Brak premii z powodu błędów krytycznych |
Autor |
Wiadomość |
~tranwkapsulkach
Stanowisko: kasjer
0
0
|
Wysłany: 2015-05-01, 08:59
|
|
|
DarkSide napisał/a: | w nagrode za 3 letni odkop |
8)
kogata napisał/a: | Błędy krytyczne to np. łamanie procedur finansowych, a za takie można wylecieć od razu, nawet bez nagany. Osoba prowadząca zmianę mogła np. zostawić utarg na biurku i wyjść, dodatkowo nie zamykając drzwi do biura (znam taki przypadek). Samo to wystarczy, żeby pracownika zwolnić, nawet dyscyplinarnie. |
Dotyczy to wszystkich procedur finansowych? A jakie są inne błędy krytyczne? Podobno są trzy? Ja odkąd pracuje na sklepie paragoniarza raz mieliśmy i ciekawa jestem na co zwracać największą uwagę |
|
|
|
|
@Kamillo
Stanowisko: z-ca kierownika
0
0
|
Wysłany: 2015-05-01, 13:20
|
|
|
1) Źle zabezpieczona gotówka
2) terminy przydatności na sklepie (minimum 3 rzeczy, nie 3 indeksy)
3) fałszowanie czasu pracy (np. świadczenie pracy bez zeskanowania się)
Formularz audytu powinien być dostępny w biurze |
|
|
|
|
brodacz1989
Stanowisko: były pracownik
0
0
|
Wysłany: 2015-05-01, 13:42
|
|
|
tranwkapsulkach napisał/a: | DarkSide napisał/a: | w nagrode za 3 letni odkop |
8)
kogata napisał/a: | Błędy krytyczne to np. łamanie procedur finansowych, a za takie można wylecieć od razu, nawet bez nagany. Osoba prowadząca zmianę mogła np. zostawić utarg na biurku i wyjść, dodatkowo nie zamykając drzwi do biura (znam taki przypadek). Samo to wystarczy, żeby pracownika zwolnić, nawet dyscyplinarnie. |
Dotyczy to wszystkich procedur finansowych? A jakie są inne błędy krytyczne? Podobno są trzy? Ja odkąd pracuje na sklepie paragoniarza raz mieliśmy i ciekawa jestem na co zwracać największą uwagę |
jeśli przestrzegasz wszystkich procedur zapisanych w podręcznkach to audyt wyjdzie ok, nie ma co sie tak spinac |
_________________ bądźmy ubodzy, ale nie głupi... |
|
|
|
|
@Miawka
0
0
|
Wysłany: 2015-05-01, 17:43
|
|
|
Ja ostatnio zostawiłam przy audytorze klucze do sejfu w szafce z kluczami ale na szczęście nie zdążyłam wyjść z biura. Zwrócił uwagę i sprawdził czy zrobiłam tak innego dnia. I niestety tak ale podarował mi ze względu na to że byłam wtedy zks miesiąc i zwalił winę na zestresowanie :D |
_________________ Wierzę magii starych drzew i gwiazd, wierzę magii świata żądz jak zwierz... |
|
|
|
|
#czorna81
0
0
|
Wysłany: 2015-05-01, 18:09
|
|
|
Każdy się stresuje jak jest audyt |
|
|
|
|
@Miawka
0
0
|
Wysłany: 2015-05-01, 18:10
|
|
|
ja premii za kwiecień nie dostanę z powodu pl |
_________________ Wierzę magii starych drzew i gwiazd, wierzę magii świata żądz jak zwierz... |
|
|
|
|
~tranwkapsulkach
Stanowisko: kasjer
0
0
|
Wysłany: 2015-05-01, 21:09
|
|
|
brodacz1989 napisał/a: |
jeśli przestrzegasz wszystkich procedur zapisanych w podręcznkach to audyt wyjdzie ok, nie ma co sie tak spinac |
Nie spinam się, ciekawość tylko
A ściąganie kasjera z kasy bez asysty ochrony, która jest na zmianie albo przez osobę szkolącą się bez nadzoru kierownictwa, to też krytyczny? |
|
|
|
|
|