ANKIETA Krzyż Kawalerski Orderu Zasługi RP DLA DYREKTORA |
Czy Prezydent powinien uhonorować orderem Pedro da Silva |
TAK |
|
[ 6 ] |
NIE |
|
[ 79 ] |
JEST MI TO OBJENTNE |
|
[ 15 ] |
|
Głosowań: 100 |
Wszystkich Głosów: 100 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
zz-biedronka
piotr.a
Stanowisko: kierownik sklepu
0
0
|
Wysłany: 2015-08-03, 10:18
|
|
|
Larrikol: nie mam czasu na zabawę ponieważ zajmuję się obecnie poważniejszymi sprawami a chociaż Regulaminem Wynagradzania który w obecnym stanie i zmianach przepisów od 2004r. jest nie zgodny a termin złożenia nowego nas goni.
Co do Was to proponuje osobiste spotkanie przy kawie i wyjaśnienie pewnych kwestii.
Co do Regulaminu Wynagradzania to proponuje osobą które wybierają się na urlop 14 dniowy aby złożyły wnioski do JMP w sprawie wypłaty wynagrodzenia za cas urlopu które może być wypłacone przed rozpoczęciem urlopu ( Regulamin wynagradzania rozdz. 3 punkt 2)
Jeśli 50 tyś. pracowników złoży takie wnioski to jestem ciekaw co JMP na to powie czy dalej będą podtrzymywać swoje stanowisko o nie istnieniu wad formalno-prawnych.
No i tu możemy podyskutować!!!!! |
|
|
|
|
Konto: OFICJALNE - Związki Zawodowe "Solidarność" w Jeronimo Martins
|
|
|
|
|
@Miawka
Stanowisko: z-ca kierownika
0
0
|
Wysłany: 2015-08-03, 10:22
|
|
|
O i tu coś nowego. Nie miałam pojęcia że tak można, kasa przed urlopem na pewno się przyda. Tylko wypłata comiesięczna będzie pomniejszona o wypłacone wynagrodzenie za czas urlopu. Ma to swoje dobre i złe strony. |
_________________ Wierzę magii starych drzew i gwiazd, wierzę magii świata żądz jak zwierz... |
|
|
|
|
Larrikol [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-08-03, 10:25
|
|
|
Za daleka wyprawa jak na samą kawę. Poza tym, nie miałam na myśli siebie.
odp. ZZ-biedronka
Jestem przyzwyczajony do kilometrów więc jak dla mnie nie ma różnicy czy to będzie 500 km czy 800km ważne jest aby sprawy wyjaśnić. |
Ostatnio zmieniony przez zz-biedronka 2015-08-03, 10:45, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
zz-biedronka
piotr.a
Stanowisko: kierownik sklepu
0
0
|
Wysłany: 2015-08-03, 10:27
|
|
|
My nie siedzimy, my pracujemy a to, że obecnie pokazują się informacje na temat JMP to nie dziwne bo nam się politykę przypisywało a tu masz los jest odwrotnie.
Takich ciekawostek jak regulamin wynagradzania jest o wiele więcej ale my chcemy uczciwych warunków płacowych oraz prawdy a nie fikcji.
Jeszcze jedno dodam, że napewno JMP nie chcemy rozwalić tylko chcemy uczciwej polityki Firmy a szczególnie prawdy i współpracy a nie , że związki traktuje się jak piąte koło u wozu i patrzy się aby je zwalczać.
Ktoś ostatnio zasugerował kogo my bronimy ale ta sama sytuacja jest na odwrót i sprawy wyższych próbuje się zamieść pod dywan. |
|
|
|
|
Konto: OFICJALNE - Związki Zawodowe "Solidarność" w Jeronimo Martins
|
|
|
|
|
qweerty [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-08-03, 10:52
|
|
|
Ja tam chetnie odwiedzę i zapewne jest w poblizu biedronka więc mozna poagitować. Co do kady za urlop wyplaconego przed rozpoczeciem to tak jak obiecalismy na pewno o nie wystapimy. |
|
|
|
|
edi-72 [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-08-03, 14:56
|
|
|
|
|
|
|
|
@kluq
Stanowisko: centrum dystrybucyjne
0
0
|
Wysłany: 2015-08-03, 15:48
|
|
|
Dziecinady ciąg dalszy jak widzę. |
_________________ Niejeden, komu się wydaje, że umie mówić, po prostu nie umie milczeć. Epicharm |
|
|
|
|
@Marakesz
Stanowisko: kasjer
0
1
|
Wysłany: 2015-08-03, 15:54
|
|
|
kluq, nie odzywaj się bo dostaniesz order. |
_________________ "Zwierzęta w ogrodzie patrzyły to na świnię, to na człowieka, potem znów na świnię i na człowieka, ale nikt już nie mógł się połapać, kto jest kim." |
|
|
|
|
Larrikol [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-08-03, 15:58
|
|
|
Podobno, warto pielęgnować w sobie dziecko
[ Dodano: 2015-08-03, 17:07 ]
qweerty napisał/a: | Larrikolsama przyznałaś , że nie lubisz związkowców kiedyś w poście |
Nieprawda. Nie napisałam nigdy, że nie lubię zz, jeżeli uważasz inaczej to znajdź ten post - przeproszę. Nie mam za co was lubić, czy nie lubić, ja zwyczajnie zadaję pytania, na które przeważnie nie dostaję jasnej odpowiedzi i wyrażam opinię. Nie zawsze musi się ona zgadzać z Twoją i z reguły tak jest, co też nie oznacza antypatii.
qweerty napisał/a: | mam wrażenie ,że nadal jesteś etatowym pracownikiem JMP tylko na innym stanowisku. | Tak, masz rację. |
|
|
|
|
qweerty [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-08-03, 16:09
|
|
|
masz 2276 postów sama szukaj |
|
|
|
|
#gosiaanna
Stanowisko: były pracownik
1
1
|
|
|
|
|
#boczek_83
Stanowisko: z-ca kierownika
0
0
|
Wysłany: 2015-08-10, 09:51
|
|
|
,, Kolonię od państwa marionetkowego lub protektoratu odróżnia brak niezależnych struktur władzy oraz odrębnych organów prowadzących w jej imieniu politykę zagraniczną. Zarówno pierwsze jak i drugie (jeśli w ogóle istnieją) są podporządkowane metropolii."
https://pl.wikipedia.org/wiki/Kolonia_(geografia_polityczna)
Dziwnie znajome
I tak nie ma co narzekać kiedyś Portugalskie kolonie i Niewolnicy mieli gorzej.
https://www.tvn24.pl/wiad...wie,548465.html
My mamy wodę do picia i nikt nas nie transportuje przez ocean w ładowni statku. |
|
|
|
|
|