Witam
miesiąc temu wyszłam za mąż i tym samym zmieniłam nazwisko... akt ślubu po kilkukrotnym przypominaniu w końcu po tygodniu czasu został zeskanowany... do tej pory jednak widnieje pod starym nazwiskiem... czy dostane aneks do umowy w związku ze zmianą nazwiska?kiedy mogę się spodziewać zmian w systemie? czy do PZU mam się zgłosić sama z aktem ślubu czy to załatwia pracodawca? zaczynam powoli się w tym gubić.. wszędzie już podpisuje się nowym nazwiskiem tylko w pracy jest po staremu... boje się że pójdę do lekarza i mnie nie przyjmie bo składki idą ciągle na dawne nazwisko...
Poproś Kierownika sklepu albo zastępce żeby wydrukowali ci druk ZUS ZUA do zmiany danych do Zusu w naszej firmie inaczej nie zmienią Tobie tych. Wypełniasz druk kierownictwo skanuje i po sprawie
Do PZU drukuje się normalną deklaracje przystąpienia i zaznaczamy ptaszka w polu "zmiana danych" czy coś w tym stylu (nie pamięta dokładnie jak to jest opisane na druku)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum