NON FOOD - jak prawidłowo ustawić kosze na małym sklepie |
Autor |
Wiadomość |
~helenaZ
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączyła: 13 Paź 2014 Posty: 28
|
Wysłany: 2014-10-28, 18:14 NON FOOD - jak prawidłowo ustawić kosze na małym sklepie
|
|
|
Pytanie dotyczny Non foodu. A więc muszę się podszkolić w tym temacie. Układać umiem , to żadna filozofia odczytać mapkę. Chodzi mi głównie o to jak najlepiej ustawić kosze. U mnie na sklepie jest tak że "tak, tylko" zawsze stoi w jednym miejscu, a non food przeważnie stawiamy w drugim rzędzie koszy. Problem tkwi w tym że mamy mały sklep i mało miejsca....bardzo często musimy "olać " mapkę żeby cały towar dało się wyłożyć i nie zwozić poprzedniej oferty która jeszcze obowiązuje i tak jak osotanio weszła akcja "włoski tydzień" to przez znicza nie dało się zrobić akcji na 3 kosze tak żeby nie ściągnąć poprzedniej więc zrobiłam na 2 i o to było wielkie hallo w pracy... macie może jakieś rady co do braku miejsca i umieszczania koszy? Lepiej robić tak jak nam przykazują na te 3 kosze i słuchać że się ściągnęło obowiązującą jeszcze akcje czy zrobić na 2 kosze jak się spokojnie mieści i słuchać że jest na 2 kosze a nie na 3. |
_________________ HelenaZ |
|
|
|
|
@Hell
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączyła: 01 Lip 2012 Posty: 2056
0
0
|
Wysłany: 2014-10-28, 18:21
|
|
|
Myślę że dobrze zrobiłaś, wiele sklepów musi tak kombinować z non foodem ale najważniejsze żeby Twoje szefostwo było zadowolone. |
_________________ Ludzie zapomną to co powiedziałeś, zapomną to co zrobiłeś ale nigdy nie zapomną jak poczuli się dzięki Tobie.... |
|
|
|
|
+marta1
Stanowisko: klient
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4494
1
0
|
Wysłany: 2014-10-28, 18:25
|
|
|
No sama wiesz na małym sklepie nie poszalejesz a najważniejsza jest bieżąca oferta więc najpierw musisz ją wyeksponować . A gadanie zawsze będzie , ja na gadanie zawsze odpowiadam że nie musze tego robić jest jeszcze 10 innych osób... |
|
|
|
|
~helenaZ
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączyła: 13 Paź 2014 Posty: 28
0
0
|
Wysłany: 2014-10-28, 18:30
|
|
|
Tylko problem w tym że ks nic nie powiedział bo jest na zl a zks mieli odmienne zdania. Dlatego pytam czy nie macie jakichś sposobów na to...ale jak piszesz że tak jest lepiej niż pakować poprzedni non food to chyba nie ma konkretnego przepisu jak zrobić żeby był dobrze...pozostaje bronić swojej wyobraźni jak ktoś mnie zacznie atakować za ten non food. |
_________________ HelenaZ |
|
|
|
|
+marta1
Stanowisko: klient
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4494
0
0
|
Wysłany: 2014-10-28, 18:36
|
|
|
No nie ma na to przepisu , najważniejsze jest patrzeć na to oczami klienta i być kreatywnym |
|
|
|
|
@Zed
Stanowisko: były pracownik
Dołączył: 24 Lip 2014 Posty: 219
1
0
|
Wysłany: 2014-10-28, 19:31
|
|
|
Spytaj kierownika zmiany jak wg niego ma być ustawiona promocja i tak zrób. Jeśli ktoś będzie miał do ciebie pretensje to powiesz wtedy, że zrobiłeś tak jak kierownik sobie tego życzył. |
|
|
|
|
+marta1
Stanowisko: klient
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4494
0
0
|
Wysłany: 2014-10-28, 20:14
|
|
|
Gorzej jak kierownik nie ma koncepcji |
|
|
|
|
~helenaZ
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączyła: 13 Paź 2014 Posty: 28
0
0
|
Wysłany: 2014-10-29, 18:21
|
|
|
Właśnie tak jak marta napisała - kierownik nie miał koncepcji i liczył na mnie...ale już wiem że wszystkim się nie dogodzi bo jak zapytałam pozostałe kierownictwo co o mojej wizji myślą to powiedzieli że mogłam zdjąć obowiązujący non food ale i tak źle nie było...więc jakbym nie zrobiła to najlepiej nie będzie. Nie pozostaje nic innego tylko nie myśleć o tym i pracować tak jak własny rozum podpowiada. |
_________________ HelenaZ |
|
|
|
|
biedronella33 [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-10-29, 23:50
|
|
|
Ja zawsze pytam co o tym sądzi kierownik zmiany i tak robie i później jest na kierownika, nie na mnie :D |
|
|
|
|
~helenaZ
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączyła: 13 Paź 2014 Posty: 28
0
0
|
Wysłany: 2014-11-03, 13:08
|
|
|
Spryciula :D |
_________________ HelenaZ |
|
|
|
|
|