Wizyta w mieście wojewódzkim |
czy zakazywanie rozmów z związkowcami i zgrywanie wizyt |
jest zgodne z prawem i interesem pracodawcy |
|
[ 2 ] |
narusza prawa obywatelskie pracowników i członków związku |
|
[ 49 ] |
nie stwarza działań dyskryminacyjnych |
|
[ 4 ] |
może doprowadzić do dyskryminacji osób które rozmawiają z związkowcami w celu przedstawienia problemów,zapisania się |
|
[ 53 ] |
jest zgodne z polityką etyczną firmy |
|
[ 3 ] |
jest działaniem skrajnie nieetycznym |
|
[ 48 ] |
|
Głosowań: 63 |
Wszystkich Głosów: 159 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
@czarownica25
Stanowisko: z-ca kierownika
0
0
|
Wysłany: 2014-09-05, 05:56
|
|
|
Zed, to raz a dwa niektórzy wolą takie rozwiazanie, ZL jest zaznaczone w świadectwie pracy, które po co sobie zasmiecać. Jak ktoś musi iść, siła wyższa ale jak da się wykurować np. przeziębienie w kilka dni to trzeba korzystać |
|
|
|
|
~25britka
Stanowisko: kasjer
0
0
|
Wysłany: 2014-09-05, 06:40
|
|
|
Macie racje wszystko zalezy od KS jeden da Ci pare dni wolnych wykurujesz sie i wracasz a drugi powiem tak u mnie jak prosisz o jeden dzien wolnego bo masz lekarza z dzieckiem albo sam czekasz na wizyte u specjalisty pol roku to nawet tego jednego dnia nie dostaniesz... A gdzie tam kilka dni na to by wyzdrowiec... |
|
|
|
|
#boczek_83
0
0
|
Wysłany: 2014-09-05, 07:45
|
|
|
Dawanie wolnego dla pracownika żeby się wyleczył a nie szedł na zwolnienie nie jest robieniem łaski tylko tak naprawdę oszczędzaniem godzin pracy. Jeżeli kierownictwo tego nie rozumie to świadczy o ich inteligencji.
Nanoszenie godzin wolnych przed wprowadzeniem zwolnienia jest patologią którą trzeba tępić i ludzi którzy tak robią piętnować. Niestety w wielu przypadkach nawet jak się udowodni coś takiego pozostaje to bez echa i żadnych konsekwencji dla osoby która to zrobiła. Na szczęście można coś takiego łatwo udowodnić i chociaż odzyskać należne ci pieniądze albo godziny pracy które zniknęły |
|
|
|
|
@czarownica25
0
0
|
Wysłany: 2014-09-05, 09:17
|
|
|
Moim zdaniem osoby ktore dopuszczją się nanoszeniem godzin zerowych powinny poleciec dyscyplinarnie. Jeżeli czas pracy jest tak ważny że odbijamy się do domu minute "przed" godziną skończenia pracy a jak się spóźnimy i odbijemy 3 min "po" to telefon do KR ( u mnie tak jest) wiec nanoszenie zer to karygodne przestępstwo. Zresztą o tych zerach wyczytałam z forum bo normalnie nigdy takie machlojki do głowy nie przychodzą. |
|
|
|
|
Robertty [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-09-05, 09:42
|
|
|
dokładnie awantura jest o minutówki a potem robią dokładne takie numery , |
|
|
|
|
@lokii
0
0
|
Wysłany: 2014-09-05, 17:36
|
|
|
jak ja bylem na zl mialem wtedy miec 3 dni 11 godzin i reszte po 9.30 to kr sobie pozmienial na 8 bo jak to powiedzial szkoda godzin ale juz go nie ma w "zespole biedronki" |
|
|
|
|
@czarownica25
0
0
|
Wysłany: 2014-09-05, 21:59
|
|