Świadectwo pracy. |
Autor |
Wiadomość |
+marta1
Stanowisko: klient
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4494
0
0
|
Wysłany: 2013-03-11, 09:32
|
|
|
nie chciałabym być na twoim miejscu ale pewnie też bym wybrała zdrowie ojca |
|
|
|
|
Robertty [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-03-11, 09:41
|
|
|
jedno pytanie -wypowiedzenie z winy pracodawcy? doprecyzuj ? |
|
|
|
|
jan kowalski [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-03-11, 09:57
|
|
|
Kochaś napisał/a: | Poza tym na moje szczęście KR napisał mi w powodzie wypowiedzenia, że umowę o pracę mam wypowiedzianą z winy pracodawcy, a nie NN.
P.S. A jakie jest Wasze zdanie na ten temat, czy byście postąpili tak samo jak ja? |
No moim zdaniem to raczej na twoje nieszczęście. Każdy ma prawo poprosic o UŻ. Jeśli zrobiłeś to telefonicznie i możesz to udowodnić - biling - to nikt nie może cię za to zwolnić!!! No chyba że wszystkie UŻ miałeś już wykorzystane. |
|
|
|
|
KochaĚ [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-03-11, 11:19
|
|
|
W jednym słowie KR poszedł mi na rękę, bo jako powód rozwiązania umowy o pracę powinien podać na podstawie art. 52 par. 1 pkt 1 k.p., a podał art. 30 par.1 pkt. 2 k.p., więc w jednym słowie upiekło mi się.
Oczywiście miałem wykorzystane wszystkie UŻ, więc nie dziwię się KR, że dostałem wypowiedzenie z jego ręki. Prawdę powiedziawszy, gdyby KR nie wręczył mi wypowiedzenia, to sam był wręczył mu to wypowiedzenie. Na całe szczęście nie mam nic wspólnego z Jeronimo Martins Polska S.A. . |
|
|
|
|
Larrikol [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-03-11, 12:25
|
|
|
Kochaś napisał/a: | gdyby KR nie wręczył mi wypowiedzenia, to sam był wręczył mu to wypowiedzenie. |
Jak to łatwo teraz tak powiedzieć, a ja chciałabym to zobaczyć, bo szczerze w to watpię. |
|
|
|
|
Robertty [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-03-11, 16:59
|
|
|
tak kochaś ale zabrzmiało to jak art51- rozwiązanie z winy pracodawcy dla tego pytałem,bo w życiu raz widziałem taki kwiatek, by pracodawca dał,a właściwie dostał rozwiązanie z winy pracodawcy,czyli taką dla nich "dyscyplinarkę" i dlatego też uważam że pewnie chodziło o art30 |
|
|
|
|
PrzyjacielForum [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-03-12, 21:35
|
|
|
Kochaś napisał/a: | Na całe szczęście nie mam nic wspólnego z Jeronimo Martins Polska S.A. |
to czego tu szukasz? współczucia >:D |
|
|
|
|
KochaĚ [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-03-13, 06:56
|
|
|
Podałem Wam powód, dla którego dostałem wypowiedzenie, a chyba o to zabiegaliście, jeśli pamięć mnie nie myli. Co do tego, czy nie wręczyłbym wypowiedzenia, to niestety muszę Was zasmucić, bo wręczyłbym je do rączek KR :D. Zresztą parę osób się zwolniło, bo miało dość KS, a mina KR podczas wręczania wypowiedzenia przez kasjerów była bezcenna ;].
Tak więc nic tu po mnie, bo widzę, że nie jestem tutaj mile widziany :lol:. Najważniejsze, że mam o wiele lepszą pracę za 1600 zł netto i nie muszę się tyle napracować, co Wy .
Żegnam Was ... |
|
|
|
|
PrzyjacielForum [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-03-13, 11:32
|
|
|
Kochaś napisał/a: | mam o wiele lepszą pracę za 1600 zł netto |
Gratulacje :lol: |
|
|
|
|
KochaĚ [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-03-14, 07:22
|
|
|
Neo napisał/a: | Kochaś napisał/a: | mam o wiele lepszą pracę za 1600 zł netto |
Gratulacje :lol: |
Nie chcesz, nie musisz mi wierzyć ;]. Prawda jest taka, że ta praca też jest związana z handel, a dokładniej ze sprzedażą piwa butelkowanego w sklepie firmowym i tyle w temacie . Owszem praca nie należy do lekkich, ale o wiele lepiej mi się pracuje w obecnej niż w Biedronce >:D. |
|
|
|
|
Robertty [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-03-14, 08:42
|
|
|
a puszkowanego nie robią? ;] |
|
|
|
|
KochaĚ [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-03-15, 06:24
|
|
|
Robertty napisał/a: | a puszkowanego nie robią? ;] |
Piwa puszkowanego nie robią. Robią tylko butelkowe o pojemności 0,33L, 0,75L lub 1L. W Biedronce ich produktów nie uraczysz, ale można znaleźć je w sklepach firmowych, Realu, Piotrze i Pawle oraz Żabce. |
|
|
|
|
Robertty [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-03-15, 14:00
|
|
|
a to wyższa półka fermentacji a ja lubię dobre piwo |
|
|
|
|
KochaĚ [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-03-16, 09:34
|
|
|
Robertty napisał/a: | a to wyższa półka fermentacji a ja lubię dobre piwo |
Piwa z tego browaru należą do gatunku Lager, więc są to piwa dolnej fermentacji, z tym że są one nieco słodsze, gdyż dodaje się do nich nieco cukru, słodu pszenicznego i kukurydzy. Mniej więcej coś takiego, jak Carlsberg i Heineken. Oprócz Lagerów są jeszcze piwa ciemne i aromatyzowane.
Zresztą tutaj masz mapkę z lokalizacjami Sklepów Firmowych Browaru Czarnków i zapraszam do naszych sklepów. |
|
|
|
|
@Hell
Stanowisko: z-ca kierownika
0
0
|
Wysłany: 2013-03-16, 10:03
|
|
|
Kochaś, a masz zniżkę? |
_________________ Ludzie zapomną to co powiedziałeś, zapomną to co zrobiłeś ale nigdy nie zapomną jak poczuli się dzięki Tobie.... |
|
|
|
|
|