urlop na 3/4 etatu |
Autor |
Wiadomość |
~kicior_ek
Stanowisko: były pracownik
0
0
|
Wysłany: 2013-11-12, 18:06
|
|
|
Jedno i drugie jest prawem niezbywalnym, czyli nawet jakby ktoś chciał to nie może się tego oficjalnie zrzec. |
_________________ "Podwładny powinien przed obliczem przełożonego mieć wygląd lichy i durnowaty, tak, by swoim pojmowaniem sprawy nie peszyć przełożonego." Piotr I Wielki - idealne w odniesieniu do wymagań kierowników Biedronki... |
|
|
|
|
@mucha
Stanowisko: kasjer
0
0
|
Wysłany: 2013-11-12, 20:11
|
|
|
Larrikol napisał/a: | Ale jestem ciekawa jakby rozwiązali sprawę, gdyby wydali cały urlop, a potrzebna byłaby UŻ, z której wczesniej nie korzystałaś, może spróbujesz? :D |
miałam taką sytuację: brak UŹ a pogrzeb w rodzinie,,, na pochowanie tylko 1 dzień wolnego i wielkie HALLLOOO bo godziny ustawione na koniec kwartału a ja sobie pogrzeb babci wymyśliłam ((( |
|
|
|
|
Larrikol [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-11-12, 21:02
|
|
|
mucha napisał/a: | godziny ustawione na koniec kwartału a ja sobie pogrzeb babci wymyśliłam |
na to akurat przysługuje urlop okolicznościowy |
|
|
|
|
@mucha
Stanowisko: kasjer
0
0
|
Wysłany: 2013-11-12, 22:04
|
|
|
Larrikol napisał/a: |
na to akurat przysługuje urlop okolicznościowy |
tak przysługuje, 1 dzień urlopu na pochowanie ale już grafik trzeba było trochę poprzesuwać i był problem |
|
|
|
|
@ondrasz
Stanowisko: klient
0
0
|
Wysłany: 2013-11-12, 22:13
|
|
|
przy odrobinie dobrej woli ( a taka powinna się pojawić choćby właśnie z tego powodu, że rozdysponowano cały urlop bez pozostawienia na grudzień tego co jest przewidziane na UŻ) w razie sytuacji losowej da się sprawę załatwić choćby przesunięciami w grafiku... |
|
|
|
|
|