Nasza-Biedronka.pl Strona Główna

Nasza-Biedronka.pl

Nieoficjalne i prywatne forum dla pracowników i klientów Biedronki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Specjalista od pierwszej alejki-sklepy testowe
Autor Wiadomość
tadam 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 06 Gru 2012
Posty: 677
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-02-06, 17:20   

Edytujecie w kolektorze godz zakończenia rozmrażania?
Np.wyciągnęłam pączka o 11 zeskanowałam ,a o 13 Ks robiła zamówienie i kolektor był niedostępny. wiem,że można edytować godzinę ,bo zmieniłam później w kolektorze na 13 ale czy to zgodne z procedurą ,bo tego nikt nie wie?
 
     
@moli 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 16 Maj 2010
Posty: 309
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-02-06, 18:51   

U nas edytujemy ;) Ja jak rozmrażam to zawsze od razu zakończam rozmrazanie, kierowniczka nam tak kazała :P
  Ocena JMP: 6/10
     
+marta1 

Stanowisko:
klient

Pomogła: 1 raz
Dołączyła: 13 Gru 2011
Posty: 4494
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-02-06, 19:26   

Ja jak dorwę kolektor to też od razu wszystko wpisuję , kto by pamiętał później o pączku :D
 
     
tadam 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 06 Gru 2012
Posty: 677
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-02-06, 19:59   

Hmm.. dobry pomysł :) Się ostatnio zastanawiałam czy można do przodu,ale w papierowej wersji kierowniczka zabroniła nam wypisywać od razu początek i koniec :rool:
A na komputerze w podglądzie widać tą prawdziwą godz o której skanujemy i że jest edytowany?sprawdzał Ks albo zks ?
 
     
+marta1 

Stanowisko:
klient

Pomogła: 1 raz
Dołączyła: 13 Gru 2011
Posty: 4494
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-02-06, 20:05   

W kkw też wypełnialiśmy wszystko od razu .
 
     
tadam 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 06 Gru 2012
Posty: 677
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-02-06, 20:11   

My po szkoleniu z pieczywa już nie.Wszystko według procedur Po dwóch godzinach sprawdzić czy jest rozmrożony i dopiero wpisać Był nawet u nas ten trener-szkoleniowiec z pieczywa i O/W i sprawdzał wszystko.
 
     
+marta1 

Stanowisko:
klient

Pomogła: 1 raz
Dołączyła: 13 Gru 2011
Posty: 4494
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-02-06, 20:23   

Tak tak u nas też chwilowo teoria była górą ale niestety w praktyce bywało tak że zapominało się , bo przecież nie sposób jest pilnować kiedy upłyną te dwie godziny jeśli masz na głowie ten cały bajzel
 
     
~ewamarchewa 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 24 Kwi 2015
Posty: 42
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-02-06, 22:27   

Moim skromnym zdaniem specjalista powinien mieć dodatkową forsę do wypłaty z tytułu możliwych chorób psychicznych. ;/
 
     
Mariano

Stanowisko:
były pracownik

Dołączył: 06 Mar 2015
Posty: 356
0 UP 0 DOWN
Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2016-02-06, 23:37   

taki dodatek to powinien mieć każdy z nas
 
     
87_dRaGoN_87


Stanowisko:
z-ca kierownika

Dołączył: 17 Paź 2012
Posty: 19
6 UP 0 DOWN
Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2016-02-25, 18:03   

Witam

Kolejna porażka wymyślona przez wspaniałych trenerów od pieczywa. Tylko pytanie czy zdają sobie oni sprawę że nas pracujących na zmianie jest 3 czasem 4 osoby z kierownikiem.
I ten wspaniały specjalista pierwszej alejki staje się specjalistą całego sklepu. Bo niema komu robić. A jakby było tego mało to co chwilę wymyślają kolejne pomysły typu "Praca z Celami" I jak można to ogarnąć gdy brakuje ci czasu na podstawy wyłożenie miksów czy kartonowanie sklepu. Nie zapominajmy o inwenturach cząstkowych spowodowane tym że wspaniali pracownicy w DC nie potrafią zapakować towaru lub robią to specjalnie zgodnie z tym co zamówione. Zwroty, zadania tygodnia po 4 strony wymyślane przez wspaniałych DO gdzie ma co stać bo liczy się pieniądz nikt nie patrzy że wszystko drożeje i naród biedniejszy i konkurencja nie śpi, tylko każą zamawiać "Dostępność musi być" i potem tłumacz się z PL jak się nie sprzeda. Jakby mogli to klientowi by wszystko sami wsadzili do koszyka szkoda że nam tak pieniędzy nie pchają na wypłatę tylko kombinują na każdym kroku jak ci urwać z jałmużny. I jaki z tego morał rozmawiając z KR mówiąc że jest ciężko bo jest mało ludzi na zmianie i brakuje czasu na dużo rzeczy to wspaniała KR ci powie że i tak macie dużo etatów. I ców my szaraki możemy pokulić głowę i zapierdalać za dwóch. Mam nadzieję że kiedyś przyjdą czasy że się ktoś tym zainteresuje jak jest mało ludzi do pracy a ile rzeczy do zrobienia. Wstyd i śmiech dla firmy żeby tak mało było personelu na taki sklep i obowiązki to w centrum ludzi jak mrówek. Wstyd i żal. Jeszcze brakuje żeby przychodził KR i z batem nas gnał bo robota stoi. Pozdro dla Uczonych na Wyższych Szczeblach
 
     
#kiki2 

Dołączył: 13 Lis 2010
Posty: 77
Skąd: xxxxxxxxx
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-02-25, 18:53   

:P
87_dRaGoN_87 napisał/a:
Witam

Kolejna porażka wymyślona przez wspaniałych trenerów od pieczywa. Tylko pytanie czy zdają sobie oni sprawę że nas pracujących na zmianie jest 3 czasem 4 osoby z kierownikiem.
I ten wspaniały specjalista pierwszej alejki staje się specjalistą całego sklepu. Bo niema komu robić. A jakby było tego mało to co chwilę wymyślają kolejne pomysły typu "Praca z Celami" I jak można to ogarnąć gdy brakuje ci czasu na podstawy wyłożenie miksów czy kartonowanie sklepu. Nie zapominajmy o inwenturach cząstkowych spowodowane tym że wspaniali pracownicy w DC nie potrafią zapakować towaru lub robią to specjalnie zgodnie z tym co zamówione. Zwroty, zadania tygodnia po 4 strony wymyślane przez wspaniałych DO gdzie ma co stać bo liczy się pieniądz nikt nie patrzy że wszystko drożeje i naród biedniejszy i konkurencja nie śpi, tylko każą zamawiać "Dostępność musi być" i potem tłumacz się z PL jak się nie sprzeda. Jakby mogli to klientowi by wszystko sami wsadzili do koszyka szkoda że nam tak pieniędzy nie pchają na wypłatę tylko kombinują na każdym kroku jak ci urwać z jałmużny. I jaki z tego morał rozmawiając z KR mówiąc że jest ciężko bo jest mało ludzi na zmianie i brakuje czasu na dużo rzeczy to wspaniała KR ci powie że i tak macie dużo etatów. I ców my szaraki możemy pokulić głowę i zapierdalać za dwóch. Mam nadzieję że kiedyś przyjdą czasy że się ktoś tym zainteresuje jak jest mało ludzi do pracy a ile rzeczy do zrobienia. Wstyd i śmiech dla firmy żeby tak mało było personelu na taki sklep i obowiązki to w centrum ludzi jak mrówek. Wstyd i żal. Jeszcze brakuje żeby przychodził KR i z batem nas gnał bo robota stoi. Pozdro dla Uczonych na Wyższych Szczeblach
jak brak ludzi nie rozumiem tego zapraszam do nas 16 kasjerek +4 kierowniczki utarg taki sobie
 
     
87_dRaGoN_87


Stanowisko:
z-ca kierownika

Dołączył: 17 Paź 2012
Posty: 19
0 UP 0 DOWN
Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2016-02-25, 20:19   

Kik2 dla porownania umnie 10 kasjerek 4 kierownikow.
P.S jakie obroty robicie miesiecznie w przyblizeniu?
 
     
@Gazela34

Stanowisko:
kasjer

Dołączył: 17 Cze 2014
Posty: 585
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-02-25, 20:21   

Dokładnie tak jak piszesz !
  Ocena JMP: 5/10
     
87_dRaGoN_87


Stanowisko:
z-ca kierownika

Dołączył: 17 Paź 2012
Posty: 19
0 UP 0 DOWN
Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2016-02-25, 20:31   

Dokladnie dokladnie tyle nas jest obroty krecicmy ok 1.300.000 malo duzo. Nikt nie lezy tylko gonia jak psy i nie daja rady. W tygodniu ponad 30 tys obr. Weekend 50-60 tys. Sredni koszyk 60-70zl. Jest co robic tylka niema kim a nikt tego nie rozumi
 
     
@żuczek1 

Stanowisko:
z-ca kierownika

Dołączyła: 09 Maj 2015
Posty: 297
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-02-27, 11:41   

My mamy 2 mln miesięcznie i 16 kasjerów zdaniem naszego kr jest nas wystarczająco dużo...obecnie 4 osoby są na l 4 bo przy takim obciążeniu pracą ciężko być odpornym i nie chorować :/ i w teorii mamy specjalistę od pierwszej alejki a w praktyce musi też siadać na kasie, wywieźć towar z magazynu i zrobić zwroty bo nie ma nikogo innego żeby się tym zajął :( a niby pierwsza alejka ma być priorytetem...
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


phpBB by przemo