Pytanie : z całego etatu na pól ? |
Autor |
Wiadomość |
~eR3
Stanowisko: kasjer
|
Wysłany: 2013-04-09, 21:14 Pytanie : z całego etatu na pól ?
|
|
|
Witam serdecznie, otóż pracuje juz 9 miesięcy w biedronce i uważam sie za dość dobrego pracownika ( z tego co sie orientuje kierownicy tez) i mam pytanie. Otóż mam cały etat ale chciałbym na okres od początku maja do końca września przejść na pól etatu.. Dostałem bowiem ofertę pracy w Norwegii jako kierownik brygady remontowej .. Wyglądałaby to tak ze 3 tygodnie jestem n Norwegii a 3 tyg w Polsce i zastanawiam sie czy właśnie była by możliwość przejścia na pól etatu.. W ciagu tych 3 tyg w Polsce myśle ze spokojnie wyrobilbym bym sobie bilans godzinowy na kwartał . Więc podsumowując : czy myślicie ze byłaby taka możliwość i czy z czymś takim sie juz spotkaliscie? Ewentualnie zastanawiam sie jak wyglada sprawa z urlopem BEZpłatnym? Czy coś takiego w Biedronce istnieje? Z góry dzięki za odpowiedzi w temacie. |
_________________ Independence ... |
|
|
|
|
Larrikol [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-04-09, 21:17
|
|
|
Zapomnij Biedronka bardzo niechętnie daje urlopy bezpłatne, a taki grafik, gdzie 3 tyg jesteś, a 3 tyg. nie to też wątpliwe, ale musisz pogadac o tym u siebie na sklepie, a nie tutaj. |
|
|
|
|
~eR3
0
0
|
Wysłany: 2013-04-09, 21:19
|
|
|
Napisałem tutaj bo może ktoś sie z czymś takim spotkał i ewentualnie zna jakieś inne rozwiazanie tej sprawy .. |
|
|
|
|
@kluq
Stanowisko: centrum dystrybucyjne
0
0
|
Wysłany: 2013-04-09, 21:40
|
|
|
Zwolnić się i przyjąć po powrocie ,bo ani urlopu bezpłatnego ani takiego grafiku raczej nie załatwisz ,bo co w przypadku jak kilka osób pójdzie na l4 i będziesz na sklepie potrzebny ?? nie ma innego wyjścia. |
_________________ Niejeden, komu się wydaje, że umie mówić, po prostu nie umie milczeć. Epicharm |
|
|
|
|
PrzyjacielForum [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-04-09, 22:06
|
|
|
Nie wracaj w ogóle do tego kraju >:D |
|
|
|
|
~eR3
0
0
|
Wysłany: 2013-04-10, 04:35
|
|
|
Właśnie w tym sęk, ze słyszałem ze cieżko z ponownym przyjęciu jak sie samemu odeszło .. Dlatego właśnie pomyślałem o odejściu tego sposobu. |
|
|
|
|
KochaĚ [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-04-10, 06:22
|
|
|
eR3, jeśli masz okazję pracować w Norwegii jako Kierownik Brygady Remontowej, to lepiej skorzystaj z tej okazji i zostań tam na stałe. Oczywiście możesz w tym czasie wracać do Polski i pracować u kogoś na podstawie umowy zlecenia. Wiem, że w Norwegii płacą niezłe pieniądze, a na budowie płacą bardzo dobrze, ale decyzja należy do Ciebie. Na Twoim miejscu podjąłbym się pracy w Norwegii i w Polsce pracował na umowę zlecenie, a z Biedronki się zwolnił. Poza tym taka okazja nigdy może się nie powtórzyć, a potem możesz sobie pluć w brodę i wyklinać, że nie skorzystałeś z bardzo dobrej oferty pracy zagranicą.
Innego wyjścia nie widzę, bo w Biedronce żaden KS lub KR nie zgodzi się na taki układ... |
|
|
|
|
DarkSide
Stanowisko: były pracownik
0
0
|
Wysłany: 2013-04-10, 06:29
|
|
|
eR3, pozostaje wnioskowac o urlop bezpłatny a znam jednego kr-a który był wcześniej zks i brał taki urlop |
_________________ Życie bez biedronki jest możliwe a do tego wspaniałe!!! |
|
|
|
|
biedronella33 [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-04-10, 10:17
|
|
|
Ja też uważam tak jak Neo -.- wyjedź i wal ten kraj |
|
|
|
|
@etaba
0
0
|
Wysłany: 2013-04-10, 11:01
|
|
|
Ale z Was patrioci! Może politycy nas nie szanują- ale my szanujmy naszą Ojczyznę! |
|
|
|
|
@B_Krakow
Stanowisko: z-ca kierownika
0
0
|
Wysłany: 2013-04-10, 11:26
|
|
|
Nasza "Ojczyzna" je... nas z każdej strony Ci na górze, patrzą tylko jak kosztem tych na dole się jak najwięcej dorobić. ;( Nie zmieniło się to od czasów I RP i tak zapewne zostanie przez długie, długie lata |
|
|
|
|
@etaba
0
0
|
Wysłany: 2013-04-10, 11:31
|
|
|
Ale to wina rządu- ja też bym chciała żeby było inaczej. Nasi przodkowie oddawali życie za to aby Polska była Polską.
[ Dodano: 2013-04-10, 12:38 ]
Wiem , że w naszym kraju źle się dzieje brakuje funduszy na dobre cele. Albo NFZ, ZUS dużo by wymieniać- ale to muszą być odpowiednie osoby na odpowiednich stanowiskach, a nie tylko zmieniać ustawienia krzeseł. Ja mam pomysł wskrześmy Kazimierza Wielkiego raz odnowił Polskę - uda Mu się drugi raz. |
|
|
|
|
@B_Krakow
Stanowisko: z-ca kierownika
0
0
|
Wysłany: 2013-04-10, 11:38
|
|
|
Walczyli o to, co spaprali inni nasi przodkowie I to nie wina rządu. To jest wina wszystkich rządów po "89. Nie ma planów dalekosiężnych. Jeśli nawet jakieś są, to po 4 latach przychodzi kolejna ekipa, która tylko myśli, gdzie i jak wepchnąć swoich. Nie ma jakoś zapału do pracy (tam na górze).
Ale koniec biadolenia, bo odbiegliśmy od tematu :ops:
P.S. Nie trzeba nam Kazimierza Wielkiego. Wystarczą okręgi jednomandatowe w wyborach do sejmu i nie będą nam szefowie partii układali list wyborczych Każdy kto będzie dobrze pracował, dostanie poparcie wyborców. A nie tak jak teraz, np.: Marian da na 1. miejsce na liście Zbyszka, bo to kuzyn Ryśka. Ten co pracuje, dostanie 15 miejsce na liście i nie wejdzie (bo jak wiadomo mamy ordynację opartą na metodzie proporcjonalnej D'Hondta) Tyle |
|
|
|
|
@kluq
Stanowisko: centrum dystrybucyjne
0
0
|
Wysłany: 2013-04-10, 12:53
|
|
|
eR3 napisał/a: | Właśnie w tym sęk, ze słyszałem ze cieżko z ponownym przyjęciu jak sie samemu odeszło |
To źle słyszałeś ,bo ja sam się zwalniałem i to ze skutkiem natychmiastowym a z powrotem nie miałem żadnego problemu |
_________________ Niejeden, komu się wydaje, że umie mówić, po prostu nie umie milczeć. Epicharm |
|
|
|
|
|