Nasza-Biedronka.pl Strona Główna

Nasza-Biedronka.pl

Nieoficjalne i prywatne forum dla pracowników i klientów Biedronki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pieczywo
Autor Wiadomość
Coccinella 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 11 Gru 2013
Posty: 6
Wysłany: 2014-01-23, 19:46   Pieczywo

A co sadzicie o pieczywie, ktore teraz jest w Biedronce? Nie chodzi mi o to, ktore wypiekamy na swiezo, a to dostarczane z piekarni.. Po zmianie dostawcy strasznie sie pogorszylo - zwlaszcza bulki.. Grahamki sa malenkie i twarde, a juz szczegolnie smiesza mnie duze bulki :P Wczesniej byly to bulki pszenne.. te ktore sa obecnie nie roznia sie niczym od kajzerek-poza ksztaltem ;/ Pszenna bulka byla smaczna i tresciwa-teraz to pompowane dziadostwo:P
 
     
Larrikol
[Usunięty]

Wysłany: 2014-01-23, 19:48   

Zapewne w każdym mieście jest inna piekarnia... ciężko ocenić i porównać. Akurat u mnie jest w porządku.
 
     
+marta1 

Stanowisko:
klient

Pomogła: 1 raz
Dołączyła: 13 Gru 2011
Posty: 4494
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2014-01-24, 17:45   

u mnie zmiany dostawcy nie było ale czasami zdarza się partia-gniot niedopiecZona i z czarnej mąki :D
 
     
@fruzia1 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 10 Gru 2012
Posty: 115
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2014-01-26, 17:35   

a u nas w zasadzie jakość na niezmiennym poziomie, klienci chwalą ale mnie osobiście tylko grahamki smakują, kajzerki mają prawie zawsze po 50g i przynajmniej ich liczyć nie trzeba u klienta bo wystarczy położyć na wage i od razu wiadomo ile ich tam jest :em29:
  Ocena JMP: 2/10
     
biedronella33
[Usunięty]

Wysłany: 2014-04-13, 22:07   

U nas teraz pod koniec dnia bułki zamieniają się w kamienie :D
 
     
~tranwkapsulkach

Stanowisko:
kasjer

Dołączył: 22 Mar 2014
Posty: 36
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2014-04-19, 22:16   

Ja rzadko kupuję pieczywo w biedronce, ponieważ:
a) gdy kupuję do domu, to zazwyczaj z osiedlowego sklepiku, bo do biedro mam dalej
b) gdy kupuję przed pracą, to raczej gotowce typu czosnkową lub pizzerinkę

Ale dziś kupiłam zapas pieczywka na święta i na wieczór zjadłam kajzerkę - mniamnuśna :) Smakuje mi też chlebek niekrojony, jest ok.
 
     
nomos

Stanowisko:
klient

Dołączył: 30 Cze 2014
Posty: 20
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2014-06-30, 11:31   

Jeżeli chodzi o podkarpacie w moich rejonach to pieczywo jest dobre, nie narzekam na chleb czy też bułki dowożone. Na pewno lepsze pieczywo w Biedronce niż w Tesco,
 
     
~BeataBB 

Dołączyła: 08 Kwi 2011
Posty: 34
Skąd: Opole
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2014-07-01, 08:37   

jaka cena takie pieczywo
 
     
#Jahanna 
Czekam...

Stanowisko:
kierownik sklepu

Dołączyła: 02 Gru 2011
Posty: 102
Skąd: ze wsi
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2014-07-01, 09:02   

https://natemat.pl/107037,swieze-pieczywo-prosto-z-pieca-w-biedronce-lidlu-i-marketach-tak-naprawde-to-mrozona-masa-ktora-pol-roku-lezy-w-magazynie

tak z odskoku ;p
_________________
''Idziemy przez ten świat samotnie, ale jeśli mamy szczęście, to przez jedną chwilę należymy do kogoś
i ta jedna chwila pozwala nam przetrwać całe wypełnione samotnością życie.''
 
     
#vip 

Stanowisko:
były pracownik

Dołączyła: 27 Mar 2012
Posty: 75
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2014-07-01, 11:35   

Jahanna napisał/a:
https://natemat.pl/107037,swieze-pieczywo-prosto-z-pieca-w-biedronce-lidlu-i-marketach-tak-naprawde-to-mrozona-masa-ktora-pol-roku-lezy-w-magazynie

tak z odskoku ;p



Przecież to żadna tajemnica, nie wiem co autor artykułu wniósł nowego z wiedzy na ten temat.
Parówki też są produkowane z różnego rodzaju odpadów mięsnych i nie tylko - każdy o tym wie, a spadku popytu nie widać i "takie dobre"....
W dzisiejszych czasach każdy rodzaj żywności jest naszpikowany różnymi "dodatkami", co też każdy wie - skład surowców jest podany przez producenta więc nie jest tajemnicą.
Piekarz, który się wypowiada w artykule niech opowie o kombinacjach piekarni w wypieku chleba ciemnego tzw.razowego.
  Ocena JMP: 3/10
     
~ladybird8

Stanowisko:
kasjer

Dołączył: 04 Wrz 2012
Posty: 38
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2014-08-26, 19:00   

Trudno się wypowiadać w tym temacie, bo biedronka ma różnych (regionalnych)dostawców pieczywa.
 
     
#vip 

Stanowisko:
były pracownik

Dołączyła: 27 Mar 2012
Posty: 75
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2014-08-27, 11:27   

Nie chodzi o dostawców regionalnych - tylko o pieczywo mrożone do wypieku!
  Ocena JMP: 3/10
     
eugenia1 

Stanowisko:
kierownik sklepu

Dołączyła: 27 Sty 2011
Posty: 22
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2014-08-28, 17:37   

A w naszej biedronce pieczywo jest pyszne no pozdrawiam piekarzy:)
  Ocena JMP: 7/10
     
#argen64


Stanowisko:
klient

Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 61
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2015-03-04, 09:47   

Bułek nie kupuję ale wypowiem się o chlebie. Chleb kupowałem w Biedronie jeszcze kilka miesięcy temu, dopóki nie otwarto w pobliżu sklepu firmowego pewnej piekarni. Mówię zaszaleję, przepłacę :) . Zamiast 1,59 w Biedronie kupiłem w sklepie firmowym za 1,70. Różnica w jakości pieczywa ogromna. Po pierwsze pieczywo z piekarni zupełnie inny smak, o dużo lepszy, po drugie świeżość pieczywa nawet do 2-3 dni. Sprawdzone w czasie świąt Bożego Narodzenia. Po za tym można kupić pół chleba a nie cały, więc finansowo wychodzi tak samo a czasami może i taniej licząc w skali miesiąca. Pozdrawiam.
 
     
ŻarłokTV 

Stanowisko:
klient

Dołączył: 04 Mar 2015
Posty: 1
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2015-03-04, 09:54   

Racja - możliwość kupienia połówki chleba powoduje to, że jesli na dzień zjadasz pół chleba, to codziennie masz chleb ŚWIEŻY :)

A to o czym mówisz, jest pewnie spowodowane tym, że w Biedrze jest chyba wiekszość z ciasta mrożonego wypiekana
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


phpBB by przemo