"Plaga"odejść |
Autor |
Wiadomość |
#Seven of Nine
Stanowisko: z-ca kierownika
|
Wysłany: 2016-03-19, 18:55 "Plaga"odejść
|
|
|
Zastanawiam się czy na wszystkich sklepach i we wszystkich rejonach dzieje się tak jak u mnie że w ciągu miesiąca złożyło wymówienia kilka osób (3)a kolejne 3-4 całkiem serio rozważają taką możliwość nie tylko kasjerzy ale także zastępcy,opisana sytuacja to tylko dwa sklepy w moim rejonie.Myślę że jak tak pójdzie dalej to nie zahamują tego nawet ostatnie podwyżki. Napiszcie proszę co myślicie na ten temat. |
|
|
|
|
@krzysieq
0
0
|
Wysłany: 2016-03-19, 19:42
|
|
|
U nas 2 osoby juz poszły na maciezynskie a kolejna planuje w czerwcu. Sa to 3 najmocniejsze osoby. Jak tak dalej pójdzie to zostana sami nowi którzy po 2 miesiącach nie wiedza gdzie leżą sery a 3 kartony wkładają -liczyłem- 18 minut |
|
|
|
|
@Gazela34
Stanowisko: kasjer
0
0
|
Wysłany: 2016-03-19, 19:44
|
|
|
krzysieq napisał/a: | ..3 kartony wkładają -liczyłem- 18 minut |
Może chcą być dokładne |
|
|
|
|
@krzysieq
0
0
|
Wysłany: 2016-03-19, 19:51
|
|
|
No nie wiem zostawiłem jednej na chemii 3 indeksy pojechałem dalej na kawy ciastka i z ciekawosci liczyłem za ile do mnie przyjdzie. Wyszło 18 min i przyszła jak zabrałem kolejna skladanke. |
|
|
|
|
@Gazela34
0
0
|
Wysłany: 2016-03-19, 19:58
|
|
|
Może było WC ? |
|
|
|
|
@krzysieq
0
0
|
Wysłany: 2016-03-19, 20:01
|
|
|
Akurat droga do wc nie wchodziła bo prowadzi obok kaw chyba ze na rampie robiła ok juz nie zbaczajmy z tematu |
|
|
|
|
~Elfenomeno90
Stanowisko: klient
0
0
|
|
|
|
|
#poszukiwaczka
0
0
|
Wysłany: 2016-03-19, 20:42
|
|
|
U nas bardziej zwolnienia... i to te od psychiatry. Chociaż wypowiedzenia tez się pojawiają. Dużo osób o tym mówi ze chcą rezygnować bo mają już dość. |
|
|
|
|
~Elfenomeno90
0
0
|
Wysłany: 2016-03-19, 20:46
|
|
|
Mam sporo znajomych wsrod pracownikow jeronimo i rozmawiamy ostatnio na temat naszej firmy dosyc czesto wszyscy chca odchodzic ale nci dziwnego skoro firma nas traktuje jak idiotow na moim sklepie od 4 miesiecy nie ma premi tajemniczy ponizej 50 % a problemy wynajduje rozne od tego ze pracownik nie poweidzial dzien dobry na kasie jakis czas temu przyslo ze w wejsciu bylo brudno gdzie z rana z kierowniczka przed praca stalismy palilismy fajke i zbieralismy z wozkow to co bylo paragony itd i za kilka dni przychodzi wynik ze w wejsciu bylo brudno przed sklepem tez a to bylo w ten dzien wlasnie co to sprzatalismy malo tego przed jego wizyta dzien czy dwa bylo tam wszystko myte od szyb po odbojnice lsnilo a on takiego psikusa nam dal:)Czloweik sie stara z c alych sil zeby bylo jak najlepiej a oni i tak nas maja za nic i tak i dostaje sie gola wyplate 1500 zl gdzie jak sie zatrudnialem pamietam jakeis 3 lata temu dostalem na caly etat umowe po 3 mies to bralem 1700 zl a teraz po 3 latrach dostaje 1500 od 5 mies zal patrzec |
|
|
|
|
DarkSide
Stanowisko: były pracownik
0
0
|
Wysłany: 2016-03-19, 20:47
|
|
|
krzysieq napisał/a: | 3 kartony wkładają -liczyłem- 18 minut |
I marnowałeś czas mogąc robić co innego... |
_________________ Życie bez biedronki jest możliwe a do tego wspaniałe!!! |
|
|
|
|
@krzysieq
0
1
|
Wysłany: 2016-03-20, 03:58
|
|
|
DarkSide napisał/a: | krzysieq napisał/a: | 3 kartony wkładają -liczyłem- 18 minut |
I marnowałeś czas mogąc robić co innego... |
Jak manowalem przecież pisałem ze z kawami i słodyczami pojechałem... zetknięcie na zegarek zabralo mi dosłownie 4 sek to raczej nie duzo... |
|
|
|
|
biedronkaaa
Stanowisko: kierownik sklepu
0
0
|
Wysłany: 2016-03-20, 05:00
|
|
|
krzysieq napisał/a: | U nas 2 osoby juz poszły na maciezynskie a kolejna planuje w czerwcu. Sa to 3 najmocniejsze osoby. Jak tak dalej pójdzie to zostana sami nowi którzy po 2 miesiącach nie wiedza gdzie leżą sery a 3 kartony wkładają -liczyłem- 18 minut |
Nowi zazwyczaj wolniej pracują bo są źle przeszkoleni!
Zamiast pisać na forum to może lepiej by było bezpośrednio pogadać z nowymi kasjerami.... Jeszcze raz wytłumaczyć itd.
Ja mam też duzo Nowych kasjerow, jedni szybko się uczą drudzy wolniej... |
|
|
|
|
@Skiter1991
Robot
0
0
|
Wysłany: 2016-03-20, 12:36
|
|
|
Plaga odejść nie zależy aż tak od zarobków jak by to się mogło wydawać, ale od ATMOSFERY w pracy, jest to udowodnione że człowiek woli zarabiać mniej na tym samym stanowisku niż w innej firmie ale mieć komfort psychiczny, niestety JMP w większości placówek tego komfortu nie gwarantuje, wręcz odwrotnie, naciska jeszcze bardziej i to jest główny powód odchodzenia pracowników, zwłaszcza tych długoletnich. |
|
|
|
|
#Seven of Nine
0
0
|
Wysłany: 2016-03-20, 13:10
|
|
|
Sądzę że wszyscy mają sporo racji w swoich wypowiedziach,nie tylko kasa się liczy(jak nam płacą nie muszę nikomu mówić)atmosfera w pracy to też ważną sprawą bo jak przed pracą człowiek jest już zestresowany to jak tu się zmotywować,moim zdaniem są też wśród nas osoby którym zwyczajnie nie chce się pracować i żeby nie wiadomo ile zarabiali to i tak znajdą powód do UŻ L4(ale to zupełnie inny temat) albo inny by nie przyjść,inną sprawą jest też to że w ciągu tych nie co ponad dwóch lat które pracuję w B przybyło sporo zadań do wykonania jakieś nowe akcje promocyjne wykładanie towaru sprzątanie itp,ja np jeszcze oprócz typowych obowiązków kasjera (od kasy po robienie cen)przyjmuję dostawy łącznie z wystawianiem MM.Moim zdaniem najlepszą "ich" (zarządu)ostatnią zagrywką była ostatnia akcja z podpisywaniem "tego świstka" że zapoznałem się z obowiązkami na pierwszej alejce(odniosłem wrażenie że to jakiś haczyk na nas).Dochodzę do wniosku że powodem odejść większości ludzi jest po prostu przeciążenie obowiązkami no i oczywiście nie adekwatne do ilości zadań wynagrodzenie a w takiej sytuacji o dobry nastrój i motywację znacznie trudniej+"kiepski"KR i mamy to co mamy=fala wypowiedzeń. |
|
|
|
|
+marta1
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4494
1
0
|
Wysłany: 2016-03-20, 13:41
|
|
|
Na moim rejonie w ciągu ostatnich trzech lat rotacja bardzo duża , nie ma sklepu na którym jest pełna obsada , brakuje i kasjerów i zks . Młodzi którzy przychodzą nie zostają długo . Starsi stażem też uciekają , zostają tylko weterani ale też nie na długo bo wiadomo |
|
|
|
|
|