Nasza-Biedronka.pl Strona Główna

Nasza-Biedronka.pl

Nieoficjalne i prywatne forum dla pracowników i klientów Biedronki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
naleśniki
Autor Wiadomość
Bartosz 
Administrator


Stanowisko:
klient

Dołączył: 13 Gru 2009
Posty: 683
Ostrzeżeń:
 1/3/6
  Wysłany: 2010-02-03, 13:25   naleśniki

wymagane składniki:
- mleko 1 L
- mąka 1/4 kg.
- jajka 2-3 szt.
- cukier (na oko 2-3 duże łyżki stołowe)
- szczypta proszku do pieczenia
- 3 łyżki oleju/oliwy
wszystko dokładnie wymieszać mikserem i możemy zabrać się do smażenia na uprzednio rozgrzanej patelni :)
Osobiście lubię naleśniki bez dżemu chyba że własnej roboty, gdyż inaczej są zbyt słodkie.
Do smarowania gotowych naleśników osobiście polecam serek "Zielona Łąka" z Biedronki w żółtym albo białym opakowaniu za 5.49zł - pycha! :D
_________________

Historia forum i wizja organizacji pracowników.

if you let politicians break the law in an emergency they will create an emergency to break the law. #covid

  :: |
     
~Patrycja.S. 


Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 21 Sty 2010
Posty: 55
Skąd: WOLIN
Wysłany: 2010-02-03, 23:48   

nalesniki pychota
chyba zrobie jutro na obiad...
osobiscie uwielbiam z czekolada i dzemem
_________________
Każda zabawa jest dobra, jeśli tylko potrafisz się w nią bawic .
 
 
     
alinek69 


Stanowisko:
klient

Dołączyła: 13 Sty 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-02-26, 13:27   

właśnie jem ciepłe naleśniki z białym serem >:D
w domu naleśniki robię co piątek :P
 
     
#elitom

Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 68
Wysłany: 2010-05-29, 16:35   

Do masy naleśnikowej dodaje wody gazowanej ,to naruralny spulchniacz.Są puszyste .Smaruje serkiem waniliowym ,na środek łyżka powideł i zawijam ruloniki.To jest niedzielne sniadanie.
 
     
~johaśka 


Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 14 Wrz 2010
Posty: 42
Wysłany: 2011-04-16, 14:52   

a ja robie troszkę inaczej :)

2jajka
2szkl mąki
2szkl mleka (może być nawet 2,5)
łyżeczka proszku do pieczenia, miącham i już :)

naleśniki robię ze wszystkim: mięskiem, szpinakiem, z kurczakiem fetą i szpinakiem, serem, dżemem.....
nawet kiedyś do ciasta dodałam 3-4łyzki kaszki ryżowej bananowej.... smakowały wszystkim :)
 
 
     
@blablo 


Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 02 Paź 2011
Posty: 210
Wysłany: 2011-10-04, 10:08   

1 szkl mleka,
3 jaja
1 szkl mineralnej wody gazowanej,
1,5 szkl mąki
0,5 szkl cukru
cukier waniliowy
trochę oleju do ciasta zamiast na patelnię, smacznego :yeah:
 
     
@fruzia1 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 10 Gru 2012
Posty: 115
Wysłany: 2013-02-04, 16:04   

na farsz polecam gotowane brokuły z usmażonym gyrosem z kurczaka i żółtym serem a do tego sos czosnkowy- palce lizać
  Ocena JMP: 2/10
     
@agaF 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 26 Maj 2012
Posty: 352
Wysłany: 2013-02-08, 17:37   

do każdych naleśników polecam dodać ok. 0,5-1 szklanki wody muszynianki!!! są pulchniejsze
  Ocena JMP: 2/10
     
@fruzia1 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 10 Gru 2012
Posty: 115
Wysłany: 2013-02-08, 20:51   

każda gazowana woda doda pulchności
  Ocena JMP: 2/10
     
+marta1 

Stanowisko:
klient

Pomogła: 1 raz
Dołączyła: 13 Gru 2011
Posty: 4494
Wysłany: 2013-02-08, 21:09   

no bąbelki są fajne ja to jeszcze po wymieszaniu wszystkiego daję tej masie tak ok 40min odpoczynku przed smażeniem wtedy naprawdę wychodzą lekkie :)
 
     
#Chilloutowy

Stanowisko:
z-ca kierownika

Dołączył: 29 Kwi 2011
Posty: 65
Wysłany: 2013-02-27, 15:00   

bez zapachu migdałowego to nie naleśniki :D
:P
_________________
Naprzód cholerne pawiany, chcecie żyć wiecznie? - sierżant USArmy, 1918

Gwardia umiera, ale się nie poddaje!
  Ocena JMP: 5/10
     
asia30
[Usunięty]

Wysłany: 2013-04-06, 18:15   

kiedyś jadłam naleśniki z pasztetem podlaskim :P ale tort naleśnikowy z nutellą wymiata :em29:
 
     
@Mała82 


Stanowisko:
klient

Dołączyła: 15 Paź 2010
Posty: 613
Wysłany: 2013-04-06, 18:52   

Ja jadłam tort naleśnikowy przekładany mięskiem z sosem bolognese i serem. Palce lizać...
 
     
~Wiosenka 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 25 Mar 2013
Posty: 40
Wysłany: 2013-04-07, 16:35   

Ja osobiście uwielbiam naleśniki pod każdą postacią na słodko jak i na słono,można z nimi naprawdę eksperymentować.Bardzo polecam naleśniki z karmelizowanymi owocami leśnymi lub truskawkami ,a na słono z nadzieniem pieczarkowo-serowym pod białą chmurką.Za jakiś czas podam przepisy bo coś mi internet w tej chwili źle chodzi.Pozdrawiam
 
     
biedronka1477

Dołączył: 26 Sie 2012
Posty: 662
Wysłany: 2013-04-07, 16:36   

Właśnie się zbieram żeby zrobić
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


phpBB by przemo