konsola PS4 |
Autor |
Wiadomość |
Kamil32
Stanowisko: klient
|
Wysłany: 2016-02-28, 14:05 konsola PS4
|
|
|
witam jakiś czas temu (około 4 miesięcy) kupiłem konsole w biedronce, mam pytanie odnośnie zwrotu konsoli do sklepu (posiadam paragon) i odebraniu za nią pieniędzy? czy istnieje taka możliwość?
Z góry dziękuje za odpowiedź Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#etna75
Stanowisko: z-ca kierownika
0
0
|
Wysłany: 2016-02-28, 14:10
|
|
|
Ale czemu chcesz zwracać mą jakąś wadę jest uszkodzona czy po prostu już jej nie chcesz |
|
|
|
|
Kamil32
0
1
|
Wysłany: 2016-02-28, 14:14
|
|
|
Konsola lubi się przegrzewac, ale głównym powodem jest brak czasu na granie |
|
|
|
|
skazany24 [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-02-28, 15:05
|
|
|
Telefon tez sie grzeje. Nie ma mozliwosci zwrotu sprzętu elektronicznego tylko i wylacznie dp naprawy na gwarancje. |
|
|
|
|
DarkSide
Stanowisko: były pracownik
2
0
|
Wysłany: 2016-02-28, 17:25
|
|
|
No tak utopione pieniądze w konsoli, pograł pograł i się znudziło to trzeb zwrócić. Klasyka przypadłości klientów w Biedronie. Po prostu brak słów.... |
_________________ Życie bez biedronki jest możliwe a do tego wspaniałe!!! |
|
|
|
|
Kamil32
0
2
|
Wysłany: 2016-02-28, 17:50
|
|
|
Haha Wyczuwam ból d*** tylko nie wiem z jakiego powodu, poza tym nie pytałem nikogo o opinię w tej sprawie tylko odpowiedź na pytanie skoro biedronka ustala sama reguły na zwroty towaru i odbiór pieniędzy lub naprawę to nie rozumiem czemu kasjer ma jakieś zastrzeżenia do tego. :D |
|
|
|
|
DarkSide
2
0
|
Wysłany: 2016-02-28, 17:58
|
|
|
Kamil32, a ja wyczuwam chamstwo i próbę wyłudzenia, i na miejscu takie ks lub zks zgłosiłbym to na policję, forum czyta całą polska. Więc nie zdziw się jak pójdziesz do biedry z taką konsolą, ludzie już dobrze będą wiedzieć co robić z takim "miłym" klientem. |
|
|
|
|
biedronkaaa
Stanowisko: kierownik sklepu
1
0
|
Wysłany: 2016-02-28, 18:18
|
|
|
Nikt o zdrowych zmysłach nie zwróci ci gotówki za używaną konsole! To nie jest 100-200 zł
Wątpię by ktoś wziął na siebie taką odpowiedzialność!
Nie masz czasu na granie a powiadasz że konsola się przegrzewa, dziwna sprawa
Sprzedaj na allegro albo olx i zastanów się następnym razem jak będziesz kupować sprzęt o takiej wartości! |
|
|
|
|
#Seven of Nine
Stanowisko: z-ca kierownika
0
0
|
Wysłany: 2016-02-28, 18:34
|
|
|
Jeśli owa konsola jest w jaki kolwiek sposób jest nie sprawna lub któraś z jej "funkcji" nie działa to radzę reklamować na podstawie przepisów o niezgodności towaru z umową ale jeśli chodzi o zwykły zwrot "bo mi się znudziła"to moim zdaniem możesz zapomnieć,w "moim"sklepie była sytuacja że klient chciał zwrócić jakiś syntezator czy coś takiego po roku od zakupu ale KS prawie go wyśmiał. |
|
|
|
|
Włodarz
0
0
|
Wysłany: 2016-02-28, 19:30
|
|
|
Jeśli towar jest kompletny, nie widać na nim że był używany w oryginalnych foliach itd to mnożna przyjąć ale jeśli widać na nim skutki użytkowania go to sorry masz bok dzwoń sobie tam, pisz do nich.
To jest wina sklepów że godzą się na zwroty towarów ponie wiadomo jakim czasie. |
_________________ If you were a king up there on your throne,
would you be wise enough to let me go. |
|
|
|
|
skazany24 [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-02-29, 11:09
|
|
|
Ludzka głupota nie zna granic=) Ale coz skoro klienci maja pretensje nawet o to ze im towarów nie pakujemy=) |
|
|
|
|
#sweetboy1989
0
0
|
Wysłany: 2016-02-29, 15:47
|
|
|
DarkSide napisał/a: | Kamil32, a ja wyczuwam chamstwo i próbę wyłudzenia, i na miejscu takie ks lub zks zgłosiłbym to na policję, forum czyta całą polska. Więc nie zdziw się jak pójdziesz do biedry z taką konsolą, ludzie już dobrze będą wiedzieć co robić z takim "miłym" klientem. |
Na policję? Nie przesadzacie? I ciekawe, kto by się śmiał, jak klient zadzwoniłby do BOK-u, a tam powiedzieliby, że może oddać, co w przypadku polityki Biedronki jest raczej pewne. |
|
|
|
|
@kluq
Stanowisko: centrum dystrybucyjne
0
0
|
Wysłany: 2016-02-29, 16:38
|
|
|
To niech zadzwoni i powie, że towar jest w pełni sprawny tylko się znudził a zobaczymy co mu powiedzą. Ja nie odzyskałem kasy za mp3 mimo, że posiadała wadę fabryczną ale serwis miał na ten temat inne zdanie i dupa. Okres dwóch lat minął i koniec. |
_________________ Niejeden, komu się wydaje, że umie mówić, po prostu nie umie milczeć. Epicharm |
|
|
|
|
DarkSide
0
0
|
Wysłany: 2016-02-29, 16:49
|
|
|
sweetboy1989, po pierwsze w życiu bym nie zwrócił takich pieniędzy, no ludzie miejcie rozum, od razu na gwarancje i do serwisu. !!
A poza tym:
oszustwo (art. 286 § 1 K.k.): „kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8”. Głównym motywem działania sprawcy, tego rodzaju przestępstwa jest uzyskanie korzyści majątkowej w drodze doprowadzenia innej osoby do niekorzystnego rozporządzenia mieniem przez wprowadzenie jej w błąd albo wyzyskanie błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranej czynności. Istota tego przestępstwa polega więc na posłużeniu się fałszem, który w literaturze określa się mianem czynnika sprawczego, który ma doprowadzić pokrzywdzonego do podjęcia niekorzystnej decyzji majątkowej. Taki sposób rozumienia przepisu pozwala odróżnić przestępstwo oszustwa stypizowane w art. 286 K.k., od zaboru, a nadto od innych przestępstw podobnych, tj. przestępstw skierowanych przeciwko mieniu. |
|
|
|
|
+marta1
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4494
0
0
|
Wysłany: 2016-02-29, 17:06
|
|
|
sweetboy1989, tak jak pisze kluq, i DarkSide, i dodam jeszcze że może nie wszyscy zauważyli ale polityka Biedronki się zmieniła jeśli chodzi o taki sprzęt . nie ma się co obrażać i wymądrzać tylko przed zakupem sprzętu elektronicznego tego typu jak konsola , laptop czy inny drogi gadżet dwa razy a jak to za mało to i trzy razy zastanowić . |
|
|
|
|
|