Opieka na zdrowe dziecko |
Autor |
Wiadomość |
biedronaaa
Stanowisko: kasjer
0
0
|
Wysłany: 2015-02-19, 13:41
|
|
|
Właśnie kwestia tego, że nie chcę dzwonić rano. Od tygodnia trąbię że potrzebuje ten dzieńwolny i koniec, z dzieckiem nie przyjdę przecież do pracy...
Nigdy nie zadzwoniłam rano i nigdy nie chciałam tego robić, bo kiedyś ktoś mnie postawił w sytuacji, że zadzwonił rano i zostawił mnie samą z mnóstwem roboty na głowie. Nie, nie i jeszcze raz nie.
Ale jeżeli nie docierają żadne argumenty.... ? Jeżeli nie dostanę opieki, to sorry, 'zadzwonię rano'. |
|
|
|
|
+marta1
Stanowisko: klient
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4494
0
0
|
Wysłany: 2015-02-19, 13:45
|
|
|
...czyli nie dogadałaś się z KS ? |
|
|
|
|
@adrianooo
0
0
|
Wysłany: 2015-02-19, 13:50
|
|
|
A nie ma u was czegoś takiego jak prośba o dzień wolny który trzeba wpisać do podajże 15 go każdego m-ca? |
|
|
|
|
biedronaaa
0
0
|
Wysłany: 2015-02-19, 13:52
|
|
|
Marta, jeszcze wszystko przede mną...
Jest coś takiego jak prośba o dzień wolny, jednak dopiero na początku tygodnia dowiedziałam się, że mąż musi pojawić się w pracy (nie nie może wziąć UŻ i DU - taka praca), a prośba o dzień wolny ruszyła dopiero od tego miesiąca - więc dopiero o wolne na marzec... |
|
|
|
|
+marta1
Stanowisko: klient
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4494
0
0
|
Wysłany: 2015-02-19, 13:54
|
|
|
no to może będzie dobrze przygotuj silne argumenty i weź to na spokojnie trzymam kciuki |
|
|
|
|
DarkSide
Stanowisko: były pracownik
0
0
|
Wysłany: 2015-02-19, 14:04
|
|
|
adrianooo napisał/a: | A nie ma u was czegoś takiego jak prośba o dzień wolny który trzeba wpisać do podajże 15 go każdego m-ca? |
jak zauważyłeś jest to prośba którą nie muszą spełnić |
_________________ Życie bez biedronki jest możliwe a do tego wspaniałe!!! |
|
|
|
|
@czarownica25
Stanowisko: z-ca kierownika
0
0
|
Wysłany: 2015-02-19, 14:14
|
|
|
Nie rozumiem w czym twoja ks ma taki problem. biedronaaa, idź normalnie, przy kimś w biurze (wiesz w razie "w" świadek) powiedz że tego i tego dnia cię nie ma bo bierzesz opieke i wszystko. A jak tego dnia zadzwonią po ciebie do pracy to zażycz sobie po powrocie do pracy rozmowy z kr i opowiedz o wszystkim. Dałaś im czas na zmiane grafiku. |
|
|
|
|
Larrikol [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-02-19, 14:51
|
|
|
Wszędzie trzeba byc czlowiekiem, trochę to śmieszne, że nie można się doprosić o jeden dzień wolnego. Łaskę robią, jakbyś co chwila wyskakiwała z jakąś nową prośbą. Nie prosisz o wolne na kosmetyczkę, tylko musisz zająć się dzieckiem i nie jest to sprawa z tych, które można przełożyć, bo dziecko nie zniknie sobie na jeden dzień. Nie wiem, może jesteś zbyt mało stanowcza w rozmowach z ks i może nie do końca odpowiedni przedstawiasz sytuację, ale myślę, że jeśli uprzedzisz, że będziesz zmuszona wziąć UŻ to wtedy łaskawie zmienią Ci grafik. |
|
|
|
|
|