele po Kościele chyba wreszcie będą chodzić na spacery i się dotlenia a nie ploty w sklepie między jedną a druga alejką |
|
|
|
|
Mariano
0
0
|
Wysłany: 2016-04-14, 20:13
|
|
|
stare baby wracające z kościoła to największe hipokrytki. kościół wyraźnie potępia handel w niedzielę, a osoby wracające z mszy stanowią lwią część klientów w niedzielę. taka nasza mała polska hipokryzja;) |
|
|
|
|
~Rufin
Stanowisko: kasjer
0
1
|
Wysłany: 2016-04-21, 14:00
|
|
|
15 osób za pracą w niedziele, pozdrawiam komunistów i ich dzieci to już nie chodzi o wiare w Boga. Tu chodzi najbardziej o najbliższych, bo wolne prawie wszyscy mają w niedziele. Po co mi wolne w czwartek,albo w poniedziałek. |
_________________ Jeżeli przechodzisz przez piekło-nie zatrzymuj się |
|
|
|
|
@kluq
Stanowisko: centrum dystrybucyjne
1
1
|
Wysłany: 2016-04-21, 20:04
|
|
|
Po to aby uprawiać sex pół dnia gdy chata wolna, po to aby z żoną zerwać się na zakupy nim dzieciarnia wróci ze szkoły, po to aby z dzieciarnią iść do lekarza, po to aby z dzieciarnią zrobić sobie wagary i wypaść gdzieś gdzie bez kolejek zobaczyć co chcemy zobaczyć, po to aby załatwić coś w urzędzie itp itd |
_________________ Niejeden, komu się wydaje, że umie mówić, po prostu nie umie milczeć. Epicharm |
|
|
|
|
~Rufin
0
0
|
Wysłany: 2016-04-21, 21:26
|
|
|
kluq napisał/a: | Po to aby uprawiać sex pół dnia gdy chata wolna, po to aby z żoną zerwać się na zakupy nim dzieciarnia wróci ze szkoły, po to aby z dzieciarnią iść do lekarza, po to aby z dzieciarnią zrobić sobie wagary i wypaść gdzieś gdzie bez kolejek zobaczyć co chcemy zobaczyć, po to aby załatwić coś w urzędzie itp itd | A to co nie możesz seksu uprawiać w nocy? Poza tym przy wolnej niedzieli będzie Ci wypadał jeden dzień w tygodniu wolny przynajmniej. Te same rzeczy co wymieniłeś można spokojnie zrobić od pon do soboty,czy przed drugą zmianą... A chyba że w centrum jest tylko 1 zmiana, no to jeśli tak to pozazdrościć normalnych godzin pracy
Z dzieciarnią do lekarza masz spokojne 2 dni na dziecko plus użetki,plus takie coś to można na drugich zmianach załatwiać. Z dzieciarnią zrobić wagary?Ach no to bardzo poważny argument żeby niedziele byly zajęte, bo przecież wtedy mają szkołe nie ?
Na szczęście, wszystko do tego zmierza, że w tym momencie prawica jest u władzy i wszystko idzie w ludzkim kierunku.
Kiedyś walczono o wolne soboty, a niektórzy nadal w tych czasach chcą zajęte niedziele. Nie wierze w niektórych ludzi,poważnie.
Kwestia gospadarcza jest tu największą ściemą, eby w Polsce rozwineła się gospodarka potrzebne są niskie podatki, a nie zapipsz w niedziele. |
|
|
|
|
@kluq
Stanowisko: centrum dystrybucyjne
1
1
|
Wysłany: 2016-04-21, 22:11
|
|
|
Są dwie zmiany dzień i noc a wagary są aby nie stać w kolejkach które są w niedzielę, bo każdy jedzie w niedzielę nie korzystam z uż i tym podobnych, bo nie mam takiej potrzeby a co do sexu w nocy to nie wiem jak Ty ale ja mam piękną żonę i nie muszę tego z nią robić po ciemku Jedna góra dwie niedziele mi w zupełności wystarczają, resztę mogę pracować |
_________________ Niejeden, komu się wydaje, że umie mówić, po prostu nie umie milczeć. Epicharm |
|
|
|
|
~Rufin
0
0
|
Wysłany: 2016-04-21, 22:25
|
|
|
Słuchaj no jest cos takiego jak światło, taki tam wynalazek Poza tym co to w ogóle za argument,wobec argumentu innych, że chcą się cały dzień widzieć ze swoimi żonami i dziećmi? U nas w niedziele są najmniejsze utargi, przyjdź sobie w piątek wieczorem.
Dla mnie to jest żałosne jak ktoś chce mieć zajętą niedziele. Wszyscy moi znajomi niedziele mają wolną,dosłownie wszyscy. |
Ostatnio zmieniony przez Rufin 2016-04-21, 22:28, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
DarkSide
0
0
|
Wysłany: 2016-04-21, 22:27