Daty waznosci na kolektorze |
Autor |
Wiadomość |
janekd71
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączył: 05 Sie 2015 Posty: 15 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: 2016-02-18, 13:11 Daty waznosci na kolektorze
|
|
|
Witam-jak u was na sklepach-kierownictwo wymyslilo wbijanie dat przydatnosci na kolektorze po to by zaoszczedzic pozniej czas w tygodniu-dityczy glownie nabialu ale i tez miesa-czekam na komentarze |
_________________ ) |
|
|
|
|
#poszukiwaczka
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 28 Lis 2014 Posty: 94
0
0
|
Wysłany: 2016-02-18, 13:14
|
|
|
U nas już jest tak od dawna. Zawsze w niedziele rano spisuje my cała chłodnie. Terminy które będą kończyły się w danym tyg |
|
|
|
|
+marta1
Stanowisko: klient
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4494
0
0
|
Wysłany: 2016-02-18, 13:17
|
|
|
niestety ale to nie wymysł kierownictwa , a stety to bardzo usprawnia i pozwala zaoszczędzić czas |
|
|
|
|
@david88
Stanowisko: klient
Dołączył: 30 Wrz 2014 Posty: 171
0
0
|
Wysłany: 2016-02-18, 14:14
|
|
|
u mnie kiedyś też przy robieniu chłodni wbijaliśmy do kolektora terminy,a pozniej było drukowane z kompa co jest do zdjęcia w danym dniu ,jednak od 2-3miesiecy odstapilismy od tego i co poniedzialek jest sprawdzana i spisywana chłodnia do kalendarza |
|
|
|
|
DarkSide
Stanowisko: były pracownik
Dołączył: 22 Sty 2011 Posty: 3461 Skąd: Polska
0
0
|
Wysłany: 2016-02-18, 16:25
|
|
|
janekd71, pierwsze słysze żeby mięso co ma krótką datę klepać do kolektora ? hmmm ale chłodnia owszem i to bardzo dobry pomysł :D |
_________________ Życie bez biedronki jest możliwe a do tego wspaniałe!!! |
|
|
|
|
@realistka
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 05 Lis 2012 Posty: 229
0
0
|
Wysłany: 2016-02-18, 17:12
|
|
|
My już od dawna wbijamy co tydzień daty do kolektora z chłodni, czasami nawet batony z kas albo chipsy jak wpadną w rękę, a mają datę taką, że możemy zapomnieć. Pieczywa, chłodziarki o/w ani mięsa nigdy. Wieczorem lecę z kolektorem, a ranna zmiana z wydrukiem z marketu bo nie jeden raz się okazało, że w kolektorze danego indeksu nie było ale był komputerze. Wolimy sprawdzać po sobie, choć nie ukrywam, że i tak jakieś pojedyncze rzeczy się zawieruszą i znajdujemy przy następnym wbijaniu do kolektora .^. |
|
|
|
|
@żuczek1
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączyła: 09 Maj 2015 Posty: 297
0
0
|
Wysłany: 2016-02-18, 19:17
|
|
|
My też wbijamy raz w tygodniu całą chłodnię oprócz mięsa owszem zaoszczędzamy dzięki temu dużo czasu ale ciężej wyłapać przeoczenia a te zawsze się zdarzają |
|
|
|
|
janekd71
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączył: 05 Sie 2015 Posty: 15 Skąd: Małopolska
0
0
|
Wysłany: 2016-02-19, 03:14
|
|
|
Panie moderatoprze-sa miesa sa maja dluzszy termin waznosci np schab ze sliwka lub in outowe poddane obrobce juz cieplnej pozdrawiam |
_________________ ) |
|
|
|
|
DarkSide
Stanowisko: były pracownik
Dołączył: 22 Sty 2011 Posty: 3461 Skąd: Polska
0
0
|
Wysłany: 2016-02-19, 08:38
|
|
|
janekd71, ja wiem że są są ale chodzi mi o sam fakt że mięso wklepujecie bo na ogół tego się nie robi |
_________________ Życie bez biedronki jest możliwe a do tego wspaniałe!!! |
|
|
|
|
@moli
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 16 Maj 2010 Posty: 309
0
0
|
Wysłany: 2016-02-19, 10:17
|
|
|
U nas kierownik wbija codziennie podczas wykładania towaru do chlodni, odkładamy po jednej rzeczy do wozka a on wbija je w kolektor. Ale czesto jakas pojedyncza rzecz sie znajdzie nie wbita. Lepiej zeby raz tygodniu przelecial cała chlodnie tak jak u was Bo dziennie jest tak okolo 70 indeksow do sprawdzenia to tez troche czasu schodzi. |
|
|
|
|
@david88
Stanowisko: klient
Dołączył: 30 Wrz 2014 Posty: 171
0
0
|
Wysłany: 2016-02-19, 11:52
|
|
|
no u mnie też kiedyś wbijaliśmy codziennie przy robieniu chłodni ,ale zdarzało sie tak jak pisze realistka że przy wydruku często brakowało indeksów i rowniez bylo zdejmowanie wieczorem a rano ktos sprawdzał jeszcze raz.My jednak odstąpiliśmy od tego bo zdarzało się że to strata czasu na podwojne sprawdzanie terminow jak tu towar czeka do zrobienia a rąk do pracy brakuje |
|
|
|
|
|