minutówka- przekroczenie przy 12 h pracy |
Autor |
Wiadomość |
#biedroneczka19
|
Wysłany: 2011-10-17, 12:42 minutówka- przekroczenie przy 12 h pracy
|
|
|
Co wiecie na ten temat? jak ktos zrobi przekroczenie o 1 minute? Jakie sa konsekwencje?:( |
|
|
|
|
@Virus
Stanowisko: były pracownik
0
0
|
Wysłany: 2011-10-17, 13:52
|
|
|
To chyba zależy od tego czy jesteś kasjerem czy jesteś kierownikiem. Jeżeli jesteś kasjerem to pewnie osoba prowadząca zmianę zwróciła Tobie uwagę w mniej lub bardziej kulturalny sposób. Dla kierownictwa wiem ze KR zwraca uwagę. Pewnie prędzej czy później wyjdzie na jaw ze przekroczyłaś o minutę 12 h pracy i dojdzie to do KR ale jeżeli jest to jeden wyjatkowy i odosobniony przypadek, sama rozmowa z KR pewnie wystarczy. |
_________________ Wszyscy gramy do jednej siatki, za 8 groszy!! |
|
|
|
|
askab1
0
0
|
Wysłany: 2014-07-06, 13:19
|
|
|
Mam pytanie!!Zapomniałam wylogować się z marketu i złapało mnie 2 minuty po przepracowanej 12-stce!Jakie konsekwencje mi teraz grożą??Nie wiem czy sama zgłaszać to kr?Bo to było o 5 rano a teraz mam 2 dni wolnego!! |
|
|
|
|
@Hell
Stanowisko: z-ca kierownika
0
0
|
Wysłany: 2014-07-06, 16:09
|
|
|
Co masz na myśli mówiąc złapało? Sczytałaś się i nie wylogowałaś z marketu ? |
_________________ Ludzie zapomną to co powiedziałeś, zapomną to co zrobiłeś ale nigdy nie zapomną jak poczuli się dzięki Tobie.... |
|
|
|
|
@jagodak
Stanowisko: kierownik sklepu
0
0
|
Wysłany: 2014-07-06, 16:20
|
|
|
Trzeba po pierwsze wpisać tą zmianę w korektach ECP.
Dodatkowo opisać sytuację w pamiętniku, jeśli była to jednorazowa sytuacja to KR, nie powinien wyciągać żadnych konsekwencji |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów" Stanisław Lem |
|
|
|
|
#Jahanna
Czekam...
Stanowisko: kierownik sklepu
0
0
|
Wysłany: 2014-07-06, 18:33
|
|
|
Jesli tylko nie wylogowalas sie z marketu to wyjasnienie ze zapomnialas i tyle.. jesli przekroczylas czas pracy to wyjasnienie w pam - jesli sama tego nie zrobisz to jak bd sprawdzala ecp i tak wpisze ze prosi o wyjasnienie.. a czy bd miala wielkie pretensje to juz mysle zalezy od KR natomiast poza pogadaniem sobie raczej po 1 razie nic nie bd.. no chyba ze jest kr "walniety" bo to roznie z ludzmi jest |
_________________ ''Idziemy przez ten świat samotnie, ale jeśli mamy szczęście, to przez jedną chwilę należymy do kogoś
i ta jedna chwila pozwala nam przetrwać całe wypełnione samotnością życie.'' |
|
|
|
|
|