Zasady wycofywania towaru ze sprzedaży!!! |
Autor |
Wiadomość |
+marta1
Stanowisko: klient
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4494
0
0
|
Wysłany: 2013-01-26, 21:33
|
|
|
myślałam że rozjaśnicie mi trochę bo mam w głowie zamęt znalazłam kilka towarów na chłodni : spożyć przed i nie wiem jak je zdejmować ? |
|
|
|
|
@Mała82
Stanowisko: klient
Dołączyła: 15 Paź 2010 Posty: 613
0
0
|
Wysłany: 2013-01-26, 22:51
|
|
|
Na chłodni jak masz spożyć przed to zdejmujesz zawsze 3 dni przed datą na opakowaniu, czyli np. spożyć przed 29.01 to ściągasz 26.01 |
|
|
|
|
+marta1
Stanowisko: klient
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4494
0
0
|
Wysłany: 2013-01-26, 22:55
|
|
|
dzięki Mała chciałam się upewnić |
|
|
|
|
@Mała82
Stanowisko: klient
Dołączyła: 15 Paź 2010 Posty: 613
0
0
|
Wysłany: 2013-01-26, 23:00
|
|
|
Zawsze do usług |
|
|
|
|
Larrikol [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-01-27, 00:12
|
|
|
A co macie na chlodni ze "spozyc przed"?? |
|
|
|
|
+marta1
Stanowisko: klient
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4494
0
0
|
Wysłany: 2013-01-27, 00:14
|
|
|
np. sery president ostatnio mascarpone to w dużym opakowaniu... |
|
|
|
|
@Mała82
Stanowisko: klient
Dołączyła: 15 Paź 2010 Posty: 613
0
0
|
Wysłany: 2013-01-27, 00:14
|
|
|
Chyba są ze 2 czy 3 produkty, wpadnę na chłodnię to napiszę które |
|
|
|
|
@fryndzel
Stanowisko: kierownik sklepu
Dołączył: 21 Wrz 2010 Posty: 386
0
0
|
Wysłany: 2013-01-27, 17:03
|
|
|
drożdze malo ser delikate plastry itp in outy czesto |
|
|
|
|
Larrikol [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-01-27, 17:05
|
|
|
Ja powiem szczerze, ze nie zwrocilam na to nigdy uwagi jak jest napisane |
|
|
|
|
#Schweppes
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączył: 18 Kwi 2012 Posty: 87
0
0
|
Wysłany: 2013-01-27, 17:41
|
|
|
Larrikol napisał/a: | Ja powiem szczerze, ze nie zwrocilam na to nigdy uwagi jak jest napisane |
Ja tak samo, u nas po prostu dwa dni przed datą na opakowaniu i tyle. |
|
|
|
|
@fryndzel
Stanowisko: kierownik sklepu
Dołączył: 21 Wrz 2010 Posty: 386
0
0
|
Wysłany: 2013-01-27, 17:46
|
|
|
ale w przypadku kontroli to jest punkt krytyczny jak ci znajda towar nie wycofany zgodnie z procedura. najwiecej jest na serach na wedlinach nie kojarze ani jednej rzeczy |
|
|
|
|
@makota
Stanowisko: kasjer
Dołączył: 15 Sty 2010 Posty: 222
0
0
|
Wysłany: 2013-01-27, 20:23
|
|
|
na pewno ser Gorgonzola ma "spożyć przed" i inne sery śmierdziuchy- głównie in outy |
|
|
|
|
biedronkaaa
Stanowisko: kierownik sklepu
Dołączył: 06 Mar 2010 Posty: 408
0
0
|
Wysłany: 2013-01-27, 21:38
|
|
|
fryndzel napisał/a: | ale w przypadku kontroli to jest punkt krytyczny jak ci znajda towar nie wycofany zgodnie z procedura. najwiecej jest na serach na wedlinach nie kojarze ani jednej rzeczy |
z tym punktem krytycznym to teraz zależy od ilości znalezionego towaru... |
|
|
|
|
+marta1
Stanowisko: klient
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4494
0
0
|
Wysłany: 2013-01-28, 09:17
|
|
|
wiedziałam że można na was liczyć dzięki |
|
|
|
|
~ankab831
Dołączył: 09 Sie 2012 Posty: 32
0
0
|
Wysłany: 2013-01-28, 18:04
|
|
|
W nowych podręcznikach kasjera nie ma już różnicy między "przed" a "do", jest tylko reguła że zdejmujemy wszystko 2 dni przed terminem z wyjątkiem mięsa, ryb i produktów z regału chłodniczego np. mix sałat które ściągamy 1 dzień przed terminem!!!!!!!!!!!
[ Dodano: 2013-01-28, 18:06 ]
Sorry ten podręcznik obowiązuje dopiero od 01.03.2013r. |
|
|
|
|
|